Opinie o serialach
Cytat z Mierzwiak data 26 lutego, 2021, 18:42Cytat z Kuba data Luty 26, 2021, 12:21Warto było obejrzeć 2 gorsze odcinki WandaVision aby potem dostać TO
Czy gorsze? E tam, ale E08 jest wybitny. Co ciekawe nie wnosi jakoś wiele, bo potwierdził rzeczy o których spekulowało się od początku, ale warto było odbyć tę podróż chociażby dla ostatecznego ukazania jak smutna jest historia Wandy oraz tego jak fantastyczną aktorką jest Lizzy Olsen.
Ta mapka z wiadomością od Visiona... WandaVision dołącza do Infinity War i Endgame jako trzeci tytuł MCU który autentycznie mnie wzruszył.
Cytat z Kuba data Luty 26, 2021, 12:21Warto było obejrzeć 2 gorsze odcinki WandaVision aby potem dostać TO
Czy gorsze? E tam, ale E08 jest wybitny. Co ciekawe nie wnosi jakoś wiele, bo potwierdził rzeczy o których spekulowało się od początku, ale warto było odbyć tę podróż chociażby dla ostatecznego ukazania jak smutna jest historia Wandy oraz tego jak fantastyczną aktorką jest Lizzy Olsen.
Ta mapka z wiadomością od Visiona... WandaVision dołącza do Infinity War i Endgame jako trzeci tytuł MCU który autentycznie mnie wzruszył.
Cytat z robgordon data 26 lutego, 2021, 19:01Cytat z Ernest Kubica data Luty 26, 2021, 17:38A jeszcze co do Hawkeye, to nie wydaje się wam, że Jeremy Renner ma dosyć "polską" urodę? Sam kojarzę ze 3-4 osoby do niego podobne, w tym jeden mój dawny znajomy.
Nie myślałem nigdy o tym, ale chyba trochę tak.
A z innej beczki. Z pewnością wiecie, że Hawkeye lubi sobie pośpiewać. I jeden z jego smętów nawet wpadł mi w ucho:
https://www.youtube.com/watch?v=SnQEt8Mmk2Y
Cytat z Ernest Kubica data Luty 26, 2021, 17:38A jeszcze co do Hawkeye, to nie wydaje się wam, że Jeremy Renner ma dosyć "polską" urodę? Sam kojarzę ze 3-4 osoby do niego podobne, w tym jeden mój dawny znajomy.
Nie myślałem nigdy o tym, ale chyba trochę tak.
A z innej beczki. Z pewnością wiecie, że Hawkeye lubi sobie pośpiewać. I jeden z jego smętów nawet wpadł mi w ucho:
Cytat z Szaman data 26 lutego, 2021, 21:35Wanda Vision 1x08
Bardzo dobry odcinek! Ależ tutaj Hahn, a szczególnie Olsenka mogły rozwinąć skrzydła. I pomyśleć, że to wszystko wyszło od zabawy w sitcom.
[spoiler] Scena na napisach ładnie nakreśla motywację Haywarda, natomiast nadal uważam, że strasznie odstaje on poziomem od reszty postaci, samego serialu. Dobrze, że przynajmniej napisali mu sensowną motywację, bo bez tego byłoby mu bliżej do karykatury. [/spoiler]
Wanda Vision 1x08
Bardzo dobry odcinek! Ależ tutaj Hahn, a szczególnie Olsenka mogły rozwinąć skrzydła. I pomyśleć, że to wszystko wyszło od zabawy w sitcom.
Cytat z Szaman data 26 lutego, 2021, 22:06Szkoda, że anime, a nie aktorski
https://twitter.com/THR/status/1365407219588755466
Szkoda, że anime, a nie aktorski
‘Terminator’ Anime Series in the Works With ‘The Batman’ Co-Writer Mattson Tomlin https://t.co/iy57aXLw9T
— The Hollywood Reporter (@THR) February 26, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 26 lutego, 2021, 23:41Akcja jak... z poprzedniego filmu Ridleya Scotta.
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-ukradziono-psy-lady-gagi-zlodziej-uzyl-broni,nId,5072139
Akcja jak... z poprzedniego filmu Ridleya Scotta.
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-ukradziono-psy-lady-gagi-zlodziej-uzyl-broni,nId,5072139
Cytat z Mierzwiak data 27 lutego, 2021, 05:18Cytat z Szaman data Luty 26, 2021, 21:35Wanda Vision 1x08
[spoiler] Scena na napisach ładnie nakreśla motywację Haywarda, natomiast nadal uważam, że strasznie odstaje on poziomem od reszty postaci, samego serialu. Dobrze, że przynajmniej napisali mu sensowną motywację, bo bez tego byłoby mu bliżej do karykatury. [/spoiler]
Mnie zachwyca to, że 6 lat po Ultronie, który, jak by się mogło wydawać, odhaczył już origin Wandy (plus scena po napisach z Winter Soldier), dostaliśmy go w pełniejszej, rozbudowanej formie ujawniającej nowe informacje o bohaterce które w żaden sposób nie kłócą się z tym co było wcześniej.
No i jak niesamowite jest to, że w segmencie "Previously on..." są fragmenty Infinity War? 🙂 Jeśli to nie jest najlepszy przykład tego czym jest MCU, to nie wiem co nim jest. Spodziewam się tego więcej, szczególnie w Lokim który pewnie, tak jak zwiastun, wykorzysta scenę z Endgame z ucieczką Lokiego.
Czy możemy już na dobre odłożyć na półkę pomysł z [spoiler]Petersem grającym tę samą postać co w serii X-Men? Od początku wiedziałem że to tylko cameo i cieszę się, że się potwierdziło.[/spoiler]
Cytat z Szaman data Luty 26, 2021, 21:35Wanda Vision 1x08
SpoilerScena na napisach ładnie nakreśla motywację Haywarda, natomiast nadal uważam, że strasznie odstaje on poziomem od reszty postaci, samego serialu. Dobrze, że przynajmniej napisali mu sensowną motywację, bo bez tego byłoby mu bliżej do karykatury.
Mnie zachwyca to, że 6 lat po Ultronie, który, jak by się mogło wydawać, odhaczył już origin Wandy (plus scena po napisach z Winter Soldier), dostaliśmy go w pełniejszej, rozbudowanej formie ujawniającej nowe informacje o bohaterce które w żaden sposób nie kłócą się z tym co było wcześniej.
No i jak niesamowite jest to, że w segmencie "Previously on..." są fragmenty Infinity War? 🙂 Jeśli to nie jest najlepszy przykład tego czym jest MCU, to nie wiem co nim jest. Spodziewam się tego więcej, szczególnie w Lokim który pewnie, tak jak zwiastun, wykorzysta scenę z Endgame z ucieczką Lokiego.
Czy możemy już na dobre odłożyć na półkę pomysł z
Cytat z Szaman data 27 lutego, 2021, 07:45[spoiler]Chyba tak, to była pewna zabawa z widzem, całkiem inteligentny ślepy zaułek. Piszę "chyba", bo nadal nie wiadomo co tam gotują na wielki finał, a prawa do X-Menów mają, ale to byłoby już bez sensu. WV okazało się bardziej kameralną historią, tymczasem wszyscy prześcigali się w domysłach czy będzie wprowadzać mutantów, multiversa czy Fantastyczną czwórkę.
No i Dick Van Dyke pojawił się w pewnej formie, ktoś z twitterowiczów miał nosa. Pisałem o tej teorii jakiś czas temu. [/spoiler]
No i Dick Van Dyke pojawił się w pewnej formie, ktoś z twitterowiczów miał nosa. Pisałem o tej teorii jakiś czas temu.
Cytat z Kuba data 1 marca, 2021, 17:39Cytat z Mierzwiak data Luty 26, 2021, 18:42Cytat z Kuba data Luty 26, 2021, 12:21Warto było obejrzeć 2 gorsze odcinki WandaVision aby potem dostać TO
I fajnie, że nie wnosi wiele. Uwielbiam takie odcinki jak ten kiedy twórcy odstępują od konkretnej fabuły czy bardziej atrakcyjnych wydarzeń i skupiają się na rozwoju swoich postaci. Mam nadzieje, że bedzie tego w serialach MCU coraz więcej.
Swoją drogą pamiętam, że wielu narzekało na robienie serialu o Wandzie. Bo nudna, bo to żadna postać bla bla bla. No, Feige znowu pokazał, że jeśli chodzi o rozwój postaci to jest mistrzem. Nie tylko popis aktorski, ale także scenariuszowy. O ile Visionem aż tak zachwycony nie jestem to jednak też jest tu świetnie rozwijany i można go spokojnie nazwać postacią pełnoprawną, równą pozostałym bohaterom MCU. Oby tak było i z Falconem, przy którym też ten zarzut się pojawiał i z resztą. Liczę szczególnie na intymne podejście przy Hawkeyu, ale i o pokazanie tam bohaterów martwie się najmniej bo Igla (showrunner) jest weteranem writers roomu Mad Mena 🙂
Cytat z Mierzwiak data Luty 26, 2021, 18:42Cytat z Kuba data Luty 26, 2021, 12:21Warto było obejrzeć 2 gorsze odcinki WandaVision aby potem dostać TO
I fajnie, że nie wnosi wiele. Uwielbiam takie odcinki jak ten kiedy twórcy odstępują od konkretnej fabuły czy bardziej atrakcyjnych wydarzeń i skupiają się na rozwoju swoich postaci. Mam nadzieje, że bedzie tego w serialach MCU coraz więcej.
Swoją drogą pamiętam, że wielu narzekało na robienie serialu o Wandzie. Bo nudna, bo to żadna postać bla bla bla. No, Feige znowu pokazał, że jeśli chodzi o rozwój postaci to jest mistrzem. Nie tylko popis aktorski, ale także scenariuszowy. O ile Visionem aż tak zachwycony nie jestem to jednak też jest tu świetnie rozwijany i można go spokojnie nazwać postacią pełnoprawną, równą pozostałym bohaterom MCU. Oby tak było i z Falconem, przy którym też ten zarzut się pojawiał i z resztą. Liczę szczególnie na intymne podejście przy Hawkeyu, ale i o pokazanie tam bohaterów martwie się najmniej bo Igla (showrunner) jest weteranem writers roomu Mad Mena 🙂
Cytat z Szaman data 1 marca, 2021, 20:43Kolejna rola Piotra Adamczyka w wielkim świecie
https://twitter.com/naEKRANIEpl/status/1366472054485118980
Kolejna rola Piotra Adamczyka w wielkim świecie
Niespodzianką dla fanów #ForAllMankind może być spora rola polskiego aktora. Kogo gra Piotr Adamczyk? ⬇ https://t.co/RZgvUcC0Ww
— naEKRANIE.pl (@naEKRANIEpl) March 1, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 2 marca, 2021, 00:02Welcome to Hollywood, Piotr Adamzcyk!
Welcome to Hollywood, Piotr Adamzcyk!
Cytat z Szaman data 2 marca, 2021, 20:16Superman & Lois z drugim sezonem
https://twitter.com/DEADLINE/status/1366825823123218436
Superman & Lois z drugim sezonem
‘Superman & Lois’ Renewed For Season 2 By the CW https://t.co/teZXGPmGJU
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) March 2, 2021
Cytat z Szaman data 3 marca, 2021, 08:47Po takiej wypowiedzi zaczynam się zastanawiać, czy czasem tym wielkim występem gościnnym nie jest
[spoiler]Paul Bettany jako ten drugi, biały Vision. To byłby aktor z którym Bettany zawsze chciał współpracować. Piękny trolling 🙂 Ale internetowi raczej nie byłoby do śmiechu... [/spoiler]
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1366903548294930438
Po takiej wypowiedzi zaczynam się zastanawiać, czy czasem tym wielkim występem gościnnym nie jest
Matt Shakman responds to Paul Bettany’s tease of a secret cameo in #WandaVision
“I’m gonna let Paul Bettany answer that question. He dug himself this hole. He can get out of it.”
(Source: https://t.co/CCyHe1IahK) pic.twitter.com/Z4jnymx2EW
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) March 3, 2021
Cytat z Kuba data 3 marca, 2021, 18:59Cytat z Szaman data Marzec 2, 2021, 20:16Superman & Lois z drugim sezonem
https://twitter.com/DEADLINE/status/1366825823123218436
A drugi odcinek, co zaskakujące, trzyma poziom i sugeruje, że villain może być jednym z lepszych w Arrowverse. A na pewno najlepszą konsekwencją Kryzysu.
Cytat z Szaman data Marzec 2, 2021, 20:16Superman & Lois z drugim sezonem
A drugi odcinek, co zaskakujące, trzyma poziom i sugeruje, że villain może być jednym z lepszych w Arrowverse. A na pewno najlepszą konsekwencją Kryzysu.
Cytat z Szaman data 4 marca, 2021, 16:46Sprawa cameo w WandaVision wyjaśniona na dzień przed premierą
[spoiler]https://twitter.com/CultureCrave/status/1367500328040562694?s=19 [/spoiler]
Sprawa cameo w WandaVision wyjaśniona na dzień przed premierą
Cytat z Szaman data 5 marca, 2021, 09:49WandaVision
[spoiler]Nie widziałem jeszcze finału, bo zamknęli mi źródełko, ale oczywiście nie mogłem się powstrzymać i rzuciłem okiem na Twittera 🙂 Rejon fanów tego serialu to jakieś kompletne dno, aż dziwne, że mając taką grupę docelową Marvel utrzymuje wysoki poziom, zdolny zainteresować trochę dojrzalszego widza. Wanda w kostiumie? OMG XD XD XD XD XD Best finale ever! Agatha YoU stUpiD BIATCH!!!!1111
Nic dziwnego, że oni tak nakręcili się na swoje własne teorie i w końcu zaczęły im się mieszać z rzeczywistością. Dobra, sporo dorzucił też Paul Bettany, swoim bardzo dobrym, ale jednak w tych okolicznościach nietrafionym żartem. Spora porażka Charlesa Murphy'ego, który zapewniał, że od miesięcy rozpracowuje sprawę i Benedict Cumberbatch pojawi się w finale. Ale wydaje mi się też, że pewna przesadnie umalowana, piszcząca blond insiderka mówiła kiedyś o wielkim cameo... Ciekawe, że sądząc po reakcjach, jedyne co prowadzi w finale do Multiverse of Madness to kino mające w jednym z ujęć szyld z reklamą seansu "Oz: Wielki i Potężny" 🙂
Oho, już zaczyna się nerwówka i podskakiwanie do dzieci. Będzie dzisiaj u niego wesoło, ale chyba nam zgasła jedna z gwiazdeczek.
https://twitter.com/_CharlesMurphy/status/1367670896991866885
[/spoiler]
WandaVision
Nic dziwnego, że oni tak nakręcili się na swoje własne teorie i w końcu zaczęły im się mieszać z rzeczywistością. Dobra, sporo dorzucił też Paul Bettany, swoim bardzo dobrym, ale jednak w tych okolicznościach nietrafionym żartem. Spora porażka Charlesa Murphy'ego, który zapewniał, że od miesięcy rozpracowuje sprawę i Benedict Cumberbatch pojawi się w finale. Ale wydaje mi się też, że pewna przesadnie umalowana, piszcząca blond insiderka mówiła kiedyś o wielkim cameo... Ciekawe, że sądząc po reakcjach, jedyne co prowadzi w finale do Multiverse of Madness to kino mające w jednym z ujęć szyld z reklamą seansu "Oz: Wielki i Potężny" 🙂
Oho, już zaczyna się nerwówka i podskakiwanie do dzieci. Będzie dzisiaj u niego wesoło, ale chyba nam zgasła jedna z gwiazdeczek.
Love nothing more than randoms telling me what to do. https://t.co/Zxp0Ta7uR2
— Charles Murphy (@_CharlesMurphy) March 5, 2021
Cytat z Kuba data 5 marca, 2021, 13:38Cudowne domknięcie serialu. Jestem zachwycony. Marvel nauczył LucasFilm jak robić seriale.
Co do spoilera z góry
[spoiler] Murphy niczego nie rozpracowywał. Doniósł, że Strange był na planie i ma to z pewnych źródeł i trzymał się tego mocno, ale to tyle. To nie była akcja jak z Coxem gdzie faktycznie pracował nad tym wiele miesięcy. Osobiście, patrząc na finał nie zdziwiłbym się gdyby był alternatywna wersja z udziałem Strange'a. Zresztą nadal, gość przestrzelił pierwszą rzecz od nie wiadomo kiedy więc nie przesadzałbym z tym zgaśnięciem
A na dobrą sprawe to pomijajac oczywistą głupote z punktu widzenia uniwersum jego nieobecności - wyszła ona na dobre[/spoiler]
Co prawda byłem pierwszy do układania tu teorii i tak dalej, ale ciesze się, że twórcy pokazali dlaczego to oni są scenarzystami a nie ja..
Cudowne domknięcie serialu. Jestem zachwycony. Marvel nauczył LucasFilm jak robić seriale.
Co do spoilera z góry
A na dobrą sprawe to pomijajac oczywistą głupote z punktu widzenia uniwersum jego nieobecności - wyszła ona na dobre
Co prawda byłem pierwszy do układania tu teorii i tak dalej, ale ciesze się, że twórcy pokazali dlaczego to oni są scenarzystami a nie ja..
Cytat z Marek Pilarski data 5 marca, 2021, 18:49A inni muszą dopiero zacząć oglądać serial. 😛
A inni muszą dopiero zacząć oglądać serial. 😛

[/spoiler]