aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 137 of 166Next

Justin Chambers?! Odważnie! Jak mu poszło?

Cytat z Mierzwiak data grudzień 31, 2023, 21:03

Zachęcony powtórką trylogii The Godfather sięgnąłem po serial The Offer

Tylko zachęcony powtórką trylogii? Czy Grace Randolph też jakoś zachęciła? Bo w którymś z ostatnich live streamów chyba znów polecała. 😛

Cytat z Szaman data styczeń 6, 2024, 14:32

Justin Chambers?! Odważnie! Jak mu poszło?

Spoko, choć zawsze mam problem z takimi występami, bo naśladownictwo od parodii dzieli bardzo cienka linia, szczególnie w przypadku ludzi tak charakterystycznych jak Brando.

@marek Nie zachęciła, ale przypomniała mi o nim owszem 🙂

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 5, 2024, 23:33

The Curse z Emmą Stone od dzisiaj na SkyShowtime. Akurat wczoraj sprawdzałem, czy jest, ale nie było jeszcze, nawet zapowiedzi.

Zacząłem.

Jestem po pierwszym odcinku, a już teraz zastanawiam się, czy zobaczę w tym roku coś dziwniejszego 🙂 Bardzo mi się to podoba, do tego ma świetny klimacik budowany przez charakterystyczną muzykę przywodzącą na myśl Uncut Gems, co nie jest niczym zaskakującym skoro współtwórcą serialu jest Benny Safdie. Plus dobry kontrast między ziarnistym, filmowym obrazem w formacie panoramicznym i telewizyjnymi wstawkami z reality show.

Właśnie skończyłem też oglądać pierwszy odcinek, podobne odczucia.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

🥺🙏

Mierzwiak

Po czterech odcinkach The Curse:

1. Ten serial powinien nazywać się The Cringe
  2. Nie oglądam aż tak dużo seriali więc to pewnie żaden wyznacznik, ale ostatnio tak dziwaczny miks widziałem w trzecim sezonie Twin Peaks. Są tu sceny sprawiające wrażenie, jakby pochodziły z horroru i zaraz miało się wydarzyć coś nieopisanie potwornego, jest second hand embarassment przy którym sytuacje z The Office to pikuś, choćby dlatego, że nie były tam podane z tak śmiertelną powagą, jak tutaj, wreszcie są momenty, jak chociażby w ostatniej scenie czwartego odcinka, gdzie na głos wybuchnąłem śmiechem.

Znakomita rzecz, no i rzadko się zdarza, żebym nie miał nawet najmniejszego pomysłu w jakim kierunku może pójść fabuła.

PS. Widzę że druga połowa sezonu czyli odcinki 6-10 trafią na SkyShowtime 16 lutego.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Poszło The Offer i The Cringe na moją listę, zostałem skutecznie zachęcony 🙂 Ale musi mnie najść na serial.

Mierzwiak

W oczekiwaniu na drugą porcję odcinków The Curse wezmę się za Beef od Netfliksa.

Spoko. Choć nie mam pojęcia kim dokładnie ta nowa postać jest, więc nie wiem też, czy pasuje, czy nie.

Ja ufam Mierzwiakowi, bo on zna i czuje ten świat, a do pomysłu z Kaitlyn nie zniechęcił się nawet po tym beznadziejnym horrorze który najpewniej dał jej angaż. Także jestem dobrej myśli.

Mnie przede wszystkim przekonują ich poprzednie pomysły obsadowe. Trafiają bez pudła, choć przecież rolę Ellie obsadzili dość (pozornie) na przekór.

Jakby co to ja we wrześniu 2022:

Casting świetny, ciekawe czy rzeczywiście aktorka przejdzie przynajmniej jakąś tam transformację fizyczną (uzasadnioną scenariuszem!) czy jednak zignorują ten aspekt. Byłoby szkoda, bo Abby to kompletna postać, nie wyobrażam sobie zabrać jakikolwiek jej element.

Nowy serial twórców Gry o tron.

Cytat z Szaman data styczeń 9, 2024, 18:14

Ja ufam Mierzwiakowi, bo on zna i czuje ten świat, a do pomysłu z Kaitlyn nie zniechęcił się nawet po tym beznadziejnym horrorze który najpewniej dał jej angaż. Także jestem dobrej myśli.

Skąd taki pomysł, odnośnie tego horroru i jego wpływu na casting?

To nie pierwsza jej rola w kinie akcji?

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 9, 2024, 22:44

Nowy serial twórców Gry o tron.

https://www.youtube.com/watch?v=mogSbMD6EcY

Teaser był bardziej stonowany, tu wygląda epicko. Czekam, choć nie bez obaw.

Mierzwiak
PreviousPage 137 of 166Next