aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 26 of 166Next

PS. Grudzień 2019:

Heh 🙂

Jak to w ogóle przeszło takie niezauważone? 😀 Przecież to zdjęcia z nadchodzącego finału.

Nie przeszło, ostatnio te zdjęcia krążyły po twitterze.

Według Grace kolejny odcinek to będzie w całości retrospekcja. Podzielam tę opinię 🙂

Benedict Cumberbatch ponownie spotka się na planie serialu z Edwardem Bergerem, z którym wspólnie stworzyli "Patricka Melrose". Tym razem nakręcą ekranizację "39 schodów" (film Alfreda H. zapewne znacie ).

Loki 11 czerwca

Superman & Lois zaskakująco przyzwoity, czuć w tym jakąś większą szlachetność w porównaniu do standardowego serialu CW. Nie tylko poprzez zdjęcia które sprawiają bardziej kinowe wrażenie, ale także przez prowadzenie scen, aktorów i całkiem przyzwoite rozłożenie pionków na przyszłe odcinki. Wątek młodzieżowy nie męczy, oczywiście, że pójdzie pewnie w przesadzone rozterki i zacznie górować nad Człowiekiem ze Stali, ale zgrabnie go zawiązali i można jeszcze żyć nadzieją.

Są sceny w mieście, więc Grace nie trafiła, jest trochę efektów specjalnych. Widać, że nie mieli milionów monet i nie wzbudzają zgorszenia przepychem, ale nie ma też jakiegoś wstydu. Porządnie wprowadzono przeciwnika Supa, ale to akurat CW potrafi, na przykład Reverse Flash był najmocniejszym elementem serialu z Guslinem.

Hoechlin to sympatyczny, bardzo ludzki Kal-El, a to, że autentycznie jest podobny do młodego Bruce'a Campbella (widziałem tyle filmów z nim, że uwierzcie mi, wiem co mówię hehe), nadaje fajnego smaczku w moich oczach. Tulloch i nieco zbyt wyrośnięci nastolatkowie w moim odczuciu nie przeszkadzali. Gwiazda Grimma nawet coś tam gra, wbrew moim obawom o lunatykowanie. Zastanawiałem się skąd znam generała, ale napisy początkowe szybko uświadomiły mi, że od Kongo minęło już 27 lat.

Może mam omamy, a może nie ma wstydu i warto dać szansę temu pilotowi.

Baardzo fajny pilot. Naprawdę jestem zaskoczony. Niby tematy identyczne jak te poruszane przez "Arrow", ale wszystko jest lepsze. Dialogi, reżyseria, aktorstwo. Nie jest to wybitne, ale czuć, że ogląda się poważny serial na poziomie 2021 roku. Zdjęcia ewidentnie są tak zaplanowane aby sprawiać wrażenie kinowości, ale fajnie bo znacząco wyróżniają ten serial na tle reszty. Na dodatek kadrowanie i praca kamery są po prostu lepsze.

Hoechlina lubiłem już w crossoverach a tu jest fantastyczny, to jest spokojnie materiał na najlepszego ekranowego Supermana od czasów Christophera. Podoba mi się tymczasowe odcięcie od reszty tego świata poza teasowaniem faktu, że antagonista jest jedną z konsekwencji Crisis on Infinite Earths. No i wiadomo, ze potem pojawi się gościnnie postać z Arrow (i arrowversowy Latarnik), ale nie spodziewam się większych powiązań. Chętnie bede oglądał dalej.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Genialny casting

Dziennikarze widzieli kilkanaście minut z Falcona w ramach TCA. W sumie dwie sceny - jedna mocno sugerująca, że serial skupi się na przyziemnych problemach związanych z odpowiedzialnością jaką niesie bycie superbohaterem a druga mająca być najbrutalniejszą sceną akcji w MCU.

Szaman

Wysoko zawiesili poprzeczkę serialem W/V. Ciekawe czy uda im się z F/WS.

I tak Moon Knight i Hawkeye będą najlepsze 🙂

To co, jutro kolejny 30-minutowy odcinek WandaVision?

Spoiler

Hehe piękny mem 🙂

A ja zostawię popularną plotkę na temat tego słynnego już gwiazdora gościnnego. Ciekawe czy się sprawdzi.

Spoiler
Niby Benedict Cumberbatch, John Boyega i Mark Hamill, ale coś nie chce mi się wierzyć. Finał drugiego sezonu Mandaloriana trzymali w tajemnicy przez rok, a powyższe epizody są zbyt "gwiezdnowojenne". Z drugiej strony Hamill rzeczywiście mógłby być tym aktorem z którym Betttany chciał współpracować przez całe swoje życie 🙂 

Jednak nie Kot panowie, jednak nie Kot pierwszy 🙂

I jak zwykle literówka w nazwisku. 😛

Najśmieszniejsze, że cały czas robi literówkę, mimo, że na screenie z TVN-u ma poprawną pisownię 🙂

Ludzie jak czytają "Polish", to od razu myślą o niekończącym się ciągu spółgłosek, na których kolejność nie należy zwracać szczególnej uwagi. 😛

Szaman

Adamczyk to się nieźle wozi po tych amerykańskich serialach. Najpierw Counterpart teraz Hawkeye i to jeszcze w okresie kiedy pare rzeczy w Atlancie powstaje, no fajniejsza zagraniczna kariera niż Kota 😛

Warto było obejrzeć 2 gorsze odcinki WandaVision aby potem dostać TO

A jeszcze co do Hawkeye, to nie wydaje się wam, że Jeremy Renner ma dosyć "polską" urodę? Sam kojarzę ze 3-4 osoby do niego podobne, w tym jeden mój dawny znajomy.

Szaman
PreviousPage 26 of 166Next