Opinie o serialach
Cytat z Szaman data 29 marca, 2021, 16:27Dlaczego zawsze wiedziałem, że w końcu dopiszą temu zimnemu psychopacie jakąś łzawą historyjkę 🙂 Dobrze, że od lat już nie oglądam
https://twitter.com/BDisgusting/status/1376545346067836930
Dlaczego zawsze wiedziałem, że w końcu dopiszą temu zimnemu psychopacie jakąś łzawą historyjkę 🙂 Dobrze, że od lat już nie oglądam
“Here’s Negan”: Teaser Previews This Sunday Night’s Negan Origin Story Episode of “The Walking Dead” https://t.co/AgFZpkpLVW
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) March 29, 2021
Cytat z robgordon data 29 marca, 2021, 18:14Cytat z Mierzwiak data Marzec 29, 2021, 15:58Cytat z robgordon data Marzec 29, 2021, 15:20Ciekawe kogo zagra Joel Edgerton.
Tę samą postać co w Ataku klonów?
Thank You, Captain Obvious! 🙂
Cytat z Mierzwiak data Marzec 29, 2021, 15:58Cytat z robgordon data Marzec 29, 2021, 15:20Ciekawe kogo zagra Joel Edgerton.
Tę samą postać co w Ataku klonów?
Thank You, Captain Obvious! 🙂
Cytat z Kuba data 29 marca, 2021, 18:16Cytat z Marek Pilarski data Marzec 29, 2021, 15:34https://twitter.com/starwars/status/1376534672843239435?s=20
Kompletnie mnie ta obsada nie rusza. Ewan z nich wszystkich jest najciekawszy; wujostwa Luka najchętniej nie oglądałbym wcale. Friend i Varma są świetni, ale to nadal nie aktorzy dla których odpaliłbym serial. Niestety, cały projekt brzmi dla mnie gorzej nawet od serialu o najkochańszym dziecku Filoniego. A ekipa w porownaniu z Mando (Pascal, Herzog, Nolte, Esposito, Olyphant, Morrison, Taika) i Andorem (Luna, Skarsgard, Arjona, Shaw) wypada znacznie gorzej.
Cytat z Marek Pilarski data Marzec 29, 2021, 15:34Production begins soon on Obi-Wan Kenobi, a special event series coming to #DisneyPlus. pic.twitter.com/9z49eW9Vgx
— Star Wars (@starwars) March 29, 2021
Kompletnie mnie ta obsada nie rusza. Ewan z nich wszystkich jest najciekawszy; wujostwa Luka najchętniej nie oglądałbym wcale. Friend i Varma są świetni, ale to nadal nie aktorzy dla których odpaliłbym serial. Niestety, cały projekt brzmi dla mnie gorzej nawet od serialu o najkochańszym dziecku Filoniego. A ekipa w porownaniu z Mando (Pascal, Herzog, Nolte, Esposito, Olyphant, Morrison, Taika) i Andorem (Luna, Skarsgard, Arjona, Shaw) wypada znacznie gorzej.
Cytat z Mierzwiak data 29 marca, 2021, 18:24Cytat z robgordon data Marzec 29, 2021, 18:14Thank You, Captain Obvious!
Nie byłem pewien czy to sarkazm, z jakiegoś powodu wybrałem drugą możliwość 😀
Mam alternatywną odpowiedź dla wtajemniczonych:
[spoiler]zagra Mephisto[/spoiler]
Cytat z robgordon data Marzec 29, 2021, 18:14Thank You, Captain Obvious!
Nie byłem pewien czy to sarkazm, z jakiegoś powodu wybrałem drugą możliwość 😀
Mam alternatywną odpowiedź dla wtajemniczonych:
Cytat z robgordon data 29 marca, 2021, 20:03Cytat z Kuba data Marzec 29, 2021, 18:16Cytat z Marek Pilarski data Marzec 29, 2021, 15:34https://twitter.com/starwars/status/1376534672843239435?s=20
Ja mam inne odczucia. Wydaje się, że to nieco innego rodzaju projekt niż te dwa wcześniejsze, a zatem i obsada odpowiednio mniej napakowana testosteronem. Co może wyjść na plus. A Ewan, Joel i Kumail są dla mnie wystarczającą zachętą (jakby "Obi-Wan" i "Star Wars" nie było ;))
Ciekawostka, serial o Mando i Obi-Wanie łączy udział dwóch Hitmanów 😉
Cytat z Kuba data Marzec 29, 2021, 18:16Cytat z Marek Pilarski data Marzec 29, 2021, 15:34Production begins soon on Obi-Wan Kenobi, a special event series coming to #DisneyPlus. pic.twitter.com/9z49eW9Vgx
— Star Wars (@starwars) March 29, 2021
Ja mam inne odczucia. Wydaje się, że to nieco innego rodzaju projekt niż te dwa wcześniejsze, a zatem i obsada odpowiednio mniej napakowana testosteronem. Co może wyjść na plus. A Ewan, Joel i Kumail są dla mnie wystarczającą zachętą (jakby "Obi-Wan" i "Star Wars" nie było ;))
Ciekawostka, serial o Mando i Obi-Wanie łączy udział dwóch Hitmanów 😉
Cytat z Kuba data 29 marca, 2021, 20:11Do mnie generalnie wcale nie przemawia pomysł robienia w 2021 serialu o Obim na dodatek z jakimkolwiek (o istotnym nie wspominając) udziale Vadera. Jeszcze projekt mnie jako tako interesował w okolicy TFA kiedy krążyły ploty o odstającym od reszty, kameralnym filmie do którego przymierzany był Stephan Daldry. Byłbym gotowy założyć, że wyjdzie z tego coś bardzo ciekawego. A obecnie...meh. Z obroncy SW w wydaniu Disneya zamieniłem się w przeciwnika całego kierunku jaki został obrany przez ekipę.
Nawet jak będzie to dobra, zamknięta historia nie będaca jedynie pretekstem do robienia dobrze widowni i teasowania 13 innych projektów to nadal oglądanie w 2021 przygód Kenobiego i Vadera w sytuacji w której w alternatywie są przygody..Ahsoki, Boby Fetta, CGI Luka, rebeliantów/pilotów Rebelii/Lando i zaledwie jeden projekt który faktycznie będzie osadzony w innym okresie i opowie o innych bohaterach..no nie wywołuje u mnie to śladowej ekscytacji. Szczególnie gdy nie robi tego nikt szczególnie interesujący, Chow to świetna serialowa reżyserka, ale taki Hossein Amini ma znacznie więcej skryptów tragicznych na koncie niż dobrych a najwieksze sukcesy pod jakimi jest podpisany dane projekty zawdzięczają aktorom/reżyserom.
Do mnie generalnie wcale nie przemawia pomysł robienia w 2021 serialu o Obim na dodatek z jakimkolwiek (o istotnym nie wspominając) udziale Vadera. Jeszcze projekt mnie jako tako interesował w okolicy TFA kiedy krążyły ploty o odstającym od reszty, kameralnym filmie do którego przymierzany był Stephan Daldry. Byłbym gotowy założyć, że wyjdzie z tego coś bardzo ciekawego. A obecnie...meh. Z obroncy SW w wydaniu Disneya zamieniłem się w przeciwnika całego kierunku jaki został obrany przez ekipę.
Nawet jak będzie to dobra, zamknięta historia nie będaca jedynie pretekstem do robienia dobrze widowni i teasowania 13 innych projektów to nadal oglądanie w 2021 przygód Kenobiego i Vadera w sytuacji w której w alternatywie są przygody..Ahsoki, Boby Fetta, CGI Luka, rebeliantów/pilotów Rebelii/Lando i zaledwie jeden projekt który faktycznie będzie osadzony w innym okresie i opowie o innych bohaterach..no nie wywołuje u mnie to śladowej ekscytacji. Szczególnie gdy nie robi tego nikt szczególnie interesujący, Chow to świetna serialowa reżyserka, ale taki Hossein Amini ma znacznie więcej skryptów tragicznych na koncie niż dobrych a najwieksze sukcesy pod jakimi jest podpisany dane projekty zawdzięczają aktorom/reżyserom.
Cytat z Szaman data 29 marca, 2021, 20:19A dla mnie Ewan jako Obi-Wan jakby miał zajmować się próbami hodowli rzodkiewki na Tatooine, to nadal jest o wiele ciekawszą postacią i lepszym aktorem niż wszyscy przez Ciebie wymienieni razem wzięci (CGI Luke'a wezmę pod uwagę gdy zagra go Sebastian Stan bez CGI 🙂 ). Choćby dlatego, że McGregor uchwycił i zrozumiał esencję rycerza Jedi, cała jego rola w trylogii prequeli aż kipi tym pozytywnym wojownikiem. Czymś czego nie zrozumiał Rian Johnson pieprząc coś o istniejących ze sobą szarościach i wypaczając równowagę Mocy.
I teraz dostajemy tego pozytywnego wojownika jak z piosenki T-Love złamanego największą życiową porażką. Prześladowanego przez wizje i wspomnienia na jakimś kawałku zapomnianej przez każdego Boga skały. Bo jakoś nie wierzę aby Hayden miał pojawić się osobiście w kostiumie czy jako Anakin, raczej będzie projekcją zmęczonego umysłu. Chociaż w sumie możliwe, że chcą jakoś uwiarygodnić milczący, wypalony pojedynek z Nowej Nadziei i tutejsze starcie z Vaderem wyciągnie z obydwu dawnych sojuszników wszystkie emocje. Nie wiem.
A dla mnie Ewan jako Obi-Wan jakby miał zajmować się próbami hodowli rzodkiewki na Tatooine, to nadal jest o wiele ciekawszą postacią i lepszym aktorem niż wszyscy przez Ciebie wymienieni razem wzięci (CGI Luke'a wezmę pod uwagę gdy zagra go Sebastian Stan bez CGI 🙂 ). Choćby dlatego, że McGregor uchwycił i zrozumiał esencję rycerza Jedi, cała jego rola w trylogii prequeli aż kipi tym pozytywnym wojownikiem. Czymś czego nie zrozumiał Rian Johnson pieprząc coś o istniejących ze sobą szarościach i wypaczając równowagę Mocy.
I teraz dostajemy tego pozytywnego wojownika jak z piosenki T-Love złamanego największą życiową porażką. Prześladowanego przez wizje i wspomnienia na jakimś kawałku zapomnianej przez każdego Boga skały. Bo jakoś nie wierzę aby Hayden miał pojawić się osobiście w kostiumie czy jako Anakin, raczej będzie projekcją zmęczonego umysłu. Chociaż w sumie możliwe, że chcą jakoś uwiarygodnić milczący, wypalony pojedynek z Nowej Nadziei i tutejsze starcie z Vaderem wyciągnie z obydwu dawnych sojuszników wszystkie emocje. Nie wiem.
Cytat z Kuba data 29 marca, 2021, 20:54Co do mojej wyliczanki projektów to źle to ująłem - przeszkadza mi fakt serialu o Kenobim w sytuacji w której dosłownie każdy ogłoszony projekt SW jest odgrzewaniem tego czy innego kotleta, zabawą w dosłownie tej samej piaskownicy w której bawił się już Lucas. Łatwiej byłoby mi ekscytować się powrotami tego czy tamtego aktora gdyby nie fakt, że co projekt właściwie ktoś wraca, mamy jakieś "wielkie cameo" jeszcze większy epizod czy powroty do starych lokacji lub frakcje którą oglądamy w kazdym projekcie od lat 70. W takiej sytuacji to już ani Vader, ani Kenobi na mnie nie działają. Nawet jeśli McGregor pozostaje jedną z najleszych rzeczy jakie spotkały to uniwersum.
Co do twojej wizji Kenobiego to brzmi to nieźle, ale szczerze mówiąc nie widze podstaw aby to tak miało wyglądać. Obstawiam, że Kenobi będzie spokojnie śmigał po planetach, pojedynkował się z Vaderem (co praktycznie potwierdzono) i jeszcze wcisną tutaj paru Jedi (co też zasugerowano) czy innych Inkwizytorów. Póki nie zobacze to nie wierze w żaden inny scenariusz.
Wolałbym aby naprawde po tylu latach LucasFilm w końcu skorzystał z potencjału uniwersum, jego zasad, historii spisanych w Legendach czy obecnym kanonie i zaczął opowiadać historie bazujące na tym a nie na wycieczce turystycznej po reliktach dwóch trylogii i jednego serialu animowanego.
Co do mojej wyliczanki projektów to źle to ująłem - przeszkadza mi fakt serialu o Kenobim w sytuacji w której dosłownie każdy ogłoszony projekt SW jest odgrzewaniem tego czy innego kotleta, zabawą w dosłownie tej samej piaskownicy w której bawił się już Lucas. Łatwiej byłoby mi ekscytować się powrotami tego czy tamtego aktora gdyby nie fakt, że co projekt właściwie ktoś wraca, mamy jakieś "wielkie cameo" jeszcze większy epizod czy powroty do starych lokacji lub frakcje którą oglądamy w kazdym projekcie od lat 70. W takiej sytuacji to już ani Vader, ani Kenobi na mnie nie działają. Nawet jeśli McGregor pozostaje jedną z najleszych rzeczy jakie spotkały to uniwersum.
Co do twojej wizji Kenobiego to brzmi to nieźle, ale szczerze mówiąc nie widze podstaw aby to tak miało wyglądać. Obstawiam, że Kenobi będzie spokojnie śmigał po planetach, pojedynkował się z Vaderem (co praktycznie potwierdzono) i jeszcze wcisną tutaj paru Jedi (co też zasugerowano) czy innych Inkwizytorów. Póki nie zobacze to nie wierze w żaden inny scenariusz.
Wolałbym aby naprawde po tylu latach LucasFilm w końcu skorzystał z potencjału uniwersum, jego zasad, historii spisanych w Legendach czy obecnym kanonie i zaczął opowiadać historie bazujące na tym a nie na wycieczce turystycznej po reliktach dwóch trylogii i jednego serialu animowanego.
Cytat z Szaman data 29 marca, 2021, 21:01Jakby na potwierdzenie Twoich słów 🙂
https://twitter.com/CultureCrave/status/1376618061814374401
Z jednej strony powinienem na odgrzewane kotlety narzekać, a z drugiej sam jestem ich oddanym konsumentem. Disney + stał się taką patelnią dla starych pomysłów i przyjęto to raczej pozytywnie (symbolem jest dla mnie Zakonnica w przebraniu 3 i serial o Potężnych Kaczorach z powrotem Emilio Esteveza, to dopiero daleka szuflada z licencjami). Taka jest obecnie popkultura i mogę się obrażać jak jakiś nosacz, a mogę też znaleźć coś dla siebie. Druga postawa jest zdrowsza i sprzyja umysłowej higienie, bo można w skrajnych przypadkach zbytnio się zacietrzewić 🙂
Jakby na potwierdzenie Twoich słów 🙂
Moses Ingram says she will 'play with lightsabers' in the 'Obi-Wan Kenobi' series
Director Deborah Chow previously teased that Inquisitors will appear pic.twitter.com/uCWgr35XJp
— ScreenTime (@screentime) March 29, 2021
Z jednej strony powinienem na odgrzewane kotlety narzekać, a z drugiej sam jestem ich oddanym konsumentem. Disney + stał się taką patelnią dla starych pomysłów i przyjęto to raczej pozytywnie (symbolem jest dla mnie Zakonnica w przebraniu 3 i serial o Potężnych Kaczorach z powrotem Emilio Esteveza, to dopiero daleka szuflada z licencjami). Taka jest obecnie popkultura i mogę się obrażać jak jakiś nosacz, a mogę też znaleźć coś dla siebie. Druga postawa jest zdrowsza i sprzyja umysłowej higienie, bo można w skrajnych przypadkach zbytnio się zacietrzewić 🙂
Cytat z robgordon data 29 marca, 2021, 21:16Dla mnie podstawa to dobra historia. Jeśli będzie taka, wchodzę w serial bez wahania.
Zupełnie nie przeszkadza mi odgrzewanie kotletów, ponieważ... to nie jest odgrzewanie kotletów 😉 Co innego opowiadać wciąż tą samą historię, a co innego opowiedzieć zupełnie nowe (nieznane) przygody lubianych bohaterów. Tym bardziej, że wierzę, iż z biegiem czasu Disney sięgnie po gwiezdno-wojenne Legendy. Obecne projekty tworzone są z dwóch powodów. Po pierwsze, chcą w miarę bezpiecznymi (z punktu widzenia "kasowości") opowieściami przyciągnąć widza do swojej platformy. Po drugie, w ten sposób zamierzają odbudować zaufanie "prawdziwych fanów", nadszarpnięte po Trylogii Sequeli. Co im (patrząc na przyjęcie Mando) na razie się udaje. Na bardziej odważne projekty przyjdzie jeszcze czas.
Dla mnie podstawa to dobra historia. Jeśli będzie taka, wchodzę w serial bez wahania.
Zupełnie nie przeszkadza mi odgrzewanie kotletów, ponieważ... to nie jest odgrzewanie kotletów 😉 Co innego opowiadać wciąż tą samą historię, a co innego opowiedzieć zupełnie nowe (nieznane) przygody lubianych bohaterów. Tym bardziej, że wierzę, iż z biegiem czasu Disney sięgnie po gwiezdno-wojenne Legendy. Obecne projekty tworzone są z dwóch powodów. Po pierwsze, chcą w miarę bezpiecznymi (z punktu widzenia "kasowości") opowieściami przyciągnąć widza do swojej platformy. Po drugie, w ten sposób zamierzają odbudować zaufanie "prawdziwych fanów", nadszarpnięte po Trylogii Sequeli. Co im (patrząc na przyjęcie Mando) na razie się udaje. Na bardziej odważne projekty przyjdzie jeszcze czas.
Cytat z Szaman data 30 marca, 2021, 19:48Tak przypomniało mi się, że miałem spytać dlaczego Wyatt Russell wygląda jakoś tak... dziwnie w Falconie? Tak go odchudzili, czy tak go wyżyłowali, czy to jakieś CGI, czy wystarczyło, że wypędzili z niego hipisa, czy wydaje mi się po zdjęciach?
Tak przypomniało mi się, że miałem spytać dlaczego Wyatt Russell wygląda jakoś tak... dziwnie w Falconie? Tak go odchudzili, czy tak go wyżyłowali, czy to jakieś CGI, czy wystarczyło, że wypędzili z niego hipisa, czy wydaje mi się po zdjęciach?
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 20:17Nie znam go z żadnej innej produkcji, ale moim zdaniem wygląda w porządku. Właściwie do momentu przeczytania tego postu nie zastanawiałem sie czy coś jest z nim "nie tak".
Aha, jest także swietnym Capem 🙂
Nie znam go z żadnej innej produkcji, ale moim zdaniem wygląda w porządku. Właściwie do momentu przeczytania tego postu nie zastanawiałem sie czy coś jest z nim "nie tak".
Aha, jest także swietnym Capem 🙂
Cytat z Szaman data 30 marca, 2021, 20:21No to spoko, bo go lubię. Nie ma może charyzmy ojca, ale jest naprawdę w porządku. Na każdym zdjęciu jakie widzę z serialu mam wrażenie, że zrobili z nim coś dziwnego, ma za dużą głowę do reszty ciała, czy coś takiego 🙂
No to spoko, bo go lubię. Nie ma może charyzmy ojca, ale jest naprawdę w porządku. Na każdym zdjęciu jakie widzę z serialu mam wrażenie, że zrobili z nim coś dziwnego, ma za dużą głowę do reszty ciała, czy coś takiego 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 30 marca, 2021, 23:25Właśnie trafiłem na to zdjęcie i domyślałem się, że to on, bo wiedziałem, że gra tam jakąś wersję Kapitana Ameryki. Faktyczie śmiesznie wygląda heh.
Właśnie trafiłem na to zdjęcie i domyślałem się, że to on, bo wiedziałem, że gra tam jakąś wersję Kapitana Ameryki. Faktyczie śmiesznie wygląda heh.
Cytat z Marek Pilarski data 30 marca, 2021, 23:25Cytat z Szaman data Marzec 30, 2021, 20:21Nie ma może charyzmy ojca.
Matki chyba też nie. 😛
Cytat z Szaman data Marzec 30, 2021, 20:21Nie ma może charyzmy ojca.
Matki chyba też nie. 😛
Cytat z Kuba data 31 marca, 2021, 09:40Ta maska jest absolutnie niedorzeczna, ale bez niej już jako tako to wygląda. Strój jego sidekicka wygląda zdecydowanie zabawniej.
Ta maska jest absolutnie niedorzeczna, ale bez niej już jako tako to wygląda. Strój jego sidekicka wygląda zdecydowanie zabawniej.
Cytat z Marek Pilarski data 5 kwietnia, 2021, 14:11Nowy zwiastun
https://www.youtube.com/watch?v=nW948Va-l10
Nowy zwiastun
Cytat z Kuba data 5 kwietnia, 2021, 14:55Nie żebym jakoś bardzo czekał na ten serial, ale trailer wygląda fantastycznie. Zarówno pod katem wizualnym jak i pomysłu.
Nie żebym jakoś bardzo czekał na ten serial, ale trailer wygląda fantastycznie. Zarówno pod katem wizualnym jak i pomysłu.