aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 40 of 166Next

Cel osiągają, opinie w mediach wyrabia pierwszy odcinek. Loki jest szalony, chociaż po prostu poprawnie odtwarza sceny z np. Brazil, Autostopem przez Galaktykę, chyba też w Harrym Potterze były takie motywy. Nie zmieniam dobrego zdania o scenariuszu, natomiast reżyseria jest od tego aby wydawało się nam, że oglądamy rzecz niezwykle błyskotliwą i świeżą. Poza tym dodam też moją małą, osobistą dygresję, dziennikarze jakby co roku się resetowali ze swoją pamięcią, tropieniem znaków, mam wrażenie, że można ich sezon po sezonie zachwycać tym samym, jakby (nie tak) dawne filmy zanikały w zbiorowej pamięci. Swoje robi też na pewno pisanie pod klikanie.

Ciekawe jak Twoja opinia o WandaVision z ogromnego zachwytu coraz bardziej zbliża się ku mojej, czyli po prostu przeświadczenia o solidnej robocie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

David Lynch’s Wisteria Updates : Cast tease involvement & Twin Peaks connection

Trochę naciągane, ale z tymi ludźmi nigdy nie wiadomo

Nie wiem czy chciałbym kontynuację Twin Peaks. Zakończenie niby jest otwarte, ale w sposób który pozwala mu doskonale funkcjonować jako dosłownie zakończenie, czego nie dało się powiedzieć o tym jak kończył się drugi sezon.

Loki fajnie się rozkręca 🙂

Tytuł Unrecorded Night bardziej mi sugeruje coś w stylu Fire Walk With Me tylko, że o nocy spotkania Diany i Evil Coopera.

Przeżyje brak kontynuacji Twin Peaks (chociażbym chciał), wystarczy mi, że ci aktorzy po prostu zagrają u Lyncha.

Mierzwiak

Will Ferrell, Paul Rudd i Kathryn Hahn w nowym serialu od Apple

Zapowiada się bardzo fajnie. I ten Paul Rudd, on naprawdę się nie starzeje...

Po upływie ponad tygodnia znacznie gorzej odbieram 1 odcinek Lokiego, ale drugi siadł mi znacznie gorzej niż tamten za pierwszym razem. Gorsze dialogi (chociaż duet Hiddleston i Wilson znakomity), już nie tak ciekawe TVA a przede wszystkim tona ekspozycji. Mam też wrażenie, że cały serial zapowiada się na produkcje stworzoną pod wytlumaczenie działania multiversum i teasowanie MoM i Secret Wars. Dosłownie na razie widze tu tylko podkładanie podstaw pod kolejne rzeczy i tłumaczenie różnych spraw, bardziej niż własną historie.

Finałową sekwencje dałoby sie wyreżyserować znacznie lepiej

HMmm... First trailer pojawił już się jakiś czas temu. 😛

Loki staje się moim największym rozczarowaniem w MCU od czasu Black Panther. Nie widze na razie powodu dla którego miałby to być serial (zwłaszcza szatkowany odcinek po tygodniu), to jest praktycznie przykładowy taśmowy film MCU z wczesnych faz - mnóstwo teasowania i wprowadzania do nowej zabawki która realne znacznie będzie miała w przyszłości i fajne (momentami bardzo) interakcje między fajnymi aktorami, niezłe postaci. Poza tym brak jakichkolwiek tematów które by serial poruszał, brak jakieś konkretnej, samodzielnej opowieści, jakiejkolwiek tajemnicy, zagrożenia - czegokolwiek. Właściwie jedyne co tu czuje, że twórcy zrobić chcieli to własnie teasować multi i dać materiał Hiddlestonowi, nikogo tu nie interesuje historia. Reżyseria też jest kiepska a realizacja jak w jednych scenach się może podobać tak już w innych zawodzi, zwłaszcza przy scenach o wiekszej skali które mają mocny telewizyjny vibe.

Na razie mile za Falconem i Wandą

Cytat z Kuba data Czerwiec 23, 2021, 18:02

Loki staje się moim największym rozczarowaniem w MCU od czasu Black Panther.

Ja na poprzednich dwóch odcinkach dobrze się bawiłem, ale trzeci mocno nadużył mojej cierpliwości.

Po ciekawym zakończeniu tydzień temu dostaliśmy perfidny zapychacz o niczym, który ani nie popycha fabuły do przodu, ani nie rozwija bohaterów. Do tego słaby technicznie: to najgorzej wyglądające ujęcia kręcone przy pomocy Stagecrafta jakie widziałem, nie wiem czy to kwestia wykonania scenerii czy oświetlenia, ale wyszło to bardzo słabo, no popisowy one-shot z końcówki, który był po prostu koszmarnie zainscenizowany.

Wiem czego mi zabrakło w tym odcinku: Owena Wilsona, który zdecydowanie jest najlepszym elementem tego serialu.

Nikt z nas nie trafił

Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 24, 2021, 22:25
Cytat z Kuba data Czerwiec 23, 2021, 18:02

Loki staje się moim największym rozczarowaniem w MCU od czasu Black Panther.

Ja na poprzednich dwóch odcinkach dobrze się bawiłem, ale trzeci mocno nadużył mojej cierpliwości.

Po ciekawym zakończeniu tydzień temu dostaliśmy perfidny zapychacz o niczym, który ani nie popycha fabuły do przodu, ani nie rozwija bohaterów. Do tego słaby technicznie: to najgorzej wyglądające ujęcia kręcone przy pomocy Stagecrafta jakie widziałem, nie wiem czy to kwestia wykonania scenerii czy oświetlenia, ale wyszło to bardzo słabo, no popisowy one-shot z końcówki, który był po prostu koszmarnie zainscenizowany.

Wiem czego mi zabrakło w tym odcinku: Owena Wilsona, który zdecydowanie jest najlepszym elementem tego serialu.

Tak jak technicznie pewnie by ten Stagecraft się obronił tak totalnie zawiodła reżyseria i decyzje operatora o kadrowaniu całości. Kolejny dowód na to, że możesz mieć najlepszą technologię świata, ale jeśli nie wiesz jak ją wykorzystać to równie dobrze mógłbyś robić wszystko w paincie. A wielka szkoda zmarnowania takiego potencjału wydarzenia.

Sceny akcji tak jak względnie niezłe tak bawią mnie tym, że już kompletnie nie rozumiem zakresu mocy Asgardczyków w tym serialu.

Cytat z Kuba data Czerwiec 25, 2021, 13:04

Sceny akcji tak jak względnie niezłe tak bawią mnie tym, że już kompletnie nie rozumiem zakresu mocy Asgardczyków w tym serialu.

Największą zagadką jest dla mnie Loki cofający (!?) tę walącą się wieżę w końcówce. Co to było?

Cytat z Szaman data Czerwiec 25, 2021, 12:43

Nikt z nas nie trafił

https://twitter.com/FilmUpdates/status/1408380458434543618

W sumie spoko casting. Teraz możemy zacząć obstawiać, kto zagra Tony'ego Blaira w szóstym sezonie. 😛

Teraz już trochę za stary będzie - ja bym widział Jasona Isaacsa takiego sprzed 15 lat

Jason Isaacs - Filmweb

Lepszego niż Michael Sheen nie znajdą.

Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 25, 2021, 13:35

Cytat z Kuba data Czerwiec 25, 2021, 13:04

Największą zagadką jest dla mnie Loki cofający (!?) tę walącą się wieżę w końcówce. Co to było?

O własnie, zapomniałem o tym, potężne WTF.

Mierzwiak

Seria Asimova zalega na mojej kupce wstydu gdzieś na samym jej szczycie, ale bez znajomości materiału serial sam w sobie też nie przekonuje. Nie dość, że robi to Goyer to ciekawie brzmiącemu fabularnemu konceptowi towarzyszy jednak mocno telewizyjna realizacja.

Ale trzymam kciuki bo sukces takiego serialu jak i ewentualny sukces Diuny przybliżą ekranizacje mojego ulubionego scifi - Hyperiona.

PreviousPage 40 of 166Next