Opinie o serialach
Cytat z Marek Pilarski data 6 stycznia, 2024, 14:42Cytat z Mierzwiak data grudzień 31, 2023, 21:03Zachęcony powtórką trylogii The Godfather sięgnąłem po serial The Offer
Tylko zachęcony powtórką trylogii? Czy Grace Randolph też jakoś zachęciła? Bo w którymś z ostatnich live streamów chyba znów polecała. 😛
Cytat z Mierzwiak data grudzień 31, 2023, 21:03Zachęcony powtórką trylogii The Godfather sięgnąłem po serial The Offer
Tylko zachęcony powtórką trylogii? Czy Grace Randolph też jakoś zachęciła? Bo w którymś z ostatnich live streamów chyba znów polecała. 😛
Cytat z Mierzwiak data 6 stycznia, 2024, 17:12Cytat z Szaman data styczeń 6, 2024, 14:32Justin Chambers?! Odważnie! Jak mu poszło?
Spoko, choć zawsze mam problem z takimi występami, bo naśladownictwo od parodii dzieli bardzo cienka linia, szczególnie w przypadku ludzi tak charakterystycznych jak Brando.
@marek Nie zachęciła, ale przypomniała mi o nim owszem 🙂
https://youtu.be/YQSkpv_ZZvo?si=BI69V4mBCN1T9F5s
Cytat z Szaman data styczeń 6, 2024, 14:32Justin Chambers?! Odważnie! Jak mu poszło?
Spoko, choć zawsze mam problem z takimi występami, bo naśladownictwo od parodii dzieli bardzo cienka linia, szczególnie w przypadku ludzi tak charakterystycznych jak Brando.
@marek Nie zachęciła, ale przypomniała mi o nim owszem 🙂
Cytat z Mierzwiak data 6 stycznia, 2024, 23:45Cytat z Marek Pilarski data styczeń 5, 2024, 23:33The Curse z Emmą Stone od dzisiaj na SkyShowtime. Akurat wczoraj sprawdzałem, czy jest, ale nie było jeszcze, nawet zapowiedzi.
Zacząłem.
Jestem po pierwszym odcinku, a już teraz zastanawiam się, czy zobaczę w tym roku coś dziwniejszego 🙂 Bardzo mi się to podoba, do tego ma świetny klimacik budowany przez charakterystyczną muzykę przywodzącą na myśl Uncut Gems, co nie jest niczym zaskakującym skoro współtwórcą serialu jest Benny Safdie. Plus dobry kontrast między ziarnistym, filmowym obrazem w formacie panoramicznym i telewizyjnymi wstawkami z reality show.
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 5, 2024, 23:33The Curse z Emmą Stone od dzisiaj na SkyShowtime. Akurat wczoraj sprawdzałem, czy jest, ale nie było jeszcze, nawet zapowiedzi.
Zacząłem.
Jestem po pierwszym odcinku, a już teraz zastanawiam się, czy zobaczę w tym roku coś dziwniejszego 🙂 Bardzo mi się to podoba, do tego ma świetny klimacik budowany przez charakterystyczną muzykę przywodzącą na myśl Uncut Gems, co nie jest niczym zaskakującym skoro współtwórcą serialu jest Benny Safdie. Plus dobry kontrast między ziarnistym, filmowym obrazem w formacie panoramicznym i telewizyjnymi wstawkami z reality show.
Cytat z Marek Pilarski data 7 stycznia, 2024, 00:36Właśnie skończyłem też oglądać pierwszy odcinek, podobne odczucia.
Właśnie skończyłem też oglądać pierwszy odcinek, podobne odczucia.
Cytat z Marek Pilarski data 7 stycznia, 2024, 21:17🥺🙏
https://twitter.com/totalfilm/status/1744071443376214525?t=EjXKYiJ0F8sUYW2PF_4gQA&s=19
🥺🙏
ICYMI: Mindhunter star Holt McCallany has heard rumours about a potential third season https://t.co/JkNfiwDmhE
— Total Film (@totalfilm) January 7, 2024
Cytat z Mierzwiak data 8 stycznia, 2024, 13:19Po czterech odcinkach The Curse:
- Ten serial powinien nazywać się The Cringe
- Nie oglądam aż tak dużo seriali więc to pewnie żaden wyznacznik, ale ostatnio tak dziwaczny miks widziałem w trzecim sezonie Twin Peaks. Są tu sceny sprawiające wrażenie, jakby pochodziły z horroru i zaraz miało się wydarzyć coś nieopisanie potwornego, jest second hand embarassment przy którym sytuacje z The Office to pikuś, choćby dlatego, że nie były tam podane z tak śmiertelną powagą, jak tutaj, wreszcie są momenty, jak chociażby w ostatniej scenie czwartego odcinka, gdzie na głos wybuchnąłem śmiechem.
Znakomita rzecz, no i rzadko się zdarza, żebym nie miał nawet najmniejszego pomysłu w jakim kierunku może pójść fabuła.
PS. Widzę że druga połowa sezonu czyli odcinki 6-10 trafią na SkyShowtime 16 lutego.
Po czterech odcinkach The Curse:
- Ten serial powinien nazywać się The Cringe
- Nie oglądam aż tak dużo seriali więc to pewnie żaden wyznacznik, ale ostatnio tak dziwaczny miks widziałem w trzecim sezonie Twin Peaks. Są tu sceny sprawiające wrażenie, jakby pochodziły z horroru i zaraz miało się wydarzyć coś nieopisanie potwornego, jest second hand embarassment przy którym sytuacje z The Office to pikuś, choćby dlatego, że nie były tam podane z tak śmiertelną powagą, jak tutaj, wreszcie są momenty, jak chociażby w ostatniej scenie czwartego odcinka, gdzie na głos wybuchnąłem śmiechem.
Znakomita rzecz, no i rzadko się zdarza, żebym nie miał nawet najmniejszego pomysłu w jakim kierunku może pójść fabuła.
PS. Widzę że druga połowa sezonu czyli odcinki 6-10 trafią na SkyShowtime 16 lutego.
Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2024, 16:14https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1744373587442602056?t=RbPQBOlwCaQr9o6HZsPjpw&s=19
The cast of the final season of ‘STRANGER THINGS’.
Now in production. pic.twitter.com/NfBGFrXnxH
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 8, 2024
Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2024, 16:18Poszło The Offer i The Cringe na moją listę, zostałem skutecznie zachęcony 🙂 Ale musi mnie najść na serial.
Poszło The Offer i The Cringe na moją listę, zostałem skutecznie zachęcony 🙂 Ale musi mnie najść na serial.
Cytat z Mierzwiak data 8 stycznia, 2024, 16:22W oczekiwaniu na drugą porcję odcinków The Curse wezmę się za Beef od Netfliksa.
W oczekiwaniu na drugą porcję odcinków The Curse wezmę się za Beef od Netfliksa.
Cytat z Szaman data 9 stycznia, 2024, 18:02https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1744766243976929506
Kaitlyn Dever has officially been cast as Abby in ‘THE LAST OF US’ Season 2. pic.twitter.com/M4yPiiONPs
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 9, 2024
Cytat z robgordon data 9 stycznia, 2024, 18:08Spoko. Choć nie mam pojęcia kim dokładnie ta nowa postać jest, więc nie wiem też, czy pasuje, czy nie.
Spoko. Choć nie mam pojęcia kim dokładnie ta nowa postać jest, więc nie wiem też, czy pasuje, czy nie.
Cytat z Szaman data 9 stycznia, 2024, 18:14Ja ufam Mierzwiakowi, bo on zna i czuje ten świat, a do pomysłu z Kaitlyn nie zniechęcił się nawet po tym beznadziejnym horrorze który najpewniej dał jej angaż. Także jestem dobrej myśli.
Ja ufam Mierzwiakowi, bo on zna i czuje ten świat, a do pomysłu z Kaitlyn nie zniechęcił się nawet po tym beznadziejnym horrorze który najpewniej dał jej angaż. Także jestem dobrej myśli.
Cytat z robgordon data 9 stycznia, 2024, 18:28Mnie przede wszystkim przekonują ich poprzednie pomysły obsadowe. Trafiają bez pudła, choć przecież rolę Ellie obsadzili dość (pozornie) na przekór.
Mnie przede wszystkim przekonują ich poprzednie pomysły obsadowe. Trafiają bez pudła, choć przecież rolę Ellie obsadzili dość (pozornie) na przekór.
Cytat z Mierzwiak data 9 stycznia, 2024, 18:29Jakby co to ja we wrześniu 2022:
Casting świetny, ciekawe czy rzeczywiście aktorka przejdzie przynajmniej jakąś tam transformację fizyczną (uzasadnioną scenariuszem!) czy jednak zignorują ten aspekt. Byłoby szkoda, bo Abby to kompletna postać, nie wyobrażam sobie zabrać jakikolwiek jej element.
Jakby co to ja we wrześniu 2022:

Casting świetny, ciekawe czy rzeczywiście aktorka przejdzie przynajmniej jakąś tam transformację fizyczną (uzasadnioną scenariuszem!) czy jednak zignorują ten aspekt. Byłoby szkoda, bo Abby to kompletna postać, nie wyobrażam sobie zabrać jakikolwiek jej element.

Cytat z Marek Pilarski data 9 stycznia, 2024, 22:44Nowy serial twórców Gry o tron.
https://www.youtube.com/watch?v=mogSbMD6EcY
Nowy serial twórców Gry o tron.
Cytat z Kuba data 10 stycznia, 2024, 00:30Cytat z Szaman data styczeń 9, 2024, 18:14Ja ufam Mierzwiakowi, bo on zna i czuje ten świat, a do pomysłu z Kaitlyn nie zniechęcił się nawet po tym beznadziejnym horrorze który najpewniej dał jej angaż. Także jestem dobrej myśli.
Skąd taki pomysł, odnośnie tego horroru i jego wpływu na casting?
Cytat z Szaman data styczeń 9, 2024, 18:14Ja ufam Mierzwiakowi, bo on zna i czuje ten świat, a do pomysłu z Kaitlyn nie zniechęcił się nawet po tym beznadziejnym horrorze który najpewniej dał jej angaż. Także jestem dobrej myśli.
Skąd taki pomysł, odnośnie tego horroru i jego wpływu na casting?
Cytat z robgordon data 10 stycznia, 2024, 09:57Cytat z Marek Pilarski data styczeń 9, 2024, 22:44Nowy serial twórców Gry o tron.
https://www.youtube.com/watch?v=mogSbMD6EcY
Teaser był bardziej stonowany, tu wygląda epicko. Czekam, choć nie bez obaw.
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 9, 2024, 22:44Nowy serial twórców Gry o tron.
Teaser był bardziej stonowany, tu wygląda epicko. Czekam, choć nie bez obaw.
Cytat z Szaman data 10 stycznia, 2024, 18:05https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1745129015776600515
Young Mazino has been cast as Jesse in ‘THE LAST OF US’ Season 2. pic.twitter.com/Ig7QacuaV1
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 10, 2024