aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 38 of 166Next

First Trailer for Wong Kar-wai’s Blossoms Shangai Teases a Gorgeous Epic

Pierwszy zwiastun pierwszego serialu (który będzie częścią większej historii wieńczonej w filmie) Wong Kar Waia. I cudny plakat

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

O ja, cudeńko.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Nowa, ważna postać z trzeciego sezonu The Boys.

Pojawił się zwiastun drugiego sezonu Kruka:

Należę do tej mniejszości (?), która uważa, że pierwszy sezon nie jest tak dobry jak się go przedstawia. Drugi sezon zapowiada się gorzej.

Chcieli zrobić Batmana Przyszłości, wyszedł im Optimus Prime 🙂 Mogę jedynie odrobinę pochwalić za próbę całkowitego zerwania z wyobrażeniem aktorskiego Człowieka Nietoperza.

Jedyne do czego Batwoman się przydała to wykazania jak wiele osób w internecie walczących o poprawność w stosunku do komiksów kompletnie nie zna Bat Family. I na tym się kończą plusy, nie rozumiem jak nawet CW może dalej to emitować. Straszliwie stoczyły się te seriale a przecież potrafiły pozytywnie zaskoczyć - pierwszy sezon Flasha pozostaje dla mnie topką serialowych produkcji superhero. Od czasu Kryzysu i przyzwoitego zamknięcia Arrow to wszystko tam się stacza i wali nawet w opinii typowych odbiorców stacji.

Czy Superman się w to wlicza? Bo zalicza lepsze i gorsze momenty, ale po 8 odcinkach nadal mam o nim pozytywne zdanie. I nawet lubię koncepcję polegającą na piętrowych twistach, jest w tym fajny kompromis między ciągłym zaskakiwaniem, a próbami rozbudowania bohaterów.

A zapomniałem 😀

Superman to faktycznie również dla mnie na razie mocny wyjątek. Ale tutaj więcej do powiedzenia ma HBO Max które według niektórych informacji nie tylko serial pokazuje i dofinansowuje, ale także artystycznie kontroluje sytuacje. No i jednak bardzo mocno odcieli się od Arrowverse (chociaż to się zmieni wraz z epizodem jednej postaci, do tego zapraszają aktorów do reżyserowania odcinków). Ale faktycznie trzeba tu oddać sprawiedliwość.

Przecinanie się z innymi serialami Arrowverse byłoby zupełnie niepotrzebne, w zamian podarowali stacji CW bardzo ładne wprowadzenie

Spoiler
Stalowego Rycerza
na potrzeby kolejnego serialu.

Jezu 😀 Żeby ktoś jeszcze w 2021 roku używał argumentu "to tylko serial!" w kwestiach technicznych...

W sumie to argument "To tylko serial na The CW!". 😉

Cytat z Szaman data Czerwiec 8, 2021, 19:42

Jezu 😀 Żeby ktoś jeszcze w 2021 roku używał argumentu "to tylko serial!" w kwestiach technicznych...

https://twitter.com/GraceRandolph/status/1402330781666746374

Umówmy się, Grace mimo wszystko w wielu podstawowych kwestiach jest bardzo odklejona. A telewizji (i w ogóle filmów) poza blockbusterami i adaptacjami komiksów mam wrażenie wiele nie ogląda i wtedy faktycznie się może wydawać, że seriale jeszcze są piętra niżej.

No właśnie, niestety coraz częściej mam podobne wrażenie. Bardzo mi podpadła gdy wyszło, że nie oglądała oscarówki Bosemana. Sprawdza się gdy ma wykonać parę telefonów, ale gdy przechodzi do opiniowania często wychodzi bardzo słabo.

Ja czasami myśle, że ona bardziej lubi pisać, prowokować, nagrywać i wrzucać newsy czy dywagować o kulisach niż faktycznie oglądać filmy/seriale, ale to już takie tylko wrażenie. Pamiętam nawet, że jak jeszcze oglądałem jej nagrania to ciągle praktycznie przy wymienianiu np poprzednich prac aktorów/reżyserów słyszałem, że ona tego nie widziała, ona tego nie zna, ale słyszała.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ona właśnie sporo ogląda, przynajmniej wnioskując na postawie tego, co mówi, tyle że prawie tylko amerykańskie produkcje, i często to, o czym się mówi i jest popularne, oraz to to, czego fanem osobiście jest. Ale zdarza jej się właśnie nie obejrzeć czegoś, tak jak Ma Rainey's..., co jest o tyle dziwne, że jest to film krótki i dostępny na Netfliksie.

Ten kostium Batwinga jest straszny nawet jak na dziadowskie standardy seriali CW 🙂

Czy Lokiego ktoś planuje oglądać 🙂 ?

Oczywiście!

Jasne, że obejrzę 🙂 Ale trochę to pewnie zajmie, bo wypadłem z obiegu i nie znam innych stron poza Netflixem, HBO i CDA 🙂

https://filmozercy.com/wpis/sam-neill-w-pierwszym-zwiastunie-serialu-science-fiction-invasion

Nawet nieźle wygląda.

PreviousPage 38 of 166Next