aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 55 of 166Next

https://twitter.com/archivedebicki/status/1454114510873243649?s=20

Co jest? 😛

Szykują się kolejne nagrody dla Colman..

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Kuba data październik 28, 2021, 17:42

Przede wszystkim wygląda dość kołująco bo pomimo znajomości połowy sagi nie mam pojęcia co się tam dzieje.

Ale też mimo ogólnej wiary w projekt jestem zniechęcony tym jak wygląda to wizualnie, mimo, że jest w tym jakiś koncept i cieszy mnóstwo rzeczy wykonanych na planie. Warto jednak podkreślić, że spora liczba członków ekipy artystycznej nie jest szczególnie powalająca.

Kilka ładnych ujęć tam jest. Oni to kręcili też w Nowej Zelandii?

Cytat z Marek Pilarski data październik 29, 2021, 17:52

Co jest? 😛

Chujowy dobór piosenki, to przede wszystkim 🙂

Cytat z Marek Pilarski data październik 29, 2021, 21:11
Cytat z Kuba data październik 28, 2021, 17:42

Przede wszystkim wygląda dość kołująco bo pomimo znajomości połowy sagi nie mam pojęcia co się tam dzieje.

Ale też mimo ogólnej wiary w projekt jestem zniechęcony tym jak wygląda to wizualnie, mimo, że jest w tym jakiś koncept i cieszy mnóstwo rzeczy wykonanych na planie. Warto jednak podkreślić, że spora liczba członków ekipy artystycznej nie jest szczególnie powalająca.

Kilka ładnych ujęć tam jest. Oni to kręcili też w Nowej Zelandii?

https://www.youtube.com/watch?v=11ZozKfRqvA

W Czechach

Dlaczego to wygląda jakby cały budżet poszedł w efekty specjalne a ilekroć są zwykłe sceny między aktorami nagle wchodzą zdjęcia rodem z jakiegoś M jak miłość? Przecież to wygląda dramatycznie źle.

To pierwsze ujęcie - co to było? Ten mechaniczny pająk wyglądał jak efekt specjalny z lat 70.

Wydaje mi się że to miało wyglądać jak animacja poklatkowa?

Drugi sezon Mandaloriana już sobie odpuściłem, to tym bardziej nie wygląda na nic wartego uwagi.

Rzecz dla najbardziej przywiązanych do świata Gwiezdnych Wojen, pewnie bym spojrzał raz na tydzień, ale bez jakiejkolwiek ekscytacji. Bardzo mocno pozostawia po sobie wrażenie taśmy produkcyjnej.

Tymczasem nowy sezon Sukcesji jedynie umacnia ten serial na absolutnym topie obecnie emitowanych produkcji. To ciągle dzieło bez słabego odcinka, właściwie nie spadające z najwyższego możliwego poziomu. A to co aktorsko robi Strong w trzech odcinkach 3 sezonu to jest kosmos.

Spróbowałem też ruszyć z "The Dopesick" Hulu. Recenzje dobre, odbiór widzów świetny. Pilot niestety - straszliwie marny. Brzydki ten serial, wizualnie wyprany z jakiegokolwiek stylu czy pomysłu. Nawet pół ciekawego czy zwyczajnie ładnego kadru. Paradoksalnie tu nawet brud jest sterylny a całość wydaje się plastikowa. Scenariuszowo na ten moment to głównie ekspozycja wymieszana ze stawianiem podstaw pod wątki jak z generatora amerykańskiej obyczajówki. Bez duszy. Dam jeszcze szansę bo temat ma potencjał a obsada świetna. Chociaż w pilocie jedynie Keaton robi cokolwiek ciekawego.

Tymczasem nowy sezon Sukcesji jedynie umacnia ten serial na absolutnym topie obecnie emitowanych produkcji. To ciągle dzieło bez słabego odcinka, właściwie nie spadające z najwyższego możliwego poziomu. A to co aktorsko robi Strong w trzech odcinkach 3 sezonu to jest kosmos.

Spróbowałem też ruszyć z "The Dopesick" Hulu. Recenzje dobre, odbiór widzów świetny. Pilot niestety - straszliwie marny. Brzydki ten serial, wizualnie wyprany z jakiegokolwiek stylu czy pomysłu. Nawet pół ciekawego czy zwyczajnie ładnego kadru. Paradoksalnie tu nawet brud jest sterylny a całość wydaje się plastikowa. Scenariuszowo na ten moment to głównie ekspozycja wymieszana ze stawianiem podstaw pod wątki jak z generatora amerykańskiej obyczajówki. Bez duszy. Dam jeszcze szansę bo temat ma potencjał a obsada świetna. Chociaż w pilocie jedynie Keaton robi cokolwiek ciekawego.

Nowy redditowy wyciek od gościa którego dotychczasowe leaki się sprawdzały odnośnie seriali MCU mówi, że:

Spoiler
- William Hurt pojawi się w She-Hulk, podobnie jak Charlie Cox w kostiumie Daredevila

• rola Rotha jest spora
  • Mahershala Ali zadebiutuje jako Blade już w "Moon Knight"; jeśli to prawda to pewnie robią podchody pod Midnight Sons lub Marvel Knight, zwłaszcza, że za rok special halloweenowy z Wilkołakiem oraz trwają prace nad przywróceniem Ghost Ridera.
  • villainem w MK będzie Dracula grany przez Ethana Hawka, pokrywa się to z nagraniem z planu gdzie kaskaderzy poruszali się w sposób dość podobny do Morbiusa
  • Khonsu w MK gra jakiś "major" egipski aktor, nie jest to Malek
  • Jim Carrey gra MODOKa w kilku serialach, ten leak akurat podało też dalej parę innych źródeł
Szaman has reacted to this post.
Szaman

Bardzo ucieszył mnie ostatni spoiler, chociaż ciężko mi wyobrazić sobie tą postać w aktorskiej wersji. Jakoś dopiero teraz mnie olśniło, że Moon Knight tak mocno będzie czerpał z kina grozy, więc od razu jestem bardziej zainteresowany.

Zobaczymy jak będzie z grozą, ja przede wszystkim liczę na mistycyzm i dobre oddanie klimatów w Egipcie (ufam Diabowi bardziej niż reszcie reżyserów) oraz motyw psychologiczny, jednak to co się dzieje w głowie Marca jest najciekawsze i jednocześnie najtrudniejsze. Jest tu sporo potencjału na najciekawszy i najbardziej urozmaicony projekt Marvela, wiadomo jak to się już pare razy kończyło, ale kciuki trzymam.

Widzę że tylko po mnie totalnie to spływa, równie dobrze w tym spoilerze mógłby być wypisany skład płatków Nesquik.

Kurcze Mierzwiak, kiedy przestałeś być tym fanem MCU co oglądał ich 20 filmów po 3 razy? 🙂

PreviousPage 55 of 166Next