aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 87 of 166Next
Cytat z Kuba data czerwiec 7, 2022, 19:20

Oglądał ktoś z was This is Us? @robgordon ?

Nie, nic mi do tej pory ten tytuł nie mówił. Widzę, że ma dobre recenzje i 6 sezonów. Zakładam, że będzie na D+ tak?

A nie, widzę, że jest na Amazonie.

Skończył się dwa tygodnie temu. Ja go dopiero nadrabiam i byłem ciekawe opinii.

W Ameryce to jedna z najgłośniejszych obyczajówek ostatniej dekady, niestety niezbyt zauważana poza. A jest to rzecz paradoksalnie nietypowa w obecnej telewizji bo to nie tylko epicka, monumentalna saga rodzinna która z zabawą chronologia ośmiesza Westworld - to też chyba jedno z najbardziej nietypowych i jednocześnie dobrych połączeń potężnego good feel filmu z poważnym dramatem społecznym, rodzinnym.

Jeśli się nie uda jednak zgrać z rytmem serialu to też lepiej się na siłę nie męczyć. Bo są też osoby które go nie trawią. Ja uwielbiam.

Mnóstwo znakomitych aktorów na czele z Milo Ventimiglia (i w nawiązaniu do tego jest tu świetny hołd dla Stallone'a i Rockyego) i Sterlingiem Brownem. A jeden z odcinków reżyserowała Regina King.

Niestety, nie dla mnie. To ponad 100 odcinków po 40+ minut. Zdecydowanie za dużo. A nie zabieram się za coś, o czym wiem, że nie skończę 😉

Kuba has reacted to this post.
Kuba

This Is Us znam tylko z opisów i wyrobiłem sobie niesamowicie negatywne wyobrażenie o nim, może dlatego że nie lubię taniego szantażu emocjonalnego, nawet jeśli zazwyczaj mu się poddaję 🙂

Irma Vep ma bardzo fajny pierwszy odcinek, Vikander jest świetna, podoba mi się jej relacja z byłą partnerką.

Cytat z robgordon data czerwiec 7, 2022, 18:40

Wydawało mi się, że już widziałem zwiastun. Ale chyba tylko w materiałach promocyjnych NF.

https://www.youtube.com/watch?v=nchh-qezCOI

To jest film. 🙂

Cytat z Mierzwiak data czerwiec 7, 2022, 20:26

This Is Us znam tylko z opisów i wyrobiłem sobie niesamowicie negatywne wyobrażenie o nim, może dlatego że nie lubię taniego szantażu emocjonalnego, nawet jeśli zazwyczaj mu się poddaję 🙂

Irma Vep ma bardzo fajny pierwszy odcinek, Vikander jest świetna, podoba mi się jej relacja z byłą partnerką.

Wyciskacz łez na pewno, czy szantaż emocjonalny bym nie powiedział bo nie ma tu niczego za czym nie stała by historia i mocny przekaz czy temat.

Dla mnie na ten moment jeden z najbardziej pozytywnych seriali który oglądany w momencie kiedy jest ciężko faktycznie potrafi poprawić humor.

Cytat z Marek Pilarski data czerwiec 7, 2022, 20:37
Cytat z robgordon data czerwiec 7, 2022, 18:40

Wydawało mi się, że już widziałem zwiastun. Ale chyba tylko w materiałach promocyjnych NF.

https://www.youtube.com/watch?v=nchh-qezCOI

To jest film. 🙂

A, sorki

Był Black Adam, teraz jest Black Bird. Czyli ciekawie zapowiadający się serial z Eggsym, śp. Rayem Liottą, Gregiem Kinnearem i PW Hauserem:

Trevante Rhodes jako Mike Tyson

Dzisiaj mam dzień nieoglądania trailerów 🙂

Ale serio, z poprzedniego zwiastuna pamiętam dokładnie jedną rzecz jakiej nie było w pierwszej części sezonu a jest to...

Spoiler
Eddie grający na gitarze na dachu swojej przyczepy w koszmarnej wersji Hawkins.

Ostatnio faktycznie jest wysyp zwiastunów. Co nie zmienia faktu, że seriali na które bardzo czekam nie ma aż tak dużo. Ale zdążyłem się już przyzwyczaić, że wiele pojawia się niejako z zaskoczenia. W przypadku filmów o większości tych najlepszych wiemy że powstają lata wcześniej. Z serialami, przynajmniej takie mam odczucie, jest nieco inaczej.

Poza tym Baker i Johnson dołączyli do obsady.

Przedziwny jest ten projekt. Z jednej strony nieznośnie fanserwisowy a z drugiej jest w nim potencjał. Ma świetna ekipe twórcza i kompletnie obojętną mi obsadę. Spodziewam się albo największego serialowego zaskoczenia od dawna albo totalnej katastrofy.

Cytat z Kuba data czerwiec 9, 2022, 21:10

Poza tym Baker i Johnson dołączyli do obsady.

Oj nie jestem fanem czegoś takiego, znam ich i utożsamiam z Joelem i Ellie do tego stopnia, że na bank totalnie wytrąci mnie to z serialu, choć zakładam że dostaną po prostu jakieś drobne, normalne role (zakażonych? 🙂 ) a nie będą to idiotyczne camea jak to Nolana Northa w filmowym Uncharted.

Na deser zwiastun odpicowanego graficznie remake'u gry:

Problem jest taki, że na ten moment chyba cała obsada gry się tu pojawi. W tym niektórzy powtarzają role...

Nie wiem, niezbyt rozumiem te decyzje.

Irma Vep fajna rzeczywiście. Może nie powalająca i całość mam wrażenie na ten moment nieco za bardzo chaotyczna, ale ma kilka wybijających się elementów, na czele z wątkiem relacji Miry z jej byłą dziewczyną. Zarówno Arjona jak i Vikander fantastyczne.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

https://variety.com/2022/tv/news/lesley-manville-joins-cate-blanchett-kevin-kline-in-alfonso-cuaron-apple-series-disclaimer-exclusive-1235290665/

Lesley Manville dołączyła do obsady serialu Cuarona.

Przeoczyłem ten zwiastun. Serial Netflixa, ale styl animacji wyraźnie inspirowany inną znaną i hitową animacją.

PreviousPage 87 of 166Next