Opinie o serialach
Cytat z Szaman data 28 października, 2021, 19:51https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1453796407597543426
Benedict Cumberbatch has been cast as Alexander Litvinenko, the KGB agent and later defector killed by poisoning, in a limited series ‘LONDONGRAD’ for HBO.
(Source: https://t.co/uwPKhQ1NxW) pic.twitter.com/DwvLpVhGgW
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 28, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 29 października, 2021, 17:35https://twitter.com/archivedebicki/status/1454114510873243649?s=20
https://twitter.com/archivedebicki/status/1454114510873243649?s=20
Cytat z Marek Pilarski data 29 października, 2021, 17:52Co jest? 😛
https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs
Co jest? 😛
Cytat z Marek Pilarski data 29 października, 2021, 17:57Szykują się kolejne nagrody dla Colman..
https://www.youtube.com/watch?v=Nwxc3B1VCkw
Szykują się kolejne nagrody dla Colman..
Cytat z Marek Pilarski data 29 października, 2021, 21:11Cytat z Kuba data październik 28, 2021, 17:42Przede wszystkim wygląda dość kołująco bo pomimo znajomości połowy sagi nie mam pojęcia co się tam dzieje.
Ale też mimo ogólnej wiary w projekt jestem zniechęcony tym jak wygląda to wizualnie, mimo, że jest w tym jakiś koncept i cieszy mnóstwo rzeczy wykonanych na planie. Warto jednak podkreślić, że spora liczba członków ekipy artystycznej nie jest szczególnie powalająca.
Kilka ładnych ujęć tam jest. Oni to kręcili też w Nowej Zelandii?
https://www.youtube.com/watch?v=11ZozKfRqvA
Cytat z Kuba data październik 28, 2021, 17:42Przede wszystkim wygląda dość kołująco bo pomimo znajomości połowy sagi nie mam pojęcia co się tam dzieje.
Ale też mimo ogólnej wiary w projekt jestem zniechęcony tym jak wygląda to wizualnie, mimo, że jest w tym jakiś koncept i cieszy mnóstwo rzeczy wykonanych na planie. Warto jednak podkreślić, że spora liczba członków ekipy artystycznej nie jest szczególnie powalająca.
Cytat z Mierzwiak data 29 października, 2021, 21:35Cytat z Marek Pilarski data październik 29, 2021, 17:52Co jest?
Chujowy dobór piosenki, to przede wszystkim 🙂
Cytat z Marek Pilarski data październik 29, 2021, 17:52Co jest?
Chujowy dobór piosenki, to przede wszystkim 🙂
Cytat z Kuba data 29 października, 2021, 21:55Cytat z Marek Pilarski data październik 29, 2021, 21:11Cytat z Kuba data październik 28, 2021, 17:42Przede wszystkim wygląda dość kołująco bo pomimo znajomości połowy sagi nie mam pojęcia co się tam dzieje.
https://www.youtube.com/watch?v=11ZozKfRqvA
W Czechach
Cytat z Marek Pilarski data październik 29, 2021, 21:11Cytat z Kuba data październik 28, 2021, 17:42Przede wszystkim wygląda dość kołująco bo pomimo znajomości połowy sagi nie mam pojęcia co się tam dzieje.
W Czechach
Cytat z Mierzwiak data 31 października, 2021, 09:23Dlaczego to wygląda jakby cały budżet poszedł w efekty specjalne a ilekroć są zwykłe sceny między aktorami nagle wchodzą zdjęcia rodem z jakiegoś M jak miłość? Przecież to wygląda dramatycznie źle.
https://youtu.be/rF1EmJ_PPbM
Dlaczego to wygląda jakby cały budżet poszedł w efekty specjalne a ilekroć są zwykłe sceny między aktorami nagle wchodzą zdjęcia rodem z jakiegoś M jak miłość? Przecież to wygląda dramatycznie źle.
Cytat z Szaman data 1 listopada, 2021, 15:09https://twitter.com/CultureCrave/status/1455174940898983938
Official poster for #TheBookOfBobaFett pic.twitter.com/fWeMNrv67P
— ScreenTime (@screentime) November 1, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 1 listopada, 2021, 16:03To pierwsze ujęcie - co to było? Ten mechaniczny pająk wyglądał jak efekt specjalny z lat 70.
To pierwsze ujęcie - co to było? Ten mechaniczny pająk wyglądał jak efekt specjalny z lat 70.
Cytat z Mierzwiak data 1 listopada, 2021, 16:15Wydaje mi się że to miało wyglądać jak animacja poklatkowa?
Drugi sezon Mandaloriana już sobie odpuściłem, to tym bardziej nie wygląda na nic wartego uwagi.
Wydaje mi się że to miało wyglądać jak animacja poklatkowa?
Drugi sezon Mandaloriana już sobie odpuściłem, to tym bardziej nie wygląda na nic wartego uwagi.
Cytat z Szaman data 1 listopada, 2021, 16:19Rzecz dla najbardziej przywiązanych do świata Gwiezdnych Wojen, pewnie bym spojrzał raz na tydzień, ale bez jakiejkolwiek ekscytacji. Bardzo mocno pozostawia po sobie wrażenie taśmy produkcyjnej.
Rzecz dla najbardziej przywiązanych do świata Gwiezdnych Wojen, pewnie bym spojrzał raz na tydzień, ale bez jakiejkolwiek ekscytacji. Bardzo mocno pozostawia po sobie wrażenie taśmy produkcyjnej.
Cytat z Kuba data 1 listopada, 2021, 19:54Tymczasem nowy sezon Sukcesji jedynie umacnia ten serial na absolutnym topie obecnie emitowanych produkcji. To ciągle dzieło bez słabego odcinka, właściwie nie spadające z najwyższego możliwego poziomu. A to co aktorsko robi Strong w trzech odcinkach 3 sezonu to jest kosmos.
Spróbowałem też ruszyć z "The Dopesick" Hulu. Recenzje dobre, odbiór widzów świetny. Pilot niestety - straszliwie marny. Brzydki ten serial, wizualnie wyprany z jakiegokolwiek stylu czy pomysłu. Nawet pół ciekawego czy zwyczajnie ładnego kadru. Paradoksalnie tu nawet brud jest sterylny a całość wydaje się plastikowa. Scenariuszowo na ten moment to głównie ekspozycja wymieszana ze stawianiem podstaw pod wątki jak z generatora amerykańskiej obyczajówki. Bez duszy. Dam jeszcze szansę bo temat ma potencjał a obsada świetna. Chociaż w pilocie jedynie Keaton robi cokolwiek ciekawego.
Tymczasem nowy sezon Sukcesji jedynie umacnia ten serial na absolutnym topie obecnie emitowanych produkcji. To ciągle dzieło bez słabego odcinka, właściwie nie spadające z najwyższego możliwego poziomu. A to co aktorsko robi Strong w trzech odcinkach 3 sezonu to jest kosmos.
Spróbowałem też ruszyć z "The Dopesick" Hulu. Recenzje dobre, odbiór widzów świetny. Pilot niestety - straszliwie marny. Brzydki ten serial, wizualnie wyprany z jakiegokolwiek stylu czy pomysłu. Nawet pół ciekawego czy zwyczajnie ładnego kadru. Paradoksalnie tu nawet brud jest sterylny a całość wydaje się plastikowa. Scenariuszowo na ten moment to głównie ekspozycja wymieszana ze stawianiem podstaw pod wątki jak z generatora amerykańskiej obyczajówki. Bez duszy. Dam jeszcze szansę bo temat ma potencjał a obsada świetna. Chociaż w pilocie jedynie Keaton robi cokolwiek ciekawego.
Cytat z Kuba data 1 listopada, 2021, 19:55Tymczasem nowy sezon Sukcesji jedynie umacnia ten serial na absolutnym topie obecnie emitowanych produkcji. To ciągle dzieło bez słabego odcinka, właściwie nie spadające z najwyższego możliwego poziomu. A to co aktorsko robi Strong w trzech odcinkach 3 sezonu to jest kosmos.
Tymczasem nowy sezon Sukcesji jedynie umacnia ten serial na absolutnym topie obecnie emitowanych produkcji. To ciągle dzieło bez słabego odcinka, właściwie nie spadające z najwyższego możliwego poziomu. A to co aktorsko robi Strong w trzech odcinkach 3 sezonu to jest kosmos.
Cytat z Kuba data 2 listopada, 2021, 14:51Nowy redditowy wyciek od gościa którego dotychczasowe leaki się sprawdzały odnośnie seriali MCU mówi, że:
[spoiler] - William Hurt pojawi się w She-Hulk, podobnie jak Charlie Cox w kostiumie Daredevila
- rola Rotha jest spora
- Mahershala Ali zadebiutuje jako Blade już w "Moon Knight"; jeśli to prawda to pewnie robią podchody pod Midnight Sons lub Marvel Knight, zwłaszcza, że za rok special halloweenowy z Wilkołakiem oraz trwają prace nad przywróceniem Ghost Ridera.
- villainem w MK będzie Dracula grany przez Ethana Hawka, pokrywa się to z nagraniem z planu gdzie kaskaderzy poruszali się w sposób dość podobny do Morbiusa
- Khonsu w MK gra jakiś "major" egipski aktor, nie jest to Malek
- Jim Carrey gra MODOKa w kilku serialach, ten leak akurat podało też dalej parę innych źródeł [/spoiler]
Nowy redditowy wyciek od gościa którego dotychczasowe leaki się sprawdzały odnośnie seriali MCU mówi, że:
- rola Rotha jest spora
- Mahershala Ali zadebiutuje jako Blade już w "Moon Knight"; jeśli to prawda to pewnie robią podchody pod Midnight Sons lub Marvel Knight, zwłaszcza, że za rok special halloweenowy z Wilkołakiem oraz trwają prace nad przywróceniem Ghost Ridera.
- villainem w MK będzie Dracula grany przez Ethana Hawka, pokrywa się to z nagraniem z planu gdzie kaskaderzy poruszali się w sposób dość podobny do Morbiusa
- Khonsu w MK gra jakiś "major" egipski aktor, nie jest to Malek
- Jim Carrey gra MODOKa w kilku serialach, ten leak akurat podało też dalej parę innych źródeł
Cytat z Szaman data 2 listopada, 2021, 15:12Bardzo ucieszył mnie ostatni spoiler, chociaż ciężko mi wyobrazić sobie tą postać w aktorskiej wersji. Jakoś dopiero teraz mnie olśniło, że Moon Knight tak mocno będzie czerpał z kina grozy, więc od razu jestem bardziej zainteresowany.
Bardzo ucieszył mnie ostatni spoiler, chociaż ciężko mi wyobrazić sobie tą postać w aktorskiej wersji. Jakoś dopiero teraz mnie olśniło, że Moon Knight tak mocno będzie czerpał z kina grozy, więc od razu jestem bardziej zainteresowany.
Cytat z Kuba data 2 listopada, 2021, 15:43Zobaczymy jak będzie z grozą, ja przede wszystkim liczę na mistycyzm i dobre oddanie klimatów w Egipcie (ufam Diabowi bardziej niż reszcie reżyserów) oraz motyw psychologiczny, jednak to co się dzieje w głowie Marca jest najciekawsze i jednocześnie najtrudniejsze. Jest tu sporo potencjału na najciekawszy i najbardziej urozmaicony projekt Marvela, wiadomo jak to się już pare razy kończyło, ale kciuki trzymam.
Zobaczymy jak będzie z grozą, ja przede wszystkim liczę na mistycyzm i dobre oddanie klimatów w Egipcie (ufam Diabowi bardziej niż reszcie reżyserów) oraz motyw psychologiczny, jednak to co się dzieje w głowie Marca jest najciekawsze i jednocześnie najtrudniejsze. Jest tu sporo potencjału na najciekawszy i najbardziej urozmaicony projekt Marvela, wiadomo jak to się już pare razy kończyło, ale kciuki trzymam.
Cytat z Mierzwiak data 2 listopada, 2021, 15:47Widzę że tylko po mnie totalnie to spływa, równie dobrze w tym spoilerze mógłby być wypisany skład płatków Nesquik.
Widzę że tylko po mnie totalnie to spływa, równie dobrze w tym spoilerze mógłby być wypisany skład płatków Nesquik.
Cytat z Szaman data 2 listopada, 2021, 16:34Kurcze Mierzwiak, kiedy przestałeś być tym fanem MCU co oglądał ich 20 filmów po 3 razy? 🙂
Kurcze Mierzwiak, kiedy przestałeś być tym fanem MCU co oglądał ich 20 filmów po 3 razy? 🙂