Opinie o serialach
Cytat z Marek Pilarski data 19 maja, 2021, 18:02Jest pełny zwiastun
https://www.youtube.com/watch?v=HRXVQ77ehRQ
Jest pełny zwiastun
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 15:49Zdecydowanie najbardziej desperacki z powrotów. Tłukli markę 16 lat, w końcu sami stali się memem, a ostatnia wersja z Patricią Arquette poniosła klęskę i pewnie nawet wielu dawnych widzów nie zdaje sobie sprawy, że coś takiego istnieje. 4 seriale, 36 sezonów, 800 odcinków. Dołożyli jakichś młodych, dopisali zero na czeku Petersena i zgarnęli go z emerytury licząc na nostalgię po zaledwie 6 latach od zamknięcia kramu. To nie może się udać.
https://www.youtube.com/watch?v=0Lc3FTiMgOA
Zdecydowanie najbardziej desperacki z powrotów. Tłukli markę 16 lat, w końcu sami stali się memem, a ostatnia wersja z Patricią Arquette poniosła klęskę i pewnie nawet wielu dawnych widzów nie zdaje sobie sprawy, że coś takiego istnieje. 4 seriale, 36 sezonów, 800 odcinków. Dołożyli jakichś młodych, dopisali zero na czeku Petersena i zgarnęli go z emerytury licząc na nostalgię po zaledwie 6 latach od zamknięcia kramu. To nie może się udać.
Cytat z Mierzwiak data 25 maja, 2021, 14:58Wyciekł scenariusz pilota (który ma zostać nakręcony od nowa) aktorskiej wersji kultowej kreskówki Atomówki.
Przykłady w poniższym i kolejnych tweetach:
https://twitter.com/fawfulator/status/1396918031142596612?s=20
Jeśli chcecie wiedzieć jak wygląda skrypt pisany przez kogoś komu wydaje się że jest bardzo postępowy i edgy, a jego zasób słów to przede wszystkim określenia królujące w mediach społecznościowych, to polecam.
- She's exciting.
- You mean, she's not a white man?Wizyta na onkologii gwarantowana.
Wyciekł scenariusz pilota (który ma zostać nakręcony od nowa) aktorskiej wersji kultowej kreskówki Atomówki.
Przykłady w poniższym i kolejnych tweetach:
Someone on Resetera leaked the script for that CW Powerpuff Girls pilot
Hoo boy pic.twitter.com/HTfqrVnRdQ
— New Clever Name Now That I'm Going Outside Again (@fawfulator) May 24, 2021
Jeśli chcecie wiedzieć jak wygląda skrypt pisany przez kogoś komu wydaje się że jest bardzo postępowy i edgy, a jego zasób słów to przede wszystkim określenia królujące w mediach społecznościowych, to polecam.
- She's exciting.
- You mean, she's not a white man?
Wizyta na onkologii gwarantowana.
Cytat z Szaman data 25 maja, 2021, 15:58Trzy główne aktorki nie mają nic do stracenia, ale, że Faison wydał już całą kasę ze Scrubs... Ogólnie poziom umysłowy tego niesławnego Black Christmas sprzed dwóch lat, zjechanego nawet w środowiskach mocno progresywnych.
Trzy główne aktorki nie mają nic do stracenia, ale, że Faison wydał już całą kasę ze Scrubs... Ogólnie poziom umysłowy tego niesławnego Black Christmas sprzed dwóch lat, zjechanego nawet w środowiskach mocno progresywnych.
Cytat z robgordon data 27 maja, 2021, 11:53Cytat z Szaman data Maj 25, 2021, 15:58Trzy główne aktorki nie mają nic do stracenia, ale, że Faison wydał już całą kasę ze Scrubs... Ogólnie poziom umysłowy tego niesławnego Black Christmas sprzed dwóch lat, zjechanego nawet w środowiskach mocno progresywnych.
Ostatni sezon Scrubs miał premierę ponad dekadę temu. A późniejsze występy Donalda, delikatnie mówiąc, nie powalają. Trudno się więc dziwić 😉
Cytat z Szaman data Maj 25, 2021, 15:58Trzy główne aktorki nie mają nic do stracenia, ale, że Faison wydał już całą kasę ze Scrubs... Ogólnie poziom umysłowy tego niesławnego Black Christmas sprzed dwóch lat, zjechanego nawet w środowiskach mocno progresywnych.
Ostatni sezon Scrubs miał premierę ponad dekadę temu. A późniejsze występy Donalda, delikatnie mówiąc, nie powalają. Trudno się więc dziwić 😉
Cytat z Kuba data 27 maja, 2021, 22:30https://www.theilluminerdi.com/2021/05/27/alfonso-cuaron-untitled-apple/
Według Illuminderdi (mocne źródło) Cuaron robi 8 odcinkowy serial dla Apple z Oldmanem i Blanchett w obsadzie
https://www.theilluminerdi.com/2021/05/27/alfonso-cuaron-untitled-apple/
Według Illuminderdi (mocne źródło) Cuaron robi 8 odcinkowy serial dla Apple z Oldmanem i Blanchett w obsadzie
Cytat z robgordon data 27 maja, 2021, 22:49Cytat z Kuba data Maj 27, 2021, 22:30https://www.theilluminerdi.com/2021/05/27/alfonso-cuaron-untitled-apple/
Jestem zainteresowany. Choć swoim poprzednim projektem Alfonso nieco nadszarpnął moje zaufanie.
Cytat z Kuba data Maj 27, 2021, 22:30https://www.theilluminerdi.com/2021/05/27/alfonso-cuaron-untitled-apple/
Jestem zainteresowany. Choć swoim poprzednim projektem Alfonso nieco nadszarpnął moje zaufanie.
Cytat z Kuba data 27 maja, 2021, 23:17Damon Lindelof też robi nowy serial z twórczynią "Young Sheldon", będzie o konflikcie nauki i wiary
https://variety.com/2021/tv/news/damon-lindelof-tara-hernandez-mrs-davis-peacock-1234983438/
Po poprzednich arcydziełach ten z automatu staje się najbardziej oczekiwanym serialem po LOTRZe u mnie 😉
Damon Lindelof też robi nowy serial z twórczynią "Young Sheldon", będzie o konflikcie nauki i wiary
https://variety.com/2021/tv/news/damon-lindelof-tara-hernandez-mrs-davis-peacock-1234983438/
Po poprzednich arcydziełach ten z automatu staje się najbardziej oczekiwanym serialem po LOTRZe u mnie 😉
Cytat z robgordon data 28 maja, 2021, 08:40Jestem po 5 odcinkach Mare of Easttown (zostały mi jeszcze 2, w tym jeden dopiero w tę niedzielę). To serial zbudowany z dość znanych motywów (jest nawet coś takiego jak dramatyczna scena/cliffhanger na koniec każdego odcinka), nie spodziewajcie się więc rewolucyjnych pomysłów realizacyjnych. Ale za to bardzo dobrze zagrany i wciągający. A Kate ma w kieszeni co najmniej nominację do przyszłorocznych Emmy. Jej postać to taka trochę wczesna Frances McDormand. I gra ją (postać, nie Frances ;)) wręcz hipnotyzująco. Polecam, mając jednocześnie ogromną nadzieję, że nie skopią zakończenia.
Jestem po 5 odcinkach Mare of Easttown (zostały mi jeszcze 2, w tym jeden dopiero w tę niedzielę). To serial zbudowany z dość znanych motywów (jest nawet coś takiego jak dramatyczna scena/cliffhanger na koniec każdego odcinka), nie spodziewajcie się więc rewolucyjnych pomysłów realizacyjnych. Ale za to bardzo dobrze zagrany i wciągający. A Kate ma w kieszeni co najmniej nominację do przyszłorocznych Emmy. Jej postać to taka trochę wczesna Frances McDormand. I gra ją (postać, nie Frances ;)) wręcz hipnotyzująco. Polecam, mając jednocześnie ogromną nadzieję, że nie skopią zakończenia.
Cytat z Marek Pilarski data 28 maja, 2021, 14:52Właśnie chciałem pytać, czy ktoś ogląda. Podoba mi się, udane połączenie kryminału i obyczajówki, dużo wątków i postaci, ale przez to cały czas coś się dzieje.
Właśnie chciałem pytać, czy ktoś ogląda. Podoba mi się, udane połączenie kryminału i obyczajówki, dużo wątków i postaci, ale przez to cały czas coś się dzieje.
Cytat z Mierzwiak data 30 maja, 2021, 21:01Są tu jacyś fani Friends? Oglądaliście już The Reunion?
Ja jestem rozdarty, bo z jednej strony był to niezwykle ciepły, zabawny, nostalgiczny i wzruszający powrót do świata i bohaterów mojego ulubionego serialu komediowego, a z drugiej mam wrażenie że zarówno serial jak i jego obsada zasługiwała na więcej.
Przede wszystkim nie podoba mi się to, że próbowano tu złapać za ogon zbyt wiele srok - takie rzeczy jak opowieści fanów powinny się znaleźć w osobnym programie poświęconym historii i fenomenowi serialu (naprawdę nikt w HBO nie wpadł na coś takiego?), ale nie tutaj. To samo tyczy się wątpliwych momentów jak np. Justin Bieber na wybiegu czy absolutnie zbędnych wywiadów z celebrytami. Kogo obchodzi co o serialu myślą David Beckham czy Kit Harrington? Mnie na pewno nie.
Producenci mieli dodatkowy rok na dopieszczenie programu i szkoda że nie spożytkowali go lepiej. Chętnie posłuchałbym wspominek, choćby nakręconych osobno jak w przypadku wywiadów z twórcami serialu, innych członków obsady którzy przez lata przewinęli się przez serial. No i przede wszystkim 20 rocznica zakończenia serialu / 30 rocznica premiery byłaby znacznie lepszą okazją do takiego programu, no ale przecież licznik subskrypcji HBO Max nie będzie czekać 🙂
Są tu jacyś fani Friends? Oglądaliście już The Reunion?
Ja jestem rozdarty, bo z jednej strony był to niezwykle ciepły, zabawny, nostalgiczny i wzruszający powrót do świata i bohaterów mojego ulubionego serialu komediowego, a z drugiej mam wrażenie że zarówno serial jak i jego obsada zasługiwała na więcej.
Przede wszystkim nie podoba mi się to, że próbowano tu złapać za ogon zbyt wiele srok - takie rzeczy jak opowieści fanów powinny się znaleźć w osobnym programie poświęconym historii i fenomenowi serialu (naprawdę nikt w HBO nie wpadł na coś takiego?), ale nie tutaj. To samo tyczy się wątpliwych momentów jak np. Justin Bieber na wybiegu czy absolutnie zbędnych wywiadów z celebrytami. Kogo obchodzi co o serialu myślą David Beckham czy Kit Harrington? Mnie na pewno nie.
Producenci mieli dodatkowy rok na dopieszczenie programu i szkoda że nie spożytkowali go lepiej. Chętnie posłuchałbym wspominek, choćby nakręconych osobno jak w przypadku wywiadów z twórcami serialu, innych członków obsady którzy przez lata przewinęli się przez serial. No i przede wszystkim 20 rocznica zakończenia serialu / 30 rocznica premiery byłaby znacznie lepszą okazją do takiego programu, no ale przecież licznik subskrypcji HBO Max nie będzie czekać 🙂
Cytat z Szaman data 3 czerwca, 2021, 07:34Jupiter skasowany. Danych nie ma, ale na moje oko wyraźnie było widać, że nikt tego nie oglądał. Dziwnie bez echa przeszedł też np ten ostatni serial z Ewanem McGregorem, ale to chyba była zamknięta całość. Akurat Legacy nie wyglądało zachęcająco, ale ogólnie Netflix ma problem ze swoimi kampaniami, jest niewolnikiem marketingu szeptanego.
https://twitter.com/THR/status/1400286146303868928?s=19
Jupiter skasowany. Danych nie ma, ale na moje oko wyraźnie było widać, że nikt tego nie oglądał. Dziwnie bez echa przeszedł też np ten ostatni serial z Ewanem McGregorem, ale to chyba była zamknięta całość. Akurat Legacy nie wyglądało zachęcająco, ale ogólnie Netflix ma problem ze swoimi kampaniami, jest niewolnikiem marketingu szeptanego.
“I’m really proud of what the team achieved with #JupitersLegacy and the amazing work everyone did,” Mark Millar said. “I’ve been asked a lot about what we’re planning next with this world, and the answer is to see what the super-villains are getting up to"https://t.co/jU5j6x4JF5
— The Hollywood Reporter (@THR) June 3, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 3 czerwca, 2021, 08:27Wyglądał paskudnie, jak serial The CW, więc sobie odpuściłem. 😛
Wyglądał paskudnie, jak serial The CW, więc sobie odpuściłem. 😛
Cytat z Mierzwiak data 3 czerwca, 2021, 08:56To była jedna z miliona produkcji która nie miała szansy / czasu / miejsca by się wyróżnić, abstrahując już od tego że wyglądała jak typowy crap od nich. Swoim zwyczajem włączyłem jakąś losową scenę a potem zakończenie całości, nie pytajcie jakie było bo nie pamiętam 🙂
To była jedna z miliona produkcji która nie miała szansy / czasu / miejsca by się wyróżnić, abstrahując już od tego że wyglądała jak typowy crap od nich. Swoim zwyczajem włączyłem jakąś losową scenę a potem zakończenie całości, nie pytajcie jakie było bo nie pamiętam 🙂
Cytat z Mierzwiak data 5 czerwca, 2021, 16:43No właśnie, tym bardziej że u Scorsese nie ma takich nazwisk jak w serialu Netfliksa 😛
No właśnie, tym bardziej że u Scorsese nie ma takich nazwisk jak w serialu Netfliksa 😛