aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 23 of 166Next

https://www.theilluminerdi.com/2021/02/10/the-last-of-us-mahershala-ali/?fbclid=IwAR1wzFjzhZDc5_fF-WsqgtPxrj87Prd4ssMRFok8h6sYnK29_G4ACmBB12o

Mahershala Ali dostał oferte zagrania Joela w "The Last of Us". Źródło jeśli chodzi o castingi prawdopodobnie obecnie najlepsze (poza głównymi portalami)

Bardzo fajnie, ale już mi nie dobrze na myśl, że zaczyna sie kolejna jazda.

Ej ale on tam w ogóle pasuje? Czy to tak dla kontrowersji? Bo patrzę na postać i widzę Dennisa Quaida, ale nie wiem, nie znam się, nie siedzę w tym.

Idealnie.

Ale do Joela idealnie pasują Ali, Denzel, Viggo Mortensen, Casey Affleck, Jackman, Ben Affleck i jakoś tak na oko 90% pierwszej ligi hollywoodzkiej. Ale Ali nawet ze swoimi typowymi manierami się naprawdę dobrze w postać komponuje.

Przekonałeś mnie 🙂

Edit: No rozwinął wypowiedź i popsuł mi żart 🙂

Joel to w gruncie rzeczy gbur, milczek i średnio przyjemny gośc. Musi budzić respekt i lekki postrach samą prezencją, być przekonywujący w scenach w których torturuje ludzi młotkiem. Jednocześnie jednak to postać która ma sporo uczuć i ciepłych emocji skrytych bardzo głęboko wewnątrz siebie przez wiekszość czasu, ma wiele momentów gdzie relacje z innymi buduje głównie poprzez małe gesty a jego relacja z Ellie to bardzo powolne i stopniowe docieranie się, sporo kąsliwych sprzeczek, ale też wielkich emocjonalnie momentów. Nie wiem, ja Aliego totalnie widze jako takiego bohatera

Czyli Logan naprawdę był ekranizacją 🙂

Logan, Droga z Viggo czy Light of My Life Afflecka, połączyć wymieszać i wychodzi TLoU

Szaman has reacted to this post.
Szaman

O, i to jest trop castingowy który bardzo mi się podoba.

Obie części The Last of Us to gry tak bardzo filmowe, że bardziej się już nie da, więc najlepszą drogą do ich zekranizowania jest ich reinterpretacja. Internety, jak to internety, chciałyby 1:1 rimejku i sobowtórów growych Joela i Ellie, mnie tymczasem coś takiego w ogóle nie interesuje.

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Pytanie tylko czy jednak strony się nie rozejdą skoro Ali niedługo wkracza do MCU a angaż tam (i przecież raczej nie porzuci innych filmów) jak wiemy nie idzie za bardzo w parze z graniem w serialu który wychodzi raczej poza 1 sezon.

Jeśli tak to trudno, ale już sam pomysł ze zmianą koloru skóry to dobry pomysł.

Mam wrażenie że ludzie oczekują że serialowi Joel i Ellie to będą takie same postaci jak w grze. Że będą wyglądać tak samo, zachowywać się tak samo, że aktorzy którzy ich zagrają nie będą robić nic innego jak tylko odtwarzać grę Bakera i Johnson, a przecież nie o to chodzi.

Takie jest podejście przed każdą możliwą adaptacją 🙂

Ja wychodzę zazwyczaj z założenia, że jedyne co powinno być zachowane z materiału źródłowego to jego idea, duch i sens opowieści a w przypadku fikcyjnych światów ich specyfika i charakter. Kwestie tego czy postać X ma kolor skóry czarny, zielony czy jest Japończykiem w 90% nie ma żadnego znaczenia. I nie umiem podchodzić normalnie do ludzi którzy rozpaczają nad czarnym Joelem czy np czarnymi elfami w serialu Amazona na bazie Tolkiena, że tak szukając kolejnych przypadków. Jesli dla kogoś zdradzeniem materiału źródłowego jest zmiana koloru skóry postaci to czego właściwie fanem się wtedy jest? Designu postaci? Koloru? Graniczącej z seksualnym fetyszem wizji białego brodacza dokonującego rzezi armii frajerów? Bo na pewno nie tego kim jest większośc z tych postaci i ich historii, bo na nie kolor nie ma żadnego wspólnego.

Tak samo było z Rolandem w Dark Tower. Bo Roland był wizualnie przedstawiany jak Clint Eastwood. Nie ważne, że Idris Elba gra w kazdym filmie postać praktycznie identyczną do Rolanda z książek i właściwie ma wszystko czego potrzeba. Ale nie..

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Po premierze Mrocznej wieży kolor skóry Rolanda z pierwszego miejsca na liście problemów spadł chyba na ostatnie, co? 😀

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Powiem Wam, że jak mi to tak wszystko rozpisaliście, to wolałem Aliego...

I jeszcze jeden news z obozu Mando, pa pa Gina! I tak byłas sztywna niczym kołek Buffy. Będąc gwiazdą nigdy nie prowadzilbym Twittera, a jakby mi kazali to wstawiałbym zdjęcia jajecznicy i informował o nadchodzących premierach.

Tyle dobrego, że według THR Ali faktycznie był bardzo blisko roli więc Illuminerdi zbytnio na wiarygodności nie traci.

Ale same wybory..dla mnie..eeee.Pascal da radę bo jak mówiłem Joela da radę zagrać pół Holly, ale to aktor przynajmniej o dwie klasy gorszy od Aliego. A Belle oczywiście głupio oceniać po jednej roli GoT, ale to był moim zdaniem jeden z bardziej przehypowanych elementów. Nie wiem, te castingi mocno mój hype wyhamowały chociaz w internecie euforia.

Ciekawe, że niewiele sprawdziło się z rewelacji Grace. Pascal będzie teraz ciągnął na dwa seriale, więc Mando dalej będzie grał głównie młody Wayne.

Jak Diego Luna nie zagra Tommyego (brata Joela) to uznaje ten fakt za największą sensacje telewizji XXI wieku

Ej a dla mnie w sumie Pascal jest przeciętnym aktorem, ale nie widziałem Narcos. Gdy zdejmie hełm i pokaże swojego wąsa to czar pryska. Teraz będzie grał jednocześnie w dwóch najbardziej popularnych serialach na świecie, więc jego kariera eksploduje, stąd refleksja.

On podobno przyjaźni się z Oscarem Isaaciem, więc może jednak nie Luna 🙂

Pascal to dobry aktor więc występ w WW84 nie jest w stanie mnie zniechęcić 😀 Dziewczyny nie znam więc się nie wypowiem.

Cytat z Szaman data Luty 11, 2021, 08:23

On podobno przyjaźni się z Oscarem Isaaciem, więc może jednak nie Luna 🙂

Isaacowi to zaraz by się wakacje bardziej przydały od kolejnej roli 😛

PreviousPage 23 of 166Next