aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 18 of 166Next

Premiery na Disney+ są co tydzień, niezależnie od tego jak dawno w USA dostępny jest już cały sezon, tak było w każdym kraju ktory dostał D+ później.

"Amazon Studios’ forthcoming series brings to screens for the very first time the heroic legends of the fabled Second Age of Middle-earth’s history. This epic drama is set thousands of years before the events of J.R.R. Tolkien’s The Hobbit and The Lord of the Rings, and will take viewers back to an era in which great powers were forged, kingdoms rose to glory and fell to ruin, unlikely heroes were tested, hope hung by the finest of threads, and the greatest villain that ever flowed from Tolkien’s pen threatened to cover all the world in darkness. Beginning in a time of relative peace, the series follows an ensemble cast of characters, both familiar and new, as they confront the long-feared re-emergence of evil to Middle-earth. From the darkest depths of the Misty Mountains, to the majestic forests of the elf-capital of Lindon, to the breathtaking island kingdom of Númenor, to the furthest reaches of the map, these kingdoms and characters will carve out legacies that live on long after they are gone."

Oficjalny opis serialu ze Srodziemia na Amazonie, potwierdzający wszelkie przypuszczenia i częściowe informacje jakie dostawaliśmy.

Są już recenzje Łandawyżyn, choć odnoszą się w sumie tylko do trzech pierwszych odcinków. Tu od Grace:

Znakomite są te 2 odcinki. Znakomite.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Kuba data Styczeń 15, 2021, 19:44

Znakomite są te 2 odcinki. Znakomite.

Ja się cieszyć 🙂

WandaVision to czyste złoto, coś pięknego.

Jest coś niesamowitego w tym że podbudową serialu który zaczyna jako wyjątkowo udany hołd dla sitcomu z lat 50-tych jest multimiliardowa seria kinowych blockbusterów.

Ciekawe jak daleko pójdą z tymi lekko psychodelicznymi momentami. Wyjątkowo bardziej czekam na reszte sitcomowej części niż segment bardziej marvelowy - nawet jak i tu licze na mocne fajerwerki zwieńczone konfrontacją Wandy z pewnym doktorem 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/ethan-hawke-to-play-villain-opposite-oscar-isaac-in-marvels-moon-knight-exclusive

Ethan Hawke zagra głównego antagoniste Moon Knighta 😉

Zajebiście się zapowiada ten serial

Pewnie Bushmana.

Pilota The Last of Us nakręci Kantemir Balagov, koleś od Wysokiej dziewczyny. Ciekawy wybór.

Że co proszę?

Mowa o tej z Cannes a nie Netflixa 😛

Nie znam jego pracy jeszcze, ale licze, że nadaje się do tej roboty.

Tak w ogóle koleś ma 29 lat. Nie tylko więc ciekawa, ale i odważna decyzja 😉

Cytat z Kuba data Styczeń 16, 2021, 11:27

Mowa o tej z Cannes a nie Netflixa 😛

Ała.

Głos Dartha Vadera kończy dziś 90 lat.

Kilka refleksji w związku z WandaVision:

Jestem zachwycony Elizabeth i Paulem. To świetni aktorzy  ale tutaj dano im tak fantastyczne pole do popisu, że uśmiechałem się przez cały czas, nie tylko dlatego jak zabawne są te premierowe odcinki, z naciskiem na pierwszy.

Fantastyczne jest również to, że ta serialowa stylizacja nie ma w sobie grama cynizmu czy pastiszowego zacięcia, ale jest szczerym, pełnym szacunku hołdem i takim prawdziwym odtworzeniem telewizji z tamtych czasów.

Uświadomiłem sobie też, że jednak taki tradycyjny model z cotygodniowymi premierami jest najlepszy. Nie oglądam dużo seriali, ale gdy tylko spróbowałem binge watchingu, zachłysnąłem się ideą natychmiastowegp dostępu do całości w dniu premiery. Coś się jednak wtedy gubi - odcinki się zlewają, nie ma miejsca na ekscytację i oczekiwanie, wreszcie czasu na to, by to co oglądamy ułożyło się w głowie.

Tymczasem od piątku czytam o tym co zobaczyłem, oglądam wywiady, spekuluję co będzie dalej i nie mogę się doczekać powrotu do tego świata i jego bohaterów. Może się mylę, ale mam wrażenie że niezależnie od tego jak świetny nie byłby to serial, to gdyby od razu wypuszczono całość, dyskusja bardzo szybko zeszłaby nie na to co się w nim wydarzyło, ale na to co będzie konsekwencją tych wydarzeń, czyli na kolejnego Spider-Mana i Strange'a, a tak mamy czas by delektować się tym co przygotowali Twórcy WandaVision, a jest to pyszna rzecz.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Obejrzałem pierwszy odcinek. Sympatyczna sprawa, ale na pewno wciągnąłbym się bardziej gdybym był fanem, albo chociaż znawcą konwencji. Jednak mam szacunek do całej ekipy, że mocno ożywili tak przecież martwą estetykę. Coś tak czuje w kościach, że Kathryn Hahn tam jeszcze pozamiata wraz z rozwojem akcji i pewnie ewolucją jej postaci. Ciekawe czy 7 lat temu Olsen i Bettany uwierzyliby, że skończą z tymi postaciami w remake'u Bewitched.

Dla takich widzów jak ja najciekawsza była bardzo dobra scena z krztuszeniem się i sama końcówka, nie prowadząca jeszcze na żadne olśniewające tropy, ale chyba jednak trochę podważająca popularne teorie.

Głupie pytanie - gdzie oglądacie?

Na znienawidzonym przez wielu trzyliterowym portalu CDA, skąd szybciutko usuwają. Od torrentów odzwyczaiłem się wiele lat temu i nie chce znowu się przyzwyczaić (już nawet i tak nie wiem jakie dzisiaj są programy i strony do ściągania), a nie chce mi się łazić po jakichś stronach z reklamami wyskakującymi mimo blokera.

Ostatnio na Movies Room pojawił się taki wpis:

Jak oglądać Disney+ w Polsce? Tak obejrzysz Mandaloriana, WandaVision i inne hity!

Cienki jestem w te klocki, ale może uda mi się sprężyć i ogarnąć którąś opcję.

PreviousPage 18 of 166Next