Opinie o serialach
Cytat z Mierzwiak data 30 maja, 2022, 21:26Cytat z Szaman data maj 30, 2022, 20:27Jestem w połowie drugiego odcinka i muszę to napisać bo potem zapomnę. Ależ okropny jest jak na razie wątek Charliego Heatona. Zesłali go do jakiegoś rastamana jakby za karę za problemy z narkotykami w prawdziwym życiu. Kiedyś był w sercu wydarzeń, teraz miał jedną scenę z resztą obsady.
Przyzwyczaj się - Mike, Will i Jonathan są w tym sezonie, przynajmniej w tych siedmiu odcinkach, totalnie bezużyteczni. Zwłaszcza w przypadku Willa bardzo mnie to denerwuje - w drugim sezonie Schnapp zagrał fantastycznie, w trzecim uczynili jego postać irytującą, w czwartym jego jedyną rolą zdaje się skrywanie miłości do Mike'a.
Humoru tu nie brakuje, w końcu całość to w dalszym ciągu ten wyraz tęsknoty za spielbergowskimi mieszankami gatunkowymi, ale podoba mi się, że rdzeń tego sezonu bardzo wyraźnie stanowi horror.
Cytat z Szaman data maj 30, 2022, 20:27Jestem w połowie drugiego odcinka i muszę to napisać bo potem zapomnę. Ależ okropny jest jak na razie wątek Charliego Heatona. Zesłali go do jakiegoś rastamana jakby za karę za problemy z narkotykami w prawdziwym życiu. Kiedyś był w sercu wydarzeń, teraz miał jedną scenę z resztą obsady.
Przyzwyczaj się - Mike, Will i Jonathan są w tym sezonie, przynajmniej w tych siedmiu odcinkach, totalnie bezużyteczni. Zwłaszcza w przypadku Willa bardzo mnie to denerwuje - w drugim sezonie Schnapp zagrał fantastycznie, w trzecim uczynili jego postać irytującą, w czwartym jego jedyną rolą zdaje się skrywanie miłości do Mike'a.
Humoru tu nie brakuje, w końcu całość to w dalszym ciągu ten wyraz tęsknoty za spielbergowskimi mieszankami gatunkowymi, ale podoba mi się, że rdzeń tego sezonu bardzo wyraźnie stanowi horror.
Cytat z Szaman data 30 maja, 2022, 21:31Właśnie mam wrażenie, że znowu jest na poważnie w odróżnieniu od trzeciego sezonu który zapamiętałem jako zbyt komediowy.
Bardzo podobały mi się te dwa odcinki, w dodatku przeciwnik jest fantastyczny. To, że nie mogę się doczekać aż jutro po robocie włączę trzeci epizod jest dla mnie zaskoczeniem roku.
Właśnie mam wrażenie, że znowu jest na poważnie w odróżnieniu od trzeciego sezonu który zapamiętałem jako zbyt komediowy.
Bardzo podobały mi się te dwa odcinki, w dodatku przeciwnik jest fantastyczny. To, że nie mogę się doczekać aż jutro po robocie włączę trzeci epizod jest dla mnie zaskoczeniem roku.
Cytat z Mierzwiak data 30 maja, 2022, 21:45Cytat z Szaman data maj 30, 2022, 21:31Właśnie mam wrażenie, że znowu jest na poważnie w odróżnieniu od trzeciego sezonu który zapamiętałem jako zbyt komediowy.
Bo poprzednio wątek sci-fi / przygodowy zdawał się być dopisany do centrum handlowego, młodzieńczych zauroczeń (i reagującego na to jak pajac Hoppera) i dorastania bohaterów, tutaj znowu wracamy do tego, że to sci-fi / horror stanowi siłę napędową wydarzeń. I to jest właściwa droga.
Kurczę, nie wiem co się znajdzie w dwóch ostatnich odcinkach, ale poprzeczka dla piątego, finałowego sezonu została póki co zawieszona bardzo wysoko.
Cytat z Szaman data maj 30, 2022, 21:31Właśnie mam wrażenie, że znowu jest na poważnie w odróżnieniu od trzeciego sezonu który zapamiętałem jako zbyt komediowy.
Bo poprzednio wątek sci-fi / przygodowy zdawał się być dopisany do centrum handlowego, młodzieńczych zauroczeń (i reagującego na to jak pajac Hoppera) i dorastania bohaterów, tutaj znowu wracamy do tego, że to sci-fi / horror stanowi siłę napędową wydarzeń. I to jest właściwa droga.
Kurczę, nie wiem co się znajdzie w dwóch ostatnich odcinkach, ale poprzeczka dla piątego, finałowego sezonu została póki co zawieszona bardzo wysoko.
Cytat z Szaman data 31 maja, 2022, 21:34Stranger Things
Po tym jak internet oszalał na punkcie Kate Bush spodziewałem się większego kopa po tej scenie. Większe wrażenie zrobiła na mnie scena z pierwszego sezonu z Peterem Gabrielem.
Ale i tak, bardzo dobry sezon, chociaż nie oszukujmy się, czuć inspirację Koszmarem z Ulicy Wiązów, ale twórcy już dwa razy w ciągu 4 odcinków pokazali, że zupełnie nie wstydzą się tego skojarzenia.
Zmartwychwstanie serialowe które na długo odbierze mi argumenty do standardowego marudzenia, że coś nie ma prawa się udać.
Stranger Things
Po tym jak internet oszalał na punkcie Kate Bush spodziewałem się większego kopa po tej scenie. Większe wrażenie zrobiła na mnie scena z pierwszego sezonu z Peterem Gabrielem.
Ale i tak, bardzo dobry sezon, chociaż nie oszukujmy się, czuć inspirację Koszmarem z Ulicy Wiązów, ale twórcy już dwa razy w ciągu 4 odcinków pokazali, że zupełnie nie wstydzą się tego skojarzenia.
Zmartwychwstanie serialowe które na długo odbierze mi argumenty do standardowego marudzenia, że coś nie ma prawa się udać.
Cytat z Szaman data 1 czerwca, 2022, 06:15https://twitter.com/wirtualnemedia/status/1531863173057458176?t=YZDF6ynUnFh2W4CUx7sv2g&s=19
Koniec kultowego serialu Polsatuhttps://t.co/6CbcgNo4Jy
— Wirtualnemedia.pl (@wirtualnemedia) June 1, 2022
Cytat z Szaman data 1 czerwca, 2022, 17:26Ciri na nowej okładce 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1532029829440319489?t=uczu_fBPz_pwue7-RPxayQ&s=19
Ciri na nowej okładce 🙂
A new look at Morfydd Clark’s Galadriel in ‘THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER’ on the cover of @EmpireMagazine. pic.twitter.com/RctafweCWi
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 1, 2022
Cytat z Kuba data 1 czerwca, 2022, 17:32Okładki pozostają niezmiennie złe, ale te charakteryzacje w ruchu mogą wyglądać dobrze.
Morfydd nie wątpię będzie jednym z najmocniejszych punktów
Okładki pozostają niezmiennie złe, ale te charakteryzacje w ruchu mogą wyglądać dobrze.
Morfydd nie wątpię będzie jednym z najmocniejszych punktów
Cytat z Szaman data 1 czerwca, 2022, 17:38Ale ta poza mająca zerwać z wizerunkiem dostojnej Galadrieli, sprawia, że bohaterka nabiera współczesnych cech, a fotka nabiera posmaku zdjęcia w czasie przerwy obiadowej. Nieudana okładka.
Ale ta poza mająca zerwać z wizerunkiem dostojnej Galadrieli, sprawia, że bohaterka nabiera współczesnych cech, a fotka nabiera posmaku zdjęcia w czasie przerwy obiadowej. Nieudana okładka.
Cytat z Szaman data 1 czerwca, 2022, 17:41Pozostałe okładki już trochę lepsze
https://twitter.com/empiremagazine/status/1532031382649769988?t=f9pcx5ZGhe9V5ssdBvMEhQ&s=19
Pozostałe okładki już trochę lepsze
This month’s exclusive subscriber cover for The Lord Of The Rings: The #RingsOfPower is illustrated by legendary concept artist John Howe, depicting a fearsome snow-troll. Regular edition on sale Thurs 9 June
READ MORE: https://t.co/gTHB59nMbi pic.twitter.com/hUuCyhLqoM
— Empire Magazine (@empiremagazine) June 1, 2022
Cytat z Kuba data 1 czerwca, 2022, 18:03Cytat z Szaman data czerwiec 1, 2022, 17:38Ale ta poza mająca zerwać z wizerunkiem dostojnej Galadrieli, sprawia, że bohaterka nabiera współczesnych cech, a fotka nabiera posmaku zdjęcia w czasie przerwy obiadowej. Nieudana okładka.
No ja się zgadzam. Okładki tych dzienników zawsze są okropne.
Natomiast na zrywanie z wizerunkiem ciągle dostojnej Galadrieli trzeba się przygotować, ale będzie to w pełni wierne Tolkienowi. I mi pasuje. To jest problem widoczny w SW. Fani oczekują tych samych postaci, nie ich na innych punktach podróży, nie pokazania czegoś inaczej. Na szczęście tutaj twórcy raczej tego nie robią i pamiętają że Galadriela jest tu kilka tysięcy lat młodsza (w przeliczeniu na ludzkie lata to taki odpowiednik 30 paru lat), arogancka, buntownicza, wojownicza (sam Tolkien nazwał ją amazonka), pełna gniewu ale też przed najpoważniejszymi stratami które wynikały z jej działań
Cytat z Szaman data czerwiec 1, 2022, 17:38Ale ta poza mająca zerwać z wizerunkiem dostojnej Galadrieli, sprawia, że bohaterka nabiera współczesnych cech, a fotka nabiera posmaku zdjęcia w czasie przerwy obiadowej. Nieudana okładka.
No ja się zgadzam. Okładki tych dzienników zawsze są okropne.
Natomiast na zrywanie z wizerunkiem ciągle dostojnej Galadrieli trzeba się przygotować, ale będzie to w pełni wierne Tolkienowi. I mi pasuje. To jest problem widoczny w SW. Fani oczekują tych samych postaci, nie ich na innych punktach podróży, nie pokazania czegoś inaczej. Na szczęście tutaj twórcy raczej tego nie robią i pamiętają że Galadriela jest tu kilka tysięcy lat młodsza (w przeliczeniu na ludzkie lata to taki odpowiednik 30 paru lat), arogancka, buntownicza, wojownicza (sam Tolkien nazwał ją amazonka), pełna gniewu ale też przed najpoważniejszymi stratami które wynikały z jej działań
Cytat z Mierzwiak data 1 czerwca, 2022, 18:11To chyba oczywiste, że ktoś o kilka tysięcy lat młodszy będzie inną osobą niż później 🙂
[spoiler title=""]Nie dla twórców Eternals.[/spoiler]
To chyba oczywiste, że ktoś o kilka tysięcy lat młodszy będzie inną osobą niż później 🙂
Cytat z robgordon data 1 czerwca, 2022, 18:47Nie czytam Waszych wpisów o ST4 bo jestem dopiero po drugim odcinku. Ale jeśli chodzi o Kate Bush. Nie byłem nigdy wielkim fanem, choć doceniam talent i oryginalność. Polecam jednak przeróbkę "Running up That Hill" w wersji Placebo. Chłopaki zrobili z tego dużo mroczniejszy i moim zdaniem lepszy numer niż w oryginale. Nie wrzucam linka z YT, bo polecam posłuchać z lepszego nośnika. Tam dobre basy są 🙂
Nie czytam Waszych wpisów o ST4 bo jestem dopiero po drugim odcinku. Ale jeśli chodzi o Kate Bush. Nie byłem nigdy wielkim fanem, choć doceniam talent i oryginalność. Polecam jednak przeróbkę "Running up That Hill" w wersji Placebo. Chłopaki zrobili z tego dużo mroczniejszy i moim zdaniem lepszy numer niż w oryginale. Nie wrzucam linka z YT, bo polecam posłuchać z lepszego nośnika. Tam dobre basy są 🙂
Cytat z Szaman data 1 czerwca, 2022, 19:01Tak, bardzo dobry i sądzę, że przynajmniej w swoich czasach bardzo znany cover.
Tak, bardzo dobry i sądzę, że przynajmniej w swoich czasach bardzo znany cover.
Cytat z Kuba data 1 czerwca, 2022, 19:10Cytat z Mierzwiak data czerwiec 1, 2022, 18:11To chyba oczywiste, że ktoś o kilka tysięcy lat młodszy będzie inną osobą niż później
[spoiler title=""]Nie dla twórców Eternals.[/spoiler]
Jak i niestety obecnie nie dla masowego odbiorcy. Postać na dodatek nie musi mieć paru tysięcy lat na karku. Luke przy Last Jedi jest najlepszym przykładem, tam przecież sam fakt, że nie jest to Skywalker z OT był powodem głównego oburzenia. I obecnie jest znacznie lepiej oceniana pozbawiona życia, charakteru, CGI kukiełka bo to jest TEN Luke.
Dlatego na dobrą sprawę w momencie ogłoszenia prac nad RoP spodziewałem się, że elfowie będą kreowani identycznie jak ci u Jacksona, bez jakiejkolwiek refleksji czemu nie będzie to właściwa decyzja. Tymczasem zanosi się na niespodziankę.
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 1, 2022, 18:11To chyba oczywiste, że ktoś o kilka tysięcy lat młodszy będzie inną osobą niż później
SpoilerNie dla twórców Eternals.
Jak i niestety obecnie nie dla masowego odbiorcy. Postać na dodatek nie musi mieć paru tysięcy lat na karku. Luke przy Last Jedi jest najlepszym przykładem, tam przecież sam fakt, że nie jest to Skywalker z OT był powodem głównego oburzenia. I obecnie jest znacznie lepiej oceniana pozbawiona życia, charakteru, CGI kukiełka bo to jest TEN Luke.
Dlatego na dobrą sprawę w momencie ogłoszenia prac nad RoP spodziewałem się, że elfowie będą kreowani identycznie jak ci u Jacksona, bez jakiejkolwiek refleksji czemu nie będzie to właściwa decyzja. Tymczasem zanosi się na niespodziankę.
Cytat z robgordon data 1 czerwca, 2022, 20:45Nie wiedziałem w ogóle, że to powstaje. Punisher jako American "Richard Gere" Gigolo.
https://www.youtube.com/watch?v=SU3PylNRhJE
Nie wiedziałem w ogóle, że to powstaje. Punisher jako American "Richard Gere" Gigolo.
Cytat z Szaman data 2 czerwca, 2022, 14:22https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1532348858751397890?t=bhe91NOI8JxnzVWWl8YNoA&s=19
Najpopularniejszy serial platformy Apple TV+, czyli „Ted Lasso” zakończy się po trzecim sezonie.https://t.co/RtwJMEF4JT
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) June 2, 2022
Cytat z Szaman data 3 czerwca, 2022, 22:38Skończyłem całość Stranger Things. Szkoda, że gdzieś wcześniej mignęło mi kto gra Vecnę, bo z tą wiedzą można było ułożyć puzzle dużo wcześniej. Ale to nic, bardzo dobre to było, nie wiem gdzie podziali się scenarzyści trzeciego sezonu, ale niech już nie wracają. Szkoda, że Winona psuła swój wątek, mam wrażenie, że zaliczyła spory regres aktorski, ale to wada do przeżycia. Sezon dla Mad Max, Harboura który znowu odżył i Campbella Bowera. Czekam na lipiec.
Spokojnie 8/10, na równi z pierwszym sezonem.
PS. Ależ okropny efekt doklejonej głowy w finałowym odcinku, chyba tylko po to aby to nie demon śnił się po nocach 🙂
Skończyłem całość Stranger Things. Szkoda, że gdzieś wcześniej mignęło mi kto gra Vecnę, bo z tą wiedzą można było ułożyć puzzle dużo wcześniej. Ale to nic, bardzo dobre to było, nie wiem gdzie podziali się scenarzyści trzeciego sezonu, ale niech już nie wracają. Szkoda, że Winona psuła swój wątek, mam wrażenie, że zaliczyła spory regres aktorski, ale to wada do przeżycia. Sezon dla Mad Max, Harboura który znowu odżył i Campbella Bowera. Czekam na lipiec.
Spokojnie 8/10, na równi z pierwszym sezonem.
PS. Ależ okropny efekt doklejonej głowy w finałowym odcinku, chyba tylko po to aby to nie demon śnił się po nocach 🙂
Cytat z Mierzwiak data 3 czerwca, 2022, 22:55Cytat z Szaman data czerwiec 3, 2022, 22:38Ależ okropny efekt doklejonej głowy w finałowym odcinku, chyba tylko po to aby to nie demon śnił się po nocach
Rozwiniesz?
Cytat z Szaman data czerwiec 3, 2022, 22:38Ależ okropny efekt doklejonej głowy w finałowym odcinku, chyba tylko po to aby to nie demon śnił się po nocach
Rozwiniesz?
Cytat z Szaman data 3 czerwca, 2022, 23:08[spoiler title=""] Scena z Bowerem i małą Eleven. Strasznie dziwacznie to wyglądało. Ta ostatnia, już w trakcie wielkich twistów. [/spoiler]