aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 68 of 166Next

Ja mam tylko jedno pytanie: kto to w ogóle ogląda?

To znaczy wiem kto, ale mimo wszystko pytam KTO? 🙂 Przecież to wygląda jakby jacyś asystenci dostali do dyspozycji wirtualne studio i nakręcili to w przerwie zdjęć do innych, większych projektów.

Problem jest taki, że ludzie wygląda na to, że są w większości zachwyceni.

Raz podziałało wyciągnięcie 

Spoiler
Luke'a
z kapelusza, podziałało i drugi 🙂

A sporo wskazuje, że w finale pojawić się może

Spoiler
Han

Dobrze, że już niedługo pojawi się wiele seriali i filmów z nowymi postaciami z akcją osadzoną w nowych, niezbadanych okresach historycznych tej gigantycznej Galaktyki 😀 😀

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

W końcu jest zwiastun i data premiery:

Sama historia na razie zapowiada się standardowo, ale cieszy, że ten serial wygląda jak HBO, a nie jak TVN 😉 Szczecin zresztą nadaje się na scenografię mrocznego kryminału. Twórcy mieli z pewnością tego świadomość, bo widać portowe rejony i kamieniczne, zaniedbane podwórka. No i szczecińską szarą i burą zimę 😉
W moich rejonach nie kręcą raczej zbyt wielu produkcji, ale ostatnio udało się stworzyć najlepszy wg mnie serial minionego roku, czyli Klangor. Teraz jest szansa na przynajmniej nieźle wyglądającą kolejną rzecz 😉
No i jest już logo HBO Max. To zobowiązuje 😉

I jeszcze Julia Roberts oraz prawie zupełnie niepodobny Sean Penn:

Pierwsza z serialowych prób wokół Króla tygrysów. Na drugim planie agent Cooper

Brzmi doprawdy niesamowicie! 😀

Cytat z Szaman data luty 3, 2022, 17:01

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1489262540773203972?t=e_H1gs4j6hx6KU9mTNZlwg&s=19

Tak jak umiem sobie wyobrazić ciekawsze pierwsze plakaty tak doceniam liczbę nawiązań, smaczków i tropów tu porozsiewanych w liczbie i konfiguracji raczej wykluczających ich przypadkowość. Oby trailer na SB pokazywał konkrety chociaż mam duże obawy wobec niego bazując na tym co słyszałem o zawartości. Niemniej, fajnie jakby pokazali chociaż Galadriele 🙂

Zapowiada się zwariowany serial:

Nadrobiłem Bobe aby miec o tym serialu jakieś pojecie.

Wspominany odcinek 6 jest nieporozumieniem na każdej powierzchni.

Spoiler
"Trening" Grogu jest zupełnie oderwany od całego serialu. Żadnego sensownego powiązania. Kompletnie nie mający sensu w kontekście całości wątek. Na dodatek zrealizowany fatalnie. Co z tego, że CGI Skywalkera wygląda dobrze skoro jego twarz nie odzwierciedla żadnych emocji, porusza się jak kukiełka a głos..matko święta. Przez ile syntezatorów, komputerów i innych maszyn to musieli przepuścić. Coś tragicznego. W pewnym sensie podziwiam, że są ludzie którzy odczuwali emocje patrząc na dwa plastusie wchodzące ze sobą w interakcję, kompletnie bazujące na sztywnych, niezręcznych nawiązaniach do starej trylogii. Znowu się potwierdza, że Filoni nie ma pojęcia czym jest reżyseria. Jego dziecina tylko dopełnia ogólnego obrazu nędzy i rozpaczy. Jedyne co w całym odcinku podobać się może to Timothy Olyphant grający Timothyego Olyphanta który robi to co Timothy Olyphant robi najlepiej - szeryfuje.

Opis tych odcinków był lepszy.

Obejrzałem tę scenę na YT i zebrało mi się na wymioty.

Spoiler
Dlaczego Luke robi takiego samego fikołka jak w Imperium kontratakuje? A no tak, bo wtedy biegł z Yodą na plecach a teraz z Grogu, więc musi być Nawiązanie™; to nic, że wtedy to był JEGO trening, a teraz nie, ale co tam. NOSTALGIA, BITCH!!!!!!!

Kolejna produkcja przy której ciśnie się pytanie "Kto to ogląda?" Potworną tandetą to ciągnie, a Cinema City z uporem maniaka puszcza (a przynajmniej puszczało; od prawie miesiąca nie byłem w kinie) zwiastun przed filmami. Bolesne doświadczenie okulistyczne.

Koło czasu na razie jest najpopularniejszym serialem Amazonu co samo w sobie nie dziwi bo przecież mówimy o TOP 3 najlepiej sprzedających się serii high fantasy i drugim najważniejszym tytule gatunku.

Inna sprawa, że ja osobiście po 1 sezonie ochoty wrócić nie mam. Bynajmniej nie dlatego, że realizacja rzeczywiście od pewnego momentu wieje tandetą a raczej dlatego, że ostatnie odcinki były abominacją. Do pewnego etapu była to pomysłowa, sensowna, ciekawa adaptacja. Niestety potem wszystko się posypało i również braki techniczne mocniej dały o sobie znać. Co jest o tyle problematyczne, że - wbrew ulubionemu argumentowi ludzi wykazujących że budżet LOTRonPrime nic nie znaczy - w przypadku kreowania od podstaw świata fantasy cholernie istotne jest to aby technicznie był on znakomity, bogaty w scenografię, charakteryzacje, że znakomitymi efektami. W końcu mega ważne jest uwierzenie w dany świat. Przy Kole do połowy nawet się udawało, niestety potem - tragedia.

Dlatego wątpię aby 2 sezon przetrwał próbę i żeby ocaliła go waga materiału.

No i trzeba noc zarwać. Emocje są wielkie.

Och żebym ja miał jeszcze w sobie tyle młodzieńczego entuzjazmu 🙂

PreviousPage 68 of 166Next