aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 86 of 166Next

Nigdy im nie wybaczę nieobsadzenia Lennyego jako Bombadila

https://twitter.com/empiremagazine/status/1533815168030982144?t=VfoZEZ86tZzmFcnELV8WSg&s=19

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Jako, że nie ma opcji że nie skomentuje czegokolwiek o tym serialu - po paru miesiącach burzy o zaburzenie etnicznego porządku świata Tolkiena bo pakują czarnych gdzie się da zamiast np wprowadzić wątek Haradu czy Rhun... okazuje się, że pokazywani na materiałach czarnoskórzy bohaterowie ludzccy i czarnoskóry elf mieszkają na granicy Haradu.

Mimo tego, że nie jestem szczególnym fanem filmów to mam zbyt utrwalony wizerunek Ricci jako Wednesday (która była perfekcyjnym castingiem!) by się tym ekscytować, ale Ortega to świetna aktorka więc powinno być dobrze. Gorzej, że reżyseruje Burton; chyba nie ma drugiego tak wypalonego twórcy w Hollywood.

Resident Evil:

Musiał w serialu od twórców Dark:

W porównaniu do ostatniej, kinowej próby, Resident Evil wygląda bardziej jak standardowy horror o zombie. Przychyliłbym się do zdania, że wygląda to lepiej, ale jak dla mnie tylko odrobinę.

Cytat z Szaman data czerwiec 6, 2022, 15:20

https://twitter.com/empiremagazine/status/1533815168030982144?t=VfoZEZ86tZzmFcnELV8WSg&s=19

Internet tam gdzie się nie płacze o niszczeniu europejskiej cywilizacji analizuje i już powstała jedna, niegłupia, a wręcz zaskakująco sensowna teoria, że to jest teren przyszłego Mordoru.

Trzeba w końcu ponadrabiac te sezony, za dużo dobrych aktorów.

https://twitter.com/empiremagazine/status/1534174428514353154?t=T_NNn1sHIwfnxfQLQ9GpaA&s=19

Boziu, kamery w Śródziemiu!

Kuba, piszemy w temacie o LOTR 🙂

Kuba has reacted to this post.
Kuba

ST4 daje radę. Mam podobne odczucia jak Wy, więc nie będę szczegółowo się rozpisywał. Może jedynie odnośnie najważniejszych spraw.

Scena z Max bardzo fajna. I wg mnie ma kopa (więc nie do końca zgodzę się z Szamanem) ale przede wszystkim emocjonalnego. Cała ta akcja jest fajnie rozwinięta, zagrana i rozwiązana. Zresztą postać grana przez Sadie jest chyba moją ulubioną od czasu jak tylko pojawiła się w 2 sezonie. I dlatego wkurzało mnie to, jak potraktowano ją w sezonie nr 3.

Spoiler

Podobało mi się, że prawie cały czas nie było wiadomo, czy Max przeżyje. Pomyślałem nawet, że ujęcia wspomnień, dzięki którym (i oczywiście Kate Bush) miała się wyswobodzić z potrzasku, są takim pożegnaniem z jej postacią. Na szczęście, przynajmniej na razie, się myliłem 😉

Rozstrzygnięcie (przynajmniej na teraz) wątku Vecny i jego przeszłości świetne. Bardzo zgrabne połączenie wszystkich nitek do tego prowadzących. Zdecydowanie na plus również cały wątek w Hawkins (choć też trochę niewykorzystana, jak na razie, postać Eddiego - wydawało mi się, że będzie zdecydowanie istotniejszym elementem historii).

Pozostałe wątki miały momenty słabsze, szczególnie na początku. Ale z biegiem odcinków było coraz lepiej. A jeden z nich dał nam świetną, choć nieco za krótką, scenę strzelaniny a'la John Wick 😉

Odkryciem serii jest dla mnie Jamie Campbell Bower. Świetna rola. I także mocno androgeniczna uroda. Nie było dla mnie zaskoczeniem, że grał w Zmierzchu, Harrym Potterze i Fantastycznych zwierzętach (młodego Grindelwalda), Darach Anioła, w odrzuconym pilocie prequela Gry o Tron, a także rolę Micka Jaggera i Króla Artura w serialach.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

A propos religijno-prawicowego zajoba, o którym wspomniał Fandorin. Dziewczyna mówi, że jej ten wątek skojarzył się z "Czarownicami z Eastwick" i "Footlose".

Scena z Bush jest fajna, tylko nastawiałem się na więcej, po tym jak można nawet zaryzykować takie stwierdzenie, zapewniła drugą albo trzecią młodość samej artystce.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wydawało mi się, że już widziałem zwiastun. Ale chyba tylko w materiałach promocyjnych NF.

Oglądał ktoś z was This is Us? @robgordon ?

PreviousPage 86 of 166Next