Opinie o serialach
Cytat z Mierzwiak data 2 lutego, 2022, 21:48Ja mam tylko jedno pytanie: kto to w ogóle ogląda?
To znaczy wiem kto, ale mimo wszystko pytam KTO? 🙂 Przecież to wygląda jakby jacyś asystenci dostali do dyspozycji wirtualne studio i nakręcili to w przerwie zdjęć do innych, większych projektów.
Ja mam tylko jedno pytanie: kto to w ogóle ogląda?
To znaczy wiem kto, ale mimo wszystko pytam KTO? 🙂 Przecież to wygląda jakby jacyś asystenci dostali do dyspozycji wirtualne studio i nakręcili to w przerwie zdjęć do innych, większych projektów.
Cytat z Kuba data 2 lutego, 2022, 22:45A sporo wskazuje, że w finale pojawić się może [spoiler] Han [/spoiler]
Dobrze, że już niedługo pojawi się wiele seriali i filmów z nowymi postaciami z akcją osadzoną w nowych, niezbadanych okresach historycznych tej gigantycznej Galaktyki 😀 😀
A sporo wskazuje, że w finale pojawić się może
Dobrze, że już niedługo pojawi się wiele seriali i filmów z nowymi postaciami z akcją osadzoną w nowych, niezbadanych okresach historycznych tej gigantycznej Galaktyki 😀 😀
Cytat z robgordon data 3 lutego, 2022, 16:30Sama historia na razie zapowiada się standardowo, ale cieszy, że ten serial wygląda jak HBO, a nie jak TVN 😉 Szczecin zresztą nadaje się na scenografię mrocznego kryminału. Twórcy mieli z pewnością tego świadomość, bo widać portowe rejony i kamieniczne, zaniedbane podwórka. No i szczecińską szarą i burą zimę 😉
W moich rejonach nie kręcą raczej zbyt wielu produkcji, ale ostatnio udało się stworzyć najlepszy wg mnie serial minionego roku, czyli Klangor. Teraz jest szansa na przynajmniej nieźle wyglądającą kolejną rzecz 😉
No i jest już logo HBO Max. To zobowiązuje 😉
Sama historia na razie zapowiada się standardowo, ale cieszy, że ten serial wygląda jak HBO, a nie jak TVN 😉 Szczecin zresztą nadaje się na scenografię mrocznego kryminału. Twórcy mieli z pewnością tego świadomość, bo widać portowe rejony i kamieniczne, zaniedbane podwórka. No i szczecińską szarą i burą zimę 😉
W moich rejonach nie kręcą raczej zbyt wielu produkcji, ale ostatnio udało się stworzyć najlepszy wg mnie serial minionego roku, czyli Klangor. Teraz jest szansa na przynajmniej nieźle wyglądającą kolejną rzecz 😉
No i jest już logo HBO Max. To zobowiązuje 😉
Cytat z robgordon data 3 lutego, 2022, 16:34I jeszcze Julia Roberts oraz prawie zupełnie niepodobny Sean Penn:
https://www.youtube.com/watch?v=VQQSrbSw9M0
I jeszcze Julia Roberts oraz prawie zupełnie niepodobny Sean Penn:
Cytat z Szaman data 3 lutego, 2022, 17:01https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1489262540773203972?t=e_H1gs4j6hx6KU9mTNZlwg&s=19
Official posters for ‘THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER’.
The series premieres on September 2 on Amazon. (1/4) pic.twitter.com/jwQ7mYaPKU
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 3, 2022
Cytat z Szaman data 3 lutego, 2022, 17:40Pierwsza z serialowych prób wokół Króla tygrysów. Na drugim planie agent Cooper
https://www.youtube.com/watch?v=hQjsB4hdVWE
Pierwsza z serialowych prób wokół Króla tygrysów. Na drugim planie agent Cooper
Cytat z Szaman data 3 lutego, 2022, 22:51Brzmi doprawdy niesamowicie! 😀
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1489353343126409219
Brzmi doprawdy niesamowicie! 😀
‘GOTHAM KNIGHTS’ has landed a pilot order from The CW.
The series is set in the wake of Bruce Wayne’s murder, as his rebellious adopted son forges an unlikely alliance with the children of Batman’s enemies when they are all framed for killing the Caped Crusader. pic.twitter.com/l4u32egKuT
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 3, 2022
Cytat z Kuba data 4 lutego, 2022, 14:43Cytat z Szaman data luty 3, 2022, 17:01https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1489262540773203972?t=e_H1gs4j6hx6KU9mTNZlwg&s=19
Tak jak umiem sobie wyobrazić ciekawsze pierwsze plakaty tak doceniam liczbę nawiązań, smaczków i tropów tu porozsiewanych w liczbie i konfiguracji raczej wykluczających ich przypadkowość. Oby trailer na SB pokazywał konkrety chociaż mam duże obawy wobec niego bazując na tym co słyszałem o zawartości. Niemniej, fajnie jakby pokazali chociaż Galadriele 🙂
Cytat z Szaman data luty 3, 2022, 17:01https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1489262540773203972?t=e_H1gs4j6hx6KU9mTNZlwg&s=19
Tak jak umiem sobie wyobrazić ciekawsze pierwsze plakaty tak doceniam liczbę nawiązań, smaczków i tropów tu porozsiewanych w liczbie i konfiguracji raczej wykluczających ich przypadkowość. Oby trailer na SB pokazywał konkrety chociaż mam duże obawy wobec niego bazując na tym co słyszałem o zawartości. Niemniej, fajnie jakby pokazali chociaż Galadriele 🙂
Cytat z Kuba data 4 lutego, 2022, 15:56Nadrobiłem Bobe aby miec o tym serialu jakieś pojecie.
Wspominany odcinek 6 jest nieporozumieniem na każdej powierzchni.
[spoiler] "Trening" Grogu jest zupełnie oderwany od całego serialu. Żadnego sensownego powiązania. Kompletnie nie mający sensu w kontekście całości wątek. Na dodatek zrealizowany fatalnie. Co z tego, że CGI Skywalkera wygląda dobrze skoro jego twarz nie odzwierciedla żadnych emocji, porusza się jak kukiełka a głos..matko święta. Przez ile syntezatorów, komputerów i innych maszyn to musieli przepuścić. Coś tragicznego. W pewnym sensie podziwiam, że są ludzie którzy odczuwali emocje patrząc na dwa plastusie wchodzące ze sobą w interakcję, kompletnie bazujące na sztywnych, niezręcznych nawiązaniach do starej trylogii. Znowu się potwierdza, że Filoni nie ma pojęcia czym jest reżyseria. Jego dziecina tylko dopełnia ogólnego obrazu nędzy i rozpaczy. Jedyne co w całym odcinku podobać się może to Timothy Olyphant grający Timothyego Olyphanta który robi to co Timothy Olyphant robi najlepiej - szeryfuje. [/spoiler]
Opis tych odcinków był lepszy.
Nadrobiłem Bobe aby miec o tym serialu jakieś pojecie.
Wspominany odcinek 6 jest nieporozumieniem na każdej powierzchni.
Opis tych odcinków był lepszy.
Cytat z Mierzwiak data 4 lutego, 2022, 16:30Obejrzałem tę scenę na YT i zebrało mi się na wymioty.
[spoiler title=""]Dlaczego Luke robi takiego samego fikołka jak w Imperium kontratakuje? A no tak, bo wtedy biegł z Yodą na plecach a teraz z Grogu, więc musi być Nawiązanie™; to nic, że wtedy to był JEGO trening, a teraz nie, ale co tam. NOSTALGIA, BITCH!!!!!!![/spoiler]
Obejrzałem tę scenę na YT i zebrało mi się na wymioty.
Cytat z Szaman data 6 lutego, 2022, 12:05https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1490279696239583235
Amazon wierzy w popularność swojego nowego serialu fantasy. Choć trwają dopiero prace zdjęciowe nad drugim sezonem, włodarze amerykańskiej platformy potwierdzili właśnie, że „Koło czasu” doczekało się przedłużenia na trzecią serię.https://t.co/AKIMMElbKY
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) February 6, 2022
Cytat z Mierzwiak data 6 lutego, 2022, 12:34Kolejna produkcja przy której ciśnie się pytanie "Kto to ogląda?" Potworną tandetą to ciągnie, a Cinema City z uporem maniaka puszcza (a przynajmniej puszczało; od prawie miesiąca nie byłem w kinie) zwiastun przed filmami. Bolesne doświadczenie okulistyczne.
Kolejna produkcja przy której ciśnie się pytanie "Kto to ogląda?" Potworną tandetą to ciągnie, a Cinema City z uporem maniaka puszcza (a przynajmniej puszczało; od prawie miesiąca nie byłem w kinie) zwiastun przed filmami. Bolesne doświadczenie okulistyczne.
Cytat z Kuba data 6 lutego, 2022, 12:48Koło czasu na razie jest najpopularniejszym serialem Amazonu co samo w sobie nie dziwi bo przecież mówimy o TOP 3 najlepiej sprzedających się serii high fantasy i drugim najważniejszym tytule gatunku.
Inna sprawa, że ja osobiście po 1 sezonie ochoty wrócić nie mam. Bynajmniej nie dlatego, że realizacja rzeczywiście od pewnego momentu wieje tandetą a raczej dlatego, że ostatnie odcinki były abominacją. Do pewnego etapu była to pomysłowa, sensowna, ciekawa adaptacja. Niestety potem wszystko się posypało i również braki techniczne mocniej dały o sobie znać. Co jest o tyle problematyczne, że - wbrew ulubionemu argumentowi ludzi wykazujących że budżet LOTRonPrime nic nie znaczy - w przypadku kreowania od podstaw świata fantasy cholernie istotne jest to aby technicznie był on znakomity, bogaty w scenografię, charakteryzacje, że znakomitymi efektami. W końcu mega ważne jest uwierzenie w dany świat. Przy Kole do połowy nawet się udawało, niestety potem - tragedia.
Dlatego wątpię aby 2 sezon przetrwał próbę i żeby ocaliła go waga materiału.
Koło czasu na razie jest najpopularniejszym serialem Amazonu co samo w sobie nie dziwi bo przecież mówimy o TOP 3 najlepiej sprzedających się serii high fantasy i drugim najważniejszym tytule gatunku.
Inna sprawa, że ja osobiście po 1 sezonie ochoty wrócić nie mam. Bynajmniej nie dlatego, że realizacja rzeczywiście od pewnego momentu wieje tandetą a raczej dlatego, że ostatnie odcinki były abominacją. Do pewnego etapu była to pomysłowa, sensowna, ciekawa adaptacja. Niestety potem wszystko się posypało i również braki techniczne mocniej dały o sobie znać. Co jest o tyle problematyczne, że - wbrew ulubionemu argumentowi ludzi wykazujących że budżet LOTRonPrime nic nie znaczy - w przypadku kreowania od podstaw świata fantasy cholernie istotne jest to aby technicznie był on znakomity, bogaty w scenografię, charakteryzacje, że znakomitymi efektami. W końcu mega ważne jest uwierzenie w dany świat. Przy Kole do połowy nawet się udawało, niestety potem - tragedia.
Dlatego wątpię aby 2 sezon przetrwał próbę i żeby ocaliła go waga materiału.
Cytat z Szaman data 7 lutego, 2022, 17:10https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1490718220667531267?t=MoPrPBbXon3Jzbfe1uQkYQ&s=19
The first teaser trailer for Amazon’s ‘THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER’ series will release during the #SuperBowl on Sunday. pic.twitter.com/2NwjBFmPP6
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 7, 2022