Opinie o serialach
Cytat z Kuba data 2 sierpnia, 2021, 19:30Wiadomo, że najwięcej tu komputera, ale to też lokacja która się raczej pojawi w paru scenach i zniknie wiec i tak fakt, że na tym etapie ten komputer wygląda lepiej niż - moim zdaniem - przy wiekszości seriali w gotowym projekcie mi wystarczy.
Wiadomo, że najwięcej tu komputera, ale to też lokacja która się raczej pojawi w paru scenach i zniknie wiec i tak fakt, że na tym etapie ten komputer wygląda lepiej niż - moim zdaniem - przy wiekszości seriali w gotowym projekcie mi wystarczy.
Cytat z Mierzwiak data 2 sierpnia, 2021, 23:10No dobra, nawet mnie to zaintrygowało.
Widoczna na zdjęciu kraina to Valinor, ta sama do której na końcu Trylogii odpłynęli Gandalf, Frodo i Bilbo, z kolei po prawej widać dwa Drzewa Valinoru.
https://lotr.fandom.com/pl/wiki/Drzewa_Valinoru
No dobra, nawet mnie to zaintrygowało.
Widoczna na zdjęciu kraina to Valinor, ta sama do której na końcu Trylogii odpłynęli Gandalf, Frodo i Bilbo, z kolei po prawej widać dwa Drzewa Valinoru.
Cytat z Kuba data 2 sierpnia, 2021, 23:11Ta sama, ale jednocześnie z czasów w Legendarium Tolkiena absolutnie antycznych, sprzed Pierwszej Ery nawet. Drzewa już nie istnieją w trakcie trylogii.
Dlatego na ujęciu jest najpewniej Galadriela, jedna z trzech elfickich postaci sięgających pamięcią do tamtych czasów i jedna z dwóch znanych z trylogii które kiedykolwiek ujrzały Drzewa.
Jednocześnie generalnie wprowadzają tu możliwość camea Gandalfa, Sarumana, Radagasta. Naciąganą, ale się pojawia.
Ta sama, ale jednocześnie z czasów w Legendarium Tolkiena absolutnie antycznych, sprzed Pierwszej Ery nawet. Drzewa już nie istnieją w trakcie trylogii.
Dlatego na ujęciu jest najpewniej Galadriela, jedna z trzech elfickich postaci sięgających pamięcią do tamtych czasów i jedna z dwóch znanych z trylogii które kiedykolwiek ujrzały Drzewa.
Jednocześnie generalnie wprowadzają tu możliwość camea Gandalfa, Sarumana, Radagasta. Naciąganą, ale się pojawia.
Cytat z Ernest Kubica data 3 sierpnia, 2021, 00:03Dla mnie wygląda to jak wstępny szkic - bardziej malarski niż filmowy.
Dla mnie wygląda to jak wstępny szkic - bardziej malarski niż filmowy.
Cytat z Szaman data 3 sierpnia, 2021, 08:57Zostały dekoracje po Rojscie? 🙂
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1422461387067043842?s=19
Zostały dekoracje po Rojscie? 🙂
#Netflix nie zwalnia tempa i zapowiada kolejny polski serial. W produkcji pod tytułem „Wielka woda” inspirowanej powodzią z 1997 roku w głównych rolach pojawią się Agnieszka Żulewska, Tomasz Schuchardt oraz Ireneusz Czop.https://t.co/BHpvl2DNcY
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 3, 2021
Cytat z Kuba data 3 sierpnia, 2021, 09:35Cytat z Ernest Kubica data Sierpień 3, 2021, 00:03Dla mnie wygląda to jak wstępny szkic - bardziej malarski niż filmowy.
W tym akurat coś jest, ale myśle, że w ruchu będzie sie to prezentowało znacznie lepiej a jednak jest to jakiś sposób na rozróżnienie jednej krainy od miejsca właściwej akcji, tam już raczej będą dominowały lokacje i efekty praktyczne z tego co wiemy na ten moment o produkcji (z wybudowanym miastem i ekipą która przejechała Nową Zelandie wzdłuż i wszerz).
NIe ma siły aby Valinor i wydarzenia z Pierwszej Ery i przed (tutaj zdjecie z czasów przed nią) dominowały serial więc nawet rozsądnie jest aby to tam zostawić więcej tego komputera. A i tak moim zdaniem na ten moment produkcji to CGI wygląda fantastycznie. A szkoda tylko, że nie załączyli do tego zdjęcia na Morfydd Clark jako Galadriele i potwierdzenia kto gra Elronda 🙂
Szkoda, że jeszcze nie podali nazwiska operatora tych pierwszych dwóch większych odcinków Bayony.
Cytat z Ernest Kubica data Sierpień 3, 2021, 00:03Dla mnie wygląda to jak wstępny szkic - bardziej malarski niż filmowy.
W tym akurat coś jest, ale myśle, że w ruchu będzie sie to prezentowało znacznie lepiej a jednak jest to jakiś sposób na rozróżnienie jednej krainy od miejsca właściwej akcji, tam już raczej będą dominowały lokacje i efekty praktyczne z tego co wiemy na ten moment o produkcji (z wybudowanym miastem i ekipą która przejechała Nową Zelandie wzdłuż i wszerz).
NIe ma siły aby Valinor i wydarzenia z Pierwszej Ery i przed (tutaj zdjecie z czasów przed nią) dominowały serial więc nawet rozsądnie jest aby to tam zostawić więcej tego komputera. A i tak moim zdaniem na ten moment produkcji to CGI wygląda fantastycznie. A szkoda tylko, że nie załączyli do tego zdjęcia na Morfydd Clark jako Galadriele i potwierdzenia kto gra Elronda 🙂
Szkoda, że jeszcze nie podali nazwiska operatora tych pierwszych dwóch większych odcinków Bayony.
Cytat z robgordon data 3 sierpnia, 2021, 20:58Cytat z Szaman data Sierpień 3, 2021, 08:57Zostały dekoracje po Rojscie?
Nie tylko dekoracje. Dwóch z trzech głównych ról zagrają aktorzy którzy wystąpili w Rojst '97 (a także w pierwszym sezonie). Na dodatek opis tego nowego serialu wskazuje na pewne podobieństwo fabularne.
Cytat z Szaman data Sierpień 3, 2021, 08:57Zostały dekoracje po Rojscie?
Nie tylko dekoracje. Dwóch z trzech głównych ról zagrają aktorzy którzy wystąpili w Rojst '97 (a także w pierwszym sezonie). Na dodatek opis tego nowego serialu wskazuje na pewne podobieństwo fabularne.
Cytat z robgordon data 3 sierpnia, 2021, 21:01Cytat z Kuba data Sierpień 2, 2021, 19:10To już TAK wygląda a jak oni to będą dopieszczać przez ponad rok...o w kurve
Zapominacie, że jest to jedno ujęcie (zdjęcie), które zostało wrzucone do sieci jako pierwsze. Z tego powodu jest dla akcji promocyjnej bardzo ważne. I przecież może być tak, że tylko to jedno, z tego właśnie powodu, zostało tak "dopieszczone". A cała reszta jest dopiero w głowach grafików komputerowych.
Cytat z Kuba data Sierpień 2, 2021, 19:10To już TAK wygląda a jak oni to będą dopieszczać przez ponad rok...o w kurve
Zapominacie, że jest to jedno ujęcie (zdjęcie), które zostało wrzucone do sieci jako pierwsze. Z tego powodu jest dla akcji promocyjnej bardzo ważne. I przecież może być tak, że tylko to jedno, z tego właśnie powodu, zostało tak "dopieszczone". A cała reszta jest dopiero w głowach grafików komputerowych.
Cytat z Mierzwiak data 3 sierpnia, 2021, 21:59Oszczędne fotki z planu:
https://filmozercy.com/wpis/jak-krecono-serial-wladca-pierscieni-zobaczcie-zdjecia-z-planu
Oszczędne fotki z planu:
https://filmozercy.com/wpis/jak-krecono-serial-wladca-pierscieni-zobaczcie-zdjecia-z-planu
Cytat z Kuba data 4 sierpnia, 2021, 15:29Cytat z robgordon data Sierpień 3, 2021, 21:01Cytat z Kuba data Sierpień 2, 2021, 19:10To już TAK wygląda a jak oni to będą dopieszczać przez ponad rok...o w kurve
Zdjęcie pochodzi z pierwszego epizodu a 1 i 2 odcinek są w większości podobno dokończone. Informacja pochodzi o gościa który na razie trafia z prawie wszystkim (dodam bardzo nieskromnie, że do jednego scoopa w zabawny sposób się przyczyniłem) - jutro ma zresztą dać jakiś duży news który podobno może zagrozić istnieniu jego kanału a jest powiazany z tym, że zdjęcie ujawnia wprowadzenie Valinoru.
No, ale jasne, mają mnóstwo czasu zeby nad tym pracować a twórcy już przeprowadził dokrętki i zmiany w pierwszych epizodach z powodu zmiany planu na pewne wątki więc nie zdziwi mnie jak bedą sprawdzać różne warianty. Ale o stronę wizualną ani trochę się nie martwie bo jak przeglądam ekipy produkcyjne wszystkiego na IMDb tak przy serialu nigdy nie widziałem ekipy tak mocnej jak tu.
Eh i nie powiem, jedno zdjęcie, jedna lokacja i już mam w głowie scenariusze na naprawdę wyjątkowe rzeczy w tych otwierających epizodach. Bo tak jak nadal logiczne jest założenie, że to przebitki z prologu w narracji Galadrieli tak jest jedna historia stawiajaca fundamenty pod historie Galadrieli, Celebrimbora i innych która byłaby doskonałym materiałem na taki 3 godzinny wstęp do historii i świetnym zalążkiem czegoś co w przyszłości mogłoby zamienić się w więcej adaptacji Silimarilionu.
Cytat z robgordon data Sierpień 3, 2021, 21:01Cytat z Kuba data Sierpień 2, 2021, 19:10To już TAK wygląda a jak oni to będą dopieszczać przez ponad rok...o w kurve
Zdjęcie pochodzi z pierwszego epizodu a 1 i 2 odcinek są w większości podobno dokończone. Informacja pochodzi o gościa który na razie trafia z prawie wszystkim (dodam bardzo nieskromnie, że do jednego scoopa w zabawny sposób się przyczyniłem) - jutro ma zresztą dać jakiś duży news który podobno może zagrozić istnieniu jego kanału a jest powiazany z tym, że zdjęcie ujawnia wprowadzenie Valinoru.
No, ale jasne, mają mnóstwo czasu zeby nad tym pracować a twórcy już przeprowadził dokrętki i zmiany w pierwszych epizodach z powodu zmiany planu na pewne wątki więc nie zdziwi mnie jak bedą sprawdzać różne warianty. Ale o stronę wizualną ani trochę się nie martwie bo jak przeglądam ekipy produkcyjne wszystkiego na IMDb tak przy serialu nigdy nie widziałem ekipy tak mocnej jak tu.
Eh i nie powiem, jedno zdjęcie, jedna lokacja i już mam w głowie scenariusze na naprawdę wyjątkowe rzeczy w tych otwierających epizodach. Bo tak jak nadal logiczne jest założenie, że to przebitki z prologu w narracji Galadrieli tak jest jedna historia stawiajaca fundamenty pod historie Galadrieli, Celebrimbora i innych która byłaby doskonałym materiałem na taki 3 godzinny wstęp do historii i świetnym zalążkiem czegoś co w przyszłości mogłoby zamienić się w więcej adaptacji Silimarilionu.
Cytat z Szaman data 5 sierpnia, 2021, 09:54https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1423203065042243586
Od kilku tygodni #HBO pracuje nad serialową adaptacją popularnej gry „The Last Of Us”. Do sieci trafiły właśnie pierwsze zdjęcia z planu, które dla graczy będą wyglądały wyjątkowo znajomo.https://t.co/QVpdVE1vG2
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 5, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 5 sierpnia, 2021, 16:27Zdjęcia z planu piątego sezonu The Crown i pierwsze bardzo niewyraźne spojrzenie na Elkę w roli Diany.
Zdjęcia z planu piątego sezonu The Crown i pierwsze bardzo niewyraźne spojrzenie na Elkę w roli Diany.
Cytat z Mierzwiak data 5 sierpnia, 2021, 19:50Mnie też nie, no i w 2021 roku to nie wydaje się aż tak ciekawe; mam wrażenie że to serial który mógłby nieźle wypełnić lukę gdy z ekranów schodzili Zagubieni.
Mnie też nie, no i w 2021 roku to nie wydaje się aż tak ciekawe; mam wrażenie że to serial który mógłby nieźle wypełnić lukę gdy z ekranów schodzili Zagubieni.