Opinie o serialach
Cytat z Marek Pilarski data 11 lutego, 2021, 10:22Cytat z Szaman data Luty 11, 2021, 08:08Ciekawe, że niewiele sprawdziło się z rewelacji Grace. Pascal będzie teraz ciągnął na dwa seriale, więc Mando dalej będzie grał głównie młody Wayne.
No właśnie, będzie ciągnął dwa seriale?
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1359696352599564288?s=20
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1359717683856609283?s=20
Cytat z Szaman data Luty 11, 2021, 08:08Ciekawe, że niewiele sprawdziło się z rewelacji Grace. Pascal będzie teraz ciągnął na dwa seriale, więc Mando dalej będzie grał głównie młody Wayne.
No właśnie, będzie ciągnął dwa seriale?
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1359696352599564288?s=20
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1359717683856609283?s=20
Cytat z Kuba data 11 lutego, 2021, 10:37Ale na ile Mando ma go angażować. Sam przyznawał, że zazwyczaj lata w kostiumie kaskader. To teraz będzie ciągle a Pascal wpadnie tam na 2 tygodnie nagrać kilka scen i dołożyć głos. Zresztą Mando jest względnie szybko kręcony (pewnie największy efekt tej technologii).
Ale nie dziwi mnie, że TLoU jest priorytetem bo mimo wszystko jeśli ma udowodnić, że jest faktycznie świetnym aktorem a nie po prostu sympatyczną gwiazdą filmową to pomimo całej sztampowości roli Joela - to to jest ta postać która może mu w tym pomóc.
Ale na ile Mando ma go angażować. Sam przyznawał, że zazwyczaj lata w kostiumie kaskader. To teraz będzie ciągle a Pascal wpadnie tam na 2 tygodnie nagrać kilka scen i dołożyć głos. Zresztą Mando jest względnie szybko kręcony (pewnie największy efekt tej technologii).
Ale nie dziwi mnie, że TLoU jest priorytetem bo mimo wszystko jeśli ma udowodnić, że jest faktycznie świetnym aktorem a nie po prostu sympatyczną gwiazdą filmową to pomimo całej sztampowości roli Joela - to to jest ta postać która może mu w tym pomóc.
Cytat z Szaman data 11 lutego, 2021, 13:20No dobra, spojrzę
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1359835828369948676?s=19
No dobra, spojrzę
Serial „Superman i Lois” obejrzymy w Polsce na #HBOGO. Premiera już w lutym.https://t.co/c9JS7EOGrP
— Filmożercy.com (@FilmozercyCOM) February 11, 2021
Cytat z Szaman data 11 lutego, 2021, 16:48Nie wiem czym mogliby mnie tutaj zainteresować. Ale John Cena pewnie ucieszony 🙂
https://twitter.com/comingsoonnet/status/1359882604196028417
Nie wiem czym mogliby mnie tutaj zainteresować. Ale John Cena pewnie ucieszony 🙂
McG’s True Lies TV Series Gets CBS Pilot Order https://t.co/DkDksRfWHG
— ComingSoon.net by Mandatory (@comingsoonnet) February 11, 2021
Cytat z robgordon data 11 lutego, 2021, 18:23Nieśmiało chciałbym dodać, że obaj główni aktorzy The Las of Us wystąpili w Grze o tron, nie tylko ta dziewczyna 😉
Nieśmiało chciałbym dodać, że obaj główni aktorzy The Las of Us wystąpili w Grze o tron, nie tylko ta dziewczyna 😉
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2021, 18:37WandaVision 1x06
[spoiler] Jedna rzecz trochę mnie uwiera, robią z dowódcy bazy jakiegoś totalnego psychola, a tak naprawdę prawda leży pośrodku. Wanda jest zagrożeniem dla całego świata co dobitnie pokazał finał odcinka, porwała niewinnych ludzi, ale nasi bohaterowie są przekonani, że wystarczy z nią czule i głęboko porozmawiać i wciskany nam jest ten pogląd kolanem, z kolei demonizowana jest druga strona która chce z nią walczyć siłą. I to jest mega naiwne w zestawieniu z ukazaniem jak cierpią niewinni ludzie pojmani przez Wandę. Napisałem o prawdzie pośrodku, bo nie pomoże ani rozmowa, ani kule, tylko prawdopodobnie Doctor Strange.
Upadła moja teoria z Hahn, chyba, że dojdzie do jakiegoś sporego fikołka fabularnego. Trochę szkoda, bo ładnie by się to spinało. Mam wrażenie, że ten odcinek miał znacznie słabsze CGI, albo oczy mnie myliły. Dennings już zaczyna być irytująca troszeczkę, gra tak zarozumiałą panią naukowiec, że ani nie pomaga misji, ani sobie- nie jest zdolna do żadnej współpracy, a skuta kajdankami prędzej krzyknie coś w stylu "chyba sobie żarty robisz" zamiast drzeć się o pomoc.
Ogólnie słabszy odcinek, za wiele było powtarzania już sprawdzonych chwytów- Pietro-zombie, odczarowywanie bohaterów itd. Fajna stylizacja na lata 90-te, szczególnie dziwaczna reklama krzyczała tym okresem. [/spoiler]
WandaVision 1x06
Upadła moja teoria z Hahn, chyba, że dojdzie do jakiegoś sporego fikołka fabularnego. Trochę szkoda, bo ładnie by się to spinało. Mam wrażenie, że ten odcinek miał znacznie słabsze CGI, albo oczy mnie myliły. Dennings już zaczyna być irytująca troszeczkę, gra tak zarozumiałą panią naukowiec, że ani nie pomaga misji, ani sobie- nie jest zdolna do żadnej współpracy, a skuta kajdankami prędzej krzyknie coś w stylu "chyba sobie żarty robisz" zamiast drzeć się o pomoc.
Ogólnie słabszy odcinek, za wiele było powtarzania już sprawdzonych chwytów- Pietro-zombie, odczarowywanie bohaterów itd. Fajna stylizacja na lata 90-te, szczególnie dziwaczna reklama krzyczała tym okresem.
Cytat z Mierzwiak data 12 lutego, 2021, 21:22[spoiler]Tylko że bohaterowie mają rację - tym co odstawił w poprzednim odcinku tylko ją rozwścieczył, a mają do czynienia z kimś, kto gdyby tylko chciał to wzorem Thanosa, tylko że na stałe, zamieniłby ich w bańki mydlane. Wanda może i więzi tych ludzi, ale poza tym nikogo przecież nie skrzywdziła w taki bezpośredni sposób, a nawet wywalając Monicę z Hexa jednocześnie ją ochroniła.
Hayward przyjechał tam ze z góry gotowym nastawieniem, widać to już jak na dłoni.[/spoiler]
Dennings jako Darcy wielbię od jej występu w Thorze więc zarzutów nie rozumiem 😛
Hayward przyjechał tam ze z góry gotowym nastawieniem, widać to już jak na dłoni.
Dennings jako Darcy wielbię od jej występu w Thorze więc zarzutów nie rozumiem 😛
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2021, 22:13Dobra, przekonałeś mnie 🙂 A co do Darcy, jest trochę męcząca na dłuższą metę, ale jej postać ma tutaj sens, bo
[spoiler] jej charakterek może pomóc zdjąć "czar" i dotrzeć do Wandy [/spoiler]
Dobra, przekonałeś mnie 🙂 A co do Darcy, jest trochę męcząca na dłuższą metę, ale jej postać ma tutaj sens, bo
Cytat z Mierzwiak data 12 lutego, 2021, 22:21Lubię nawracać ludzi 🙂
W wywiadach ciągle padało że WandaVision ma trwać 6h, a został jeszcze tylko jeden sitcom (00s) do odhaczenia. Czyli...
E07 - 30 minut
E08 - 60 minut
E09 - 90 minut
?
Lubię nawracać ludzi 🙂
W wywiadach ciągle padało że WandaVision ma trwać 6h, a został jeszcze tylko jeden sitcom (00s) do odhaczenia. Czyli...
E07 - 30 minut
E08 - 60 minut
E09 - 90 minut
?
Cytat z Marek Pilarski data 13 lutego, 2021, 12:03Ano faktycznie, grała przecież droida w Solo. 😛
Ano faktycznie, grała przecież droida w Solo. 😛

Cytat z Kuba data 13 lutego, 2021, 12:06Cytat z Mierzwiak data Luty 12, 2021, 22:21Lubię nawracać ludzi
E07 - 30 minut
E08 - 60 minut
E09 - 90 minut
?
Z tego co sie orientuje to e08, e08 i e09 mają trwać każdy minimum 60 minut. Takie przynajmniej padło info tuż przed premierą od dziennikarzy.
Cytat z Mierzwiak data Luty 12, 2021, 22:21Lubię nawracać ludzi
E07 - 30 minut
E08 - 60 minut
E09 - 90 minut
?
Z tego co sie orientuje to e08, e08 i e09 mają trwać każdy minimum 60 minut. Takie przynajmniej padło info tuż przed premierą od dziennikarzy.
Cytat z Mierzwiak data 13 lutego, 2021, 12:17Cytat z Marek Pilarski data Luty 13, 2021, 12:03Ano faktycznie, grała przecież droida w Solo.
Yup, i jest w tej roli fantastyczna!
Jeszcze co do Haywarda z WandaVision, to jakim trzeba być chujkiem żeby robić komuś wyrzuty z powodu zniknięcia 5 lat temu? Tak jakby to był Monici i kogokolwiek innego wybór.
Myślicie że ten Inżynier to będzie postać która już była czy ktoś nowy? Osobiście stawiam na Harleya z Iron Mana 3. (i końcówki Endgame)
Cytat z Marek Pilarski data Luty 13, 2021, 12:03Ano faktycznie, grała przecież droida w Solo.
Jeszcze co do Haywarda z WandaVision, to jakim trzeba być chujkiem żeby robić komuś wyrzuty z powodu zniknięcia 5 lat temu? Tak jakby to był Monici i kogokolwiek innego wybór.
Myślicie że ten Inżynier to będzie postać która już była czy ktoś nowy? Osobiście stawiam na Harleya z Iron Mana 3. (i końcówki Endgame)
Cytat z Kuba data 13 lutego, 2021, 12:20Jest jedna opcja która spełniałaby wszystkie definicje teasowanego camea i idealnie wpisywałaby się w ostatnie ogłoszenie.
Ale osobiście obstawiam, że to nikt na dłuższą mete istotny
Jest jedna opcja która spełniałaby wszystkie definicje teasowanego camea i idealnie wpisywałaby się w ostatnie ogłoszenie.

Ale osobiście obstawiam, że to nikt na dłuższą mete istotny
Cytat z Szaman data 13 lutego, 2021, 12:36Cytat z Mierzwiak data Luty 13, 2021, 12:17Cytat z Marek Pilarski data Luty 13, 2021, 12:03Ano faktycznie, grała przecież droida w Solo.
Właśnie to miałem na myśli gdy pisałem, że jest kreowany na takiego diabła wcielonego w zestawieniu z dobrodusznymi bohaterami.
Cytat z Mierzwiak data Luty 13, 2021, 12:17Cytat z Marek Pilarski data Luty 13, 2021, 12:03Ano faktycznie, grała przecież droida w Solo.
Właśnie to miałem na myśli gdy pisałem, że jest kreowany na takiego diabła wcielonego w zestawieniu z dobrodusznymi bohaterami.
Cytat z Marek Pilarski data 16 lutego, 2021, 17:46Spoilery z WandaVision zaczynają atakować nawet mnie. :/
Spoilery z WandaVision zaczynają atakować nawet mnie. :/
Cytat z Szaman data 16 lutego, 2021, 17:48W ogóle nikt się już z tym nie kryje i co najdziwniejsze, nikt nie jest upominany, przynajmniej na Twitterze. Tak jakbyśmy byli świadkami narodzin zupełnie nowego podejścia do spoilerów. Podobnie jest z największym spoilerem drugiego sezonu Mandaloriana.
W ogóle nikt się już z tym nie kryje i co najdziwniejsze, nikt nie jest upominany, przynajmniej na Twitterze. Tak jakbyśmy byli świadkami narodzin zupełnie nowego podejścia do spoilerów. Podobnie jest z największym spoilerem drugiego sezonu Mandaloriana.