aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 46 of 166Next

To już TAK wygląda a jak oni to będą dopieszczać przez ponad rok...o w kurve

Nie umiem się zachwycić. Wygląda na coś stworzonego na kompie i w sumie tyle.

Wiadomo, że najwięcej tu komputera, ale to też lokacja która się raczej pojawi w paru scenach i zniknie wiec i tak fakt, że na tym etapie ten komputer wygląda lepiej niż - moim zdaniem - przy wiekszości seriali w gotowym projekcie mi wystarczy.

Ocenię jak zobaczę w ruchu 🙂

Ej no właśnie, dla mnie też za dużo kompa.

No dobra, nawet mnie to zaintrygowało.

Widoczna na zdjęciu kraina to Valinor, ta sama do której na końcu Trylogii odpłynęli Gandalf, Frodo i Bilbo, z kolei po prawej widać dwa Drzewa Valinoru.

https://lotr.fandom.com/pl/wiki/Drzewa_Valinoru

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Ta sama, ale jednocześnie z czasów w Legendarium Tolkiena absolutnie antycznych, sprzed Pierwszej Ery nawet. Drzewa już nie istnieją w trakcie trylogii.

Dlatego na ujęciu jest najpewniej Galadriela, jedna z trzech elfickich postaci sięgających pamięcią do tamtych czasów i jedna z dwóch znanych z trylogii które kiedykolwiek ujrzały Drzewa.

Jednocześnie generalnie wprowadzają tu możliwość camea Gandalfa, Sarumana, Radagasta. Naciąganą, ale się pojawia.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Dla mnie wygląda to jak wstępny szkic - bardziej malarski niż filmowy.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zostały dekoracje po Rojscie? 🙂

Cytat z Ernest Kubica data Sierpień 3, 2021, 00:03

Dla mnie wygląda to jak wstępny szkic - bardziej malarski niż filmowy.

W tym akurat coś jest, ale myśle, że w ruchu będzie sie to prezentowało znacznie lepiej a jednak jest to jakiś sposób na rozróżnienie jednej krainy od miejsca właściwej akcji, tam już raczej będą dominowały lokacje i efekty praktyczne z tego co wiemy na ten moment o produkcji (z wybudowanym miastem i ekipą która przejechała Nową Zelandie wzdłuż i wszerz).

NIe ma siły aby Valinor i wydarzenia z Pierwszej Ery i przed (tutaj zdjecie z czasów przed nią) dominowały serial więc nawet rozsądnie jest aby to tam zostawić więcej tego komputera. A i tak moim zdaniem na ten moment produkcji to CGI wygląda fantastycznie. A szkoda tylko, że nie załączyli do tego zdjęcia na Morfydd Clark jako Galadriele i potwierdzenia kto gra Elronda 🙂

Szkoda, że jeszcze nie podali nazwiska operatora tych pierwszych dwóch większych odcinków Bayony.

Cytat z Szaman data Sierpień 3, 2021, 08:57

Zostały dekoracje po Rojscie? 🙂

https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1422461387067043842?s=19

Nie tylko dekoracje. Dwóch z trzech głównych ról zagrają aktorzy którzy wystąpili w Rojst '97 (a także w pierwszym sezonie). Na dodatek opis tego nowego serialu wskazuje na pewne podobieństwo fabularne.

Cytat z Kuba data Sierpień 2, 2021, 19:10

Zapominacie, że jest to jedno ujęcie (zdjęcie), które zostało wrzucone do sieci jako pierwsze. Z tego powodu jest dla akcji promocyjnej bardzo ważne. I przecież może być tak, że tylko to jedno, z tego właśnie powodu, zostało tak "dopieszczone". A cała reszta jest dopiero w głowach grafików komputerowych.

Oszczędne fotki z planu:

https://filmozercy.com/wpis/jak-krecono-serial-wladca-pierscieni-zobaczcie-zdjecia-z-planu

Cytat z robgordon data Sierpień 3, 2021, 21:01
Cytat z Kuba data Sierpień 2, 2021, 19:10

Zapominacie, że jest to jedno ujęcie (zdjęcie), które zostało wrzucone do sieci jako pierwsze. Z tego powodu jest dla akcji promocyjnej bardzo ważne. I przecież może być tak, że tylko to jedno, z tego właśnie powodu, zostało tak "dopieszczone". A cała reszta jest dopiero w głowach grafików komputerowych.

Zdjęcie pochodzi z pierwszego epizodu a 1 i 2 odcinek są w większości podobno dokończone. Informacja pochodzi o gościa który na razie trafia z prawie wszystkim (dodam bardzo nieskromnie, że do jednego scoopa w zabawny sposób się przyczyniłem) - jutro ma zresztą dać  jakiś duży news który podobno może zagrozić istnieniu jego kanału a jest powiazany z tym, że zdjęcie ujawnia wprowadzenie Valinoru.

No, ale jasne, mają mnóstwo czasu zeby nad tym pracować a twórcy już przeprowadził dokrętki i zmiany w pierwszych epizodach z powodu zmiany planu na pewne wątki więc nie zdziwi mnie jak bedą sprawdzać różne warianty. Ale o stronę wizualną ani trochę się nie martwie bo jak przeglądam ekipy produkcyjne wszystkiego na IMDb tak przy serialu nigdy nie widziałem ekipy tak mocnej jak tu.

Eh i nie powiem, jedno zdjęcie, jedna lokacja i już mam w głowie scenariusze na naprawdę wyjątkowe rzeczy w tych otwierających epizodach. Bo tak jak nadal logiczne jest założenie, że to przebitki z prologu w narracji Galadrieli tak jest jedna historia stawiajaca fundamenty pod historie Galadrieli, Celebrimbora i innych która byłaby doskonałym materiałem na taki 3 godzinny wstęp do historii i świetnym zalążkiem czegoś co w przyszłości mogłoby zamienić się w więcej adaptacji Silimarilionu.

Zdjęcia z planu piątego sezonu The Crown i pierwsze bardzo niewyraźne spojrzenie na Elkę w roli Diany.

It's The Walking Dead, but instead of zombies, we get Karens.

No nie zainteresowała mnie ta utopia.

Mnie też nie, no i w 2021 roku to nie wydaje się aż tak ciekawe; mam wrażenie że to serial który mógłby nieźle wypełnić lukę gdy z ekranów schodzili Zagubieni.

To ekranizacja dobrego komiksu. Wygląda lepiej niż się spodziewałem. Czekam.

PreviousPage 46 of 166Next