aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 19 of 166Next

Rob, tylko WandaVision nie ma polskiego tłumaczenia na Disney Plus (inaczej niż na przykład Mandalorian), a pisałeś parę razy, że średnio u Ciebie z angielszczyzną.

W artykule napisali, że:

"To bardzo dziwne, że serwis niedostępny w Polsce oferuje polskie napisy i dubbing (przynajmniej w większości premier).

Nie wiedziałem jak to wygląda przy wszystkich mnie interesujących pozycjach i miałem to sprawdzić zanim się podejmę działań. Jeśli W/V nie ma faktycznie polskich napisów, to trochę osłabia to mój zapał 😉

23 lutego min. w Europie na Disney+ startuje sekcja Star z tytułami chociażby Foxa, plotka głosi że być może wtedy D+ zadebiutuje też na nowych rynkach, między innymi w Polsce. Byłoby miło.

Do 23 lutego w sumie już niewiele czasu, chyba by już ogłosili? Wiecie może, jak to wyglądało z zapowiedziami, gdy wcześniej wchodzili na inne rynki?

Z tego co kojarzę to chyba do ostatniej chwili nie było wiadomo w jakich krajach konkretnie wystartują, ale mogę się mylić.

Ta prognoza dla wschodniej Europy rozłożona na cały 2021 nie napawa optymizmem :/

Ogłoszono serialowe nominacje do Critics Choice Awards. Najwięcej, bo po sześć, zdobyły Ozark i The Crown, co mnie bardzo cieszy, tak samo jak trzy nominacje dla Teda Lasso w kategoriach komediowych. 🙂

Critics Choice Awards TV Nominations: ‘Ozark’, ‘The Crown’ & Netflix Lead

To jeszcze tylko dodam od siebie, że to serial CW, więc pewnie 75% czasu antenowego zajmą problemy licealno-sercowe wspomnianych supersynów. Hoechlin z wyglądu to nawet niezły casting, w jakiś dziwny sposób przypomina mi młodego Bruce'a Campbella. Z kolei Tulloch lunatykuje tam nawet na zdjęciach.

Haha wpisałem w Google i nie tylko mi 🙂

Wyraźnie inspirują się stylem Snydera, tyle że nie mają za dużo kasy, bo robią serial dla CW. 😛

Właśnie mogą jej mieć więcej. Seriale CW teraz będą iść też na HBO Max które ma się dokładać do budżetów i mieć coś do powiedzenia w kwestiach artystycznych. Do tego od "Supermana&Lois" są odsunięci wszyscy ludzie odpowiedzialni za najgorsze elementy Arrowverse. Za całośc odpowiada Todd Helbing który akurat bardzo dobrze rozumie postaci DC i radzi sobie z narzucanymi przez CW elementami teen dram, umie przekazać je w generalnie strawnej formie, odpowiadał w dużej mierze za 1 sezon Flasha. Poza tym ekipa techniczna mocno się różni od standardowej ekipy Arrowverse i jest tam sporo ogarniętych osób.

Tulloch jest okropna, ale Hoechlin Supermanem jest znakomitym a zaznaczmy, że do tej pory grał praktycznie bez scenariusza. Nie powiem aby ten trailer wyglądał super, ale wygląda lepiej niż większośc tego uniwersum i chętnie rzuce okiem. Nawet jeśli będzie to - zgodnie z zapowiedziami - głównie dramat o rodzicielstwie 😛

Wrzutka o farmie od Grace jest głupi. Bohaterowie Arrowverse z miasta nie wychodzą a przeniesienie Clarka na jego etapie życia na farmę jest czymś wręcz naturalnym i nie oderwanym od komiksów. Ten tu działa od kilkudziesięciu lat, walczył z praktycznie każdym kultowym swoim villainem czy angażował się w Crisis a na Ziemi na której jest znajduje się cała armia bohaterów i Kara która pelni rolę głównego Kryptończyka więc on w centrum wydarzen być nie musi.

A jak z Supergirl? Ona fruwa po mieście? Jeśli tak, to Grace rzeczywiście palnęła głupotę. Chociaż przyznam, że moja pierwsza myśl była również taka, że jakoś w latach 90-tych nie wysyłali Deana Caina na wieś. Zresztą ostatnie sezony Smallville też mają już chyba akcje w Metropolis.

Oglądałem 1 sezon Flasha i podobał mi się mimo zastrzeżeń, głównie dzięki roli Toma Cavannagh i wątkom podróży w czasie. W drugim poziom już mocno spadł i chyba nawet go nie dokończyłem. Tutaj dam szansę pilotowi.

Oczywiście, że fruwa. I to wygląda generalnie źle więc przeniesienie akcji poza miasto z powodów budżetowych byłoby mądre. Ale lata na spokojnie, sam Hoechlin przecież z Routhem latali po mieście, walczyli i niszczyli falami uderzeniowymi wieżowce 🙂

Sam Superman zresztą mieszkał na tej farmie i na dodatek od pewnego czasu chce odwiesić kostium bo Kara może bronić Ziemi więc no ja problemu nie widzę.

A no i tu najpewniej pojawi się Green Lantern więc trzeba oszczędzać XD

Rzecz jasna to bardzo tanie akcje, ale co by nie było to co odcinek coś się na tych ulicach dzieje i mogli to rozwiązać i tak

Szaman has reacted to this post.
Szaman

‘The Witcher: Blood Origin’: Jodie Turner-Smith To Star In Netflix’s ‘Witcher’ Prequel Series

Fani polskiej fantastyki już na barykadach

Przecież ona nie ma elfich uszu!!!11111

THR poinformowało, że serial w świecie HP jest we wczesnych przygotowaniach, ale nie wiem cyz sie nie pośpieszyli bo błyskawicznie tweet usuneli

Jednak przywrócili

https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/harry-potter-live-action-tv-series-in-early-development-at-hbo-max-exclusive

Cytat z Kuba data Styczeń 25, 2021, 15:52

‘The Witcher: Blood Origin’: Jodie Turner-Smith To Star In Netflix’s ‘Witcher’ Prequel Series

Fani polskiej fantastyki już na barykadach

Bardzo mi się podobała w Queen & Slim, może nie jest to coś w czym chciałbym ją zobaczyć, ale fajnie że ma zajęcie.

Cytat z Kuba data Styczeń 25, 2021, 17:34

THR poinformowało, że serial w świecie HP jest we wczesnych przygotowaniach, ale nie wiem cyz sie nie pośpieszyli bo błyskawicznie tweet usuneli

Akurat wczoraj skończyłem czytać "Przeklęte dziecko". Już podchodziłem do tego kilka lat temu, ale okropne dialogi, przeskoki z jednej sceny do drugiej i uproszczenia fabularne (jeśli tak to można nazwać) sprawiły, że przestałem wtedy czytać. No ale jest to jednak scenariusz sztuki teatralnej, więc trudno oczekiwać narracji takiej jak w książkach Rowling. Sama opowieść ostatecznie okazała się jednak satysfakcjonująca, choć potrzebowałem sporo czasu, żeby polubić to, co czytam. W każdym razie nie sądzę, że mogą/chcą się zabierać za to w najbliższych kilku latach. Pewnie czekają na to, aż główna obsada z filmów osiągnie odpowiedni wiek, czyli gdzieś okolice 2030, choć trudno mi też wyobrazić sobie, w jaki sposób zrealizują wiele scen z różnymi postaciami, które nie będą mogły zostać zagrane przez aktorów z głównej serii.

Ogólnie jestem ciekawy, co wymyślą na potrzeby tego serialu. Ten świat daje na pewno sporo możliwości.

Prawie na pewno będzie to historia Huncwotów - Syriusza, Lupina i Jamesa. Ewentualnie całkiem ciekawą opcją byłaby historia założycieli Hogwartu i to obejrzałbym naprawdę ze sporym zainteresowaniem. Ostatnią w miare realną opcją pozostaje młodość Dumbledora - o tym okresie jednak najpewniej opowie gra. Wątpie aby spróbowali opowiedzieć coś totalnie bez znanych postaci.

No a jesli Huncwoci to ciekawe jak kwestia obsady. Czy do roli Dumbledora powróci Gambon czy może odpowiednio ucharakteryzowany Law czy może obsadzą w tej roli 4 aktora 🙂

No właśnie czytałem gdzieś komentarz wczoraj, w którym ktoś napisał, że chętnie zobaczyłby historię Huncwotów. Jak dla mnie ok. Ja z kolei właśnie pomyślałem o początkach Hogwartu. Myślę, że młodość Dumbledore'a jest mniej prawdopodobna, bo mogą do niej wrócić jeszcze w jakiś sposób w Fantastycznych Zwierzętach.

Serialowy Kajko i Kokosz już 28 lutego

robgordon has reacted to this post.
robgordon

WandaVision z odcinka na odcinek jest coraz lepszym serialem. Kręciłem nosem na rozbicie tych +/- 6 godzin na 9 odcinków, ale na razie to świetna decyzja. Dzisiejszy epizod też zupełnie inny, świeży, ale równie fantastyczny. Spokojnie pod względem pomysłu na siebie, formy i fabuły to może być najlepszy projekt MCU jeśli nic złego się nie wydarzy które spokojnie stanie w moim rankingu tuż za, raczej nieosiągalnym, Infinity War. Tak jak bardzo narzekałem na nude i odtwórczość Marvela przez 3 Fazy tak 4 zaczyna się dokładnie tak jakbym mógł sobie tego wymarzyć.

Dzisiejszy odcinek ma też jedną z najlepszych sekwencji otwierających, swietnie rozwija całe uniwersum a Olsen w końcu może pokazać swoj talent w kazdą strone

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 19 of 166Next