Opinie o serialach
Cytat z Mierzwiak data 5 kwietnia, 2021, 15:02Liczę na świetną zabawę, Hiddleston w swoim żywiole a ciekawa scenografia, zdjęcia i kolorystyka jakby umknęły uwadze Feige i wydają się mocno nie-MCU. Ja czekam 🙂
Liczę na świetną zabawę, Hiddleston w swoim żywiole a ciekawa scenografia, zdjęcia i kolorystyka jakby umknęły uwadze Feige i wydają się mocno nie-MCU. Ja czekam 🙂
Cytat z Szaman data 5 kwietnia, 2021, 19:11Wizualia kojarzą się nieco ze Strażnikami Galaktyki, fabularnie ciekawiej niż się spodziewałem. Jestem bardzo na tak.
Wizualia kojarzą się nieco ze Strażnikami Galaktyki, fabularnie ciekawiej niż się spodziewałem. Jestem bardzo na tak.
Cytat z Kuba data 6 kwietnia, 2021, 00:04Cytat z Szaman data Kwiecień 5, 2021, 19:11Wizualia kojarzą się nieco ze Strażnikami Galaktyki, fabularnie ciekawiej niż się spodziewałem. Jestem bardzo na tak.
No właśnie fabularnie to odchodzi kompletnie od wszystkich rzeczy jakie o tej historii zakładałem po ogłoszeniu.
Licze na jak największe odcięcie Lokiego od reszty uniwersum, nawet jakby Kang miał tu mignąć.
Cytat z Szaman data Kwiecień 5, 2021, 19:11Wizualia kojarzą się nieco ze Strażnikami Galaktyki, fabularnie ciekawiej niż się spodziewałem. Jestem bardzo na tak.
No właśnie fabularnie to odchodzi kompletnie od wszystkich rzeczy jakie o tej historii zakładałem po ogłoszeniu.
Licze na jak największe odcięcie Lokiego od reszty uniwersum, nawet jakby Kang miał tu mignąć.
Cytat z Kuba data 7 kwietnia, 2021, 17:46Charles Murphy ostatnio to tu to tam pisał co nieco o serialach Marvela:
- Cumberbatch nagrał scene do WandaVision, ale podobno ostatecznie zdecydowano się umieścić ją..na początku MoM
- w Falconie pojawi się jakieś niespodziewane duże nazwisko, ktoś z grona jego ulubionych aktorek/aktorów, ale nie ma pewności czy to ta sama niespodzianka o której wspominał ostatnio showrunner - dodając, że chciałby tego aktora zobaczyć u boku Hemswortha w przyszłości, bazując na tych 3 odcinkach może chodzić o odtwórcę [spoiler] Power Brokera [/spoiler]
- Krysten Ritter powróci w She-Hulk; poza tym ciągle kurczowo trzyma się swojego scoopa o Coxie i twierdzi, że od ogłoszenia jego powrót potwierdziły mu liczne kolejne źródła; reszta aktorów Netflixa na razie nie wraca, ewentualnie ciągle mówi się o rozważaniu przywrócenia Bernthala
a The Direct bodajże podało ostatnio, że Kamala pojawi się gdzieś przed "Ms Marvel", za to showrunnerka serialu twierdzi, że była zaangażowana w prace nad "Lokim"
Charles Murphy ostatnio to tu to tam pisał co nieco o serialach Marvela:
- Cumberbatch nagrał scene do WandaVision, ale podobno ostatecznie zdecydowano się umieścić ją..na początku MoM
- w Falconie pojawi się jakieś niespodziewane duże nazwisko, ktoś z grona jego ulubionych aktorek/aktorów, ale nie ma pewności czy to ta sama niespodzianka o której wspominał ostatnio showrunner - dodając, że chciałby tego aktora zobaczyć u boku Hemswortha w przyszłości, bazując na tych 3 odcinkach może chodzić o odtwórcę SpoilerPower Brokera
- Krysten Ritter powróci w She-Hulk; poza tym ciągle kurczowo trzyma się swojego scoopa o Coxie i twierdzi, że od ogłoszenia jego powrót potwierdziły mu liczne kolejne źródła; reszta aktorów Netflixa na razie nie wraca, ewentualnie ciągle mówi się o rozważaniu przywrócenia Bernthala
a The Direct bodajże podało ostatnio, że Kamala pojawi się gdzieś przed "Ms Marvel", za to showrunnerka serialu twierdzi, że była zaangażowana w prace nad "Lokim"
Cytat z Mierzwiak data 8 kwietnia, 2021, 09:08Dramat. Zresztą pomysł przełożenia tej odjechanej, mocno przecież przerysowanej kreskówki na wersję live action sam w sobie jest poroniony.
Ten film jest raczej pogardzany, ale osobiście go lubię i doceniam to jak fajnie aktorskiej wersji The Flintstones udało się zaadaptować stylistykę kreskówki.
Dramat. Zresztą pomysł przełożenia tej odjechanej, mocno przecież przerysowanej kreskówki na wersję live action sam w sobie jest poroniony.

Ten film jest raczej pogardzany, ale osobiście go lubię i doceniam to jak fajnie aktorskiej wersji The Flintstones udało się zaadaptować stylistykę kreskówki.
Cytat z Kuba data 8 kwietnia, 2021, 12:56Agent Andrew Scotta potwierdził, ze negocjuje role Tony Blaira w "The Crown". Poza tym podano wczoraj (Deadline albo Variety), że zdjęcia do 5 sezonu ruszają w lipcu i potwierdzono Dominica Westa jako Karola.
Hype jest przeogromny, oby się nie wywalili na koniec bo na razie wszystko prowadzi do tego, że The Crown będzie jednym z najlepszych i najrówniejszych seriali jakie powstały.
Agent Andrew Scotta potwierdził, ze negocjuje role Tony Blaira w "The Crown". Poza tym podano wczoraj (Deadline albo Variety), że zdjęcia do 5 sezonu ruszają w lipcu i potwierdzono Dominica Westa jako Karola.
Hype jest przeogromny, oby się nie wywalili na koniec bo na razie wszystko prowadzi do tego, że The Crown będzie jednym z najlepszych i najrówniejszych seriali jakie powstały.
Cytat z Kuba data 8 kwietnia, 2021, 17:25Dwa ciekawe newsy serialowe:
- Dobrze poinformowani i względnie sprawdzeni insiderzy odnośnie różnych rzeczy LOTRowych podają, że Amazon zamówił scenariusze na 3 sezon bo jest bardzo zadowolony z pierwszych 6 odcinków i sam 3 sezon najpewniej zamówią jeszcze przed premierą 1
- "Script supervisor" Unrecorded Night Davida Lyncha zdradziła, że wraca na plan w przyszłym tygodniu. Szanse na to, że chodzi o inny projekt są praktycznie zerowe. Netflix ciągle nic oficjalnie nie ogłaszał..Kyle MacLachlan nie dawno mówił, że nic nie wie o powrocie TP, ale z drugiej strony tydzień temu wrzucał zdjęcie z hasztagiem nawiązującym mocno do roboczego tytułu tego serialu. Na dodatek sociale pewnego muzeum którego kierownictwo jest mocno powiązane z rodziną Twin Peaks rok temu teasowało coś dużego w kwestii marki, natomiast względnie nie dawno potwierdziło, że ma zakulisowe informacje odnośnie Unrecorded Night których jednak na specjalną prośbe nie ujawnia. Także kto wie, kto wie..
Dwa ciekawe newsy serialowe:
- Dobrze poinformowani i względnie sprawdzeni insiderzy odnośnie różnych rzeczy LOTRowych podają, że Amazon zamówił scenariusze na 3 sezon bo jest bardzo zadowolony z pierwszych 6 odcinków i sam 3 sezon najpewniej zamówią jeszcze przed premierą 1
- "Script supervisor" Unrecorded Night Davida Lyncha zdradziła, że wraca na plan w przyszłym tygodniu. Szanse na to, że chodzi o inny projekt są praktycznie zerowe. Netflix ciągle nic oficjalnie nie ogłaszał..Kyle MacLachlan nie dawno mówił, że nic nie wie o powrocie TP, ale z drugiej strony tydzień temu wrzucał zdjęcie z hasztagiem nawiązującym mocno do roboczego tytułu tego serialu. Na dodatek sociale pewnego muzeum którego kierownictwo jest mocno powiązane z rodziną Twin Peaks rok temu teasowało coś dużego w kwestii marki, natomiast względnie nie dawno potwierdziło, że ma zakulisowe informacje odnośnie Unrecorded Night których jednak na specjalną prośbe nie ujawnia. Także kto wie, kto wie..
Cytat z Mierzwiak data 8 kwietnia, 2021, 17:39Apropos Twin Peaks, jestem już po pierwszych trzech odcinkach i cóż mogę napisać? To miłość.
- Who's the lady with the log?
- We call her The Log Lady.
😀
(TP nie jest mi zupełnie obcy, bo oglądałem go jak byłem mały (!) gdy emitowała go TVP w latach 90-tych, znam też fragmenty filmu i najnowszej serii)
Apropos Twin Peaks, jestem już po pierwszych trzech odcinkach i cóż mogę napisać? To miłość.
- Who's the lady with the log?
- We call her The Log Lady.
😀
(TP nie jest mi zupełnie obcy, bo oglądałem go jak byłem mały (!) gdy emitowała go TVP w latach 90-tych, znam też fragmenty filmu i najnowszej serii)
Cytat z Szaman data 8 kwietnia, 2021, 18:01To te trzy odcinki po których kiedyś odpadłem zachwycony Kylem i niezbyt zachwycony całą resztą 🙂
Mi zabraniali oglądać TP 😀 pierwszy sezon to chyba cała Polska łykała w skupieniu, aż dziwne biorąc pod uwagę jakie to dziwaczne.
To te trzy odcinki po których kiedyś odpadłem zachwycony Kylem i niezbyt zachwycony całą resztą 🙂
Mi zabraniali oglądać TP 😀 pierwszy sezon to chyba cała Polska łykała w skupieniu, aż dziwne biorąc pod uwagę jakie to dziwaczne.
Cytat z Mierzwiak data 8 kwietnia, 2021, 18:07W czasach gdy jedynym wyborem było w zasadzie tylko to by po prostu wyłączyć telewizor - na pewno 🙂
W czasach gdy jedynym wyborem było w zasadzie tylko to by po prostu wyłączyć telewizor - na pewno 🙂
Cytat z Szaman data 8 kwietnia, 2021, 18:17Celna uwaga 😀 no niby jeszcze Polsat raczkował i jakieś pirackie były wtedy 🙂
Celna uwaga 😀 no niby jeszcze Polsat raczkował i jakieś pirackie były wtedy 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 8 kwietnia, 2021, 18:24No a mnie właśnie Twin Peaks ominęło - pierwszych odcinków nie oglądałem i potem jak zrobiło się o nim głośno to już nie mogłem w niego "wejść". Ten tytuł kojarzył mi się chyba z jakąś smentną obyczajówką i zupełnie się nim nie zainteresowałem. Dodatkowo w piątki słuchałem zwykle Listy Trójki. Sprawdziłem, że pierwszy odcinek był sobotę, a na dwójce były wtedy Mistrzostwa w lekkiej atletyce to pewnie oglądałem mistrzostwa.
No a mnie właśnie Twin Peaks ominęło - pierwszych odcinków nie oglądałem i potem jak zrobiło się o nim głośno to już nie mogłem w niego "wejść". Ten tytuł kojarzył mi się chyba z jakąś smentną obyczajówką i zupełnie się nim nie zainteresowałem. Dodatkowo w piątki słuchałem zwykle Listy Trójki. Sprawdziłem, że pierwszy odcinek był sobotę, a na dwójce były wtedy Mistrzostwa w lekkiej atletyce to pewnie oglądałem mistrzostwa.
Cytat z Kuba data 8 kwietnia, 2021, 18:30Ja siłą rzeczy TP obejrzałem bardzo późno bo na rok przed premierą 3 serii. Pierwszy sezon był absolutnie wspaniałą przygodą. Drugi od połowy ledwo zmęczyłem. Natomiast 3, oglądany już na bieżąco pozostaje jedna z najlepszych telewizyjnych przygód jakie przeżyłem. Zarówno pod względem samego poziomu produkcji i mojego wkręcenia się w ten świat jak i tego co się działo poza. Nigdy tak uparcie przez kilka miesięcy nie uczestniczyłem w dyskusjach, analizach, rewatchach i wynajdywaniu ciekawostek jak tam. Pomijając niesamowitą ekscytacje w ciągu każdego seansu. A finałowe 2 odcinki to już w ogóle wryły mi się w pamięć, łącznie z tym, że specjalnie wstawałem w środku nocy aby je obejrzeć i potem spałem na rozpoczęciu roku w nowej szkole tylko po to aby po powrocie je zrewatchować.
Serial przedziwny, prawdopodobnie najbardziej autorski i awangardowy w historii telewizji. Umiem zrozumieć absolutnie każde zarzuty wobec niego. Ale kocham całym sercem. A fakt, że Kyle MacLachlan nie ma większej kariery podchodzi pod zbrodnie. W The Return prezentuje absolutnie topowe aktorstwo, jedna ( 🙂 ) z najlepszych kreacji jakie widziałem.
Ja siłą rzeczy TP obejrzałem bardzo późno bo na rok przed premierą 3 serii. Pierwszy sezon był absolutnie wspaniałą przygodą. Drugi od połowy ledwo zmęczyłem. Natomiast 3, oglądany już na bieżąco pozostaje jedna z najlepszych telewizyjnych przygód jakie przeżyłem. Zarówno pod względem samego poziomu produkcji i mojego wkręcenia się w ten świat jak i tego co się działo poza. Nigdy tak uparcie przez kilka miesięcy nie uczestniczyłem w dyskusjach, analizach, rewatchach i wynajdywaniu ciekawostek jak tam. Pomijając niesamowitą ekscytacje w ciągu każdego seansu. A finałowe 2 odcinki to już w ogóle wryły mi się w pamięć, łącznie z tym, że specjalnie wstawałem w środku nocy aby je obejrzeć i potem spałem na rozpoczęciu roku w nowej szkole tylko po to aby po powrocie je zrewatchować.
Serial przedziwny, prawdopodobnie najbardziej autorski i awangardowy w historii telewizji. Umiem zrozumieć absolutnie każde zarzuty wobec niego. Ale kocham całym sercem. A fakt, że Kyle MacLachlan nie ma większej kariery podchodzi pod zbrodnie. W The Return prezentuje absolutnie topowe aktorstwo, jedna ( 🙂 ) z najlepszych kreacji jakie widziałem.
Cytat z Szaman data 8 kwietnia, 2021, 18:38Sprawdziłem, że ta pierwsza, legendarna emisja TP w Polsce to 1991 rok. Zatem miałem 4 lata i jednak zabraniali mi jakichś nieco późniejszych 🙂 To przez Ciebie, Bob 🙂
Sprawdziłem, że ta pierwsza, legendarna emisja TP w Polsce to 1991 rok. Zatem miałem 4 lata i jednak zabraniali mi jakichś nieco późniejszych 🙂 To przez Ciebie, Bob 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 8 kwietnia, 2021, 20:20Ja obejrzałem pierwszy sezon jakieś 8-9 lat temu, chyba jakoś w okolicach Skyfall, bo kojarzy mi się z tym filmem. Ale drugiego nie widziałem, chyba głównie dlatego, że nie był wtedy nigdzie dostępny albo był w słabej jakości. Najbardziej kojarzę muzyczkę z czołówki. 😛
Ja obejrzałem pierwszy sezon jakieś 8-9 lat temu, chyba jakoś w okolicach Skyfall, bo kojarzy mi się z tym filmem. Ale drugiego nie widziałem, chyba głównie dlatego, że nie był wtedy nigdzie dostępny albo był w słabej jakości. Najbardziej kojarzę muzyczkę z czołówki. 😛
Cytat z Kuba data 8 kwietnia, 2021, 20:44Cytat z Szaman data Kwiecień 8, 2021, 18:38
To przez Ciebie, Bob
Przysięgam, że dwie sceny z Bobem (jedna na skraju łóżka a druga z legendarnym ni to sunięciem ni to pełzaniem w kierunku kamery) to dwie najstraszniejsze sceny jakie widziałem w swoim życiu i tylko zobaczony na zywo gigantyczny pająk jest w stanie u mnie wywołać takie ciarki.
Cytat z Szaman data Kwiecień 8, 2021, 18:38
To przez Ciebie, Bob
Przysięgam, że dwie sceny z Bobem (jedna na skraju łóżka a druga z legendarnym ni to sunięciem ni to pełzaniem w kierunku kamery) to dwie najstraszniejsze sceny jakie widziałem w swoim życiu i tylko zobaczony na zywo gigantyczny pająk jest w stanie u mnie wywołać takie ciarki.
Cytat z Mierzwiak data 8 kwietnia, 2021, 21:13U Lyncha nawet ujęcie kaloryfera (Głowa do wycierania) jest straszniejsze niż te wszystkie hałaśliwe horrory które wypluwa z siebie Hollywood razem wzięte, a co dopiero Bob 🙂
Mnie to ujęcie na skraju łóżka nie tyle wystraszyło, co niesamowicie zaniepokoiło przez swoją zwyczajność. Gdyby tylko twórcy wspomnianych horrorów rozumieli jak to działa...
U Lyncha nawet ujęcie kaloryfera (Głowa do wycierania) jest straszniejsze niż te wszystkie hałaśliwe horrory które wypluwa z siebie Hollywood razem wzięte, a co dopiero Bob 🙂
Mnie to ujęcie na skraju łóżka nie tyle wystraszyło, co niesamowicie zaniepokoiło przez swoją zwyczajność. Gdyby tylko twórcy wspomnianych horrorów rozumieli jak to działa...
Cytat z robgordon data 11 kwietnia, 2021, 19:55Cytat z Mierzwiak data Marzec 29, 2021, 18:24Cytat z robgordon data Marzec 29, 2021, 18:14Thank You, Captain Obvious!
Nie byłem pewien czy to sarkazm, z jakiegoś powodu wybrałem drugą możliwość
Mam alternatywną odpowiedź dla wtajemniczonych:
[spoiler]zagra Mephisto[/spoiler]
Przy okazji zerknąłem na imdb i Bonnie Piesse, która grała wtedy żonę Larsa, również jest w obsadzie.
Cytat z Mierzwiak data Marzec 29, 2021, 18:24Cytat z robgordon data Marzec 29, 2021, 18:14Thank You, Captain Obvious!
Nie byłem pewien czy to sarkazm, z jakiegoś powodu wybrałem drugą możliwość
Mam alternatywną odpowiedź dla wtajemniczonych:
Spoilerzagra Mephisto
Przy okazji zerknąłem na imdb i Bonnie Piesse, która grała wtedy żonę Larsa, również jest w obsadzie.