Opinie o serialach
Cytat z robgordon data 15 czerwca, 2022, 16:12Ktoś obejrzał "Schody"? Jestem ciekaw opinii.
Serial nietypowy, przynajmniej dla mnie. Unikam historii z życia wziętych, zwłaszcza...
[spoiler title=""]
...gdy historia jest niewyjaśniona. Choć o tym przyznam, do samego końca ostatniego odcinka, nie wiedziałem.
[/spoiler]
Ja sam mam dość niesprecyzowaną opinię. Z jednej strony serial trochę się ciągnął i niewiele w nim suspensu. Z drugiej jestem pod wrażeniem, jak wysublimowany, wielowątkowy i wielowymiarowy jest. Wymaga uwagi i cierpliwości. I łatwo go ominąć, zwłaszcza, że tyle dobra dzisiaj. A na dodatek nie wiem, czy komuś z Was go polecać.
Ktoś obejrzał "Schody"? Jestem ciekaw opinii.
Serial nietypowy, przynajmniej dla mnie. Unikam historii z życia wziętych, zwłaszcza...
...gdy historia jest niewyjaśniona. Choć o tym przyznam, do samego końca ostatniego odcinka, nie wiedziałem.
Ja sam mam dość niesprecyzowaną opinię. Z jednej strony serial trochę się ciągnął i niewiele w nim suspensu. Z drugiej jestem pod wrażeniem, jak wysublimowany, wielowątkowy i wielowymiarowy jest. Wymaga uwagi i cierpliwości. I łatwo go ominąć, zwłaszcza, że tyle dobra dzisiaj. A na dodatek nie wiem, czy komuś z Was go polecać.
Cytat z robgordon data 15 czerwca, 2022, 18:06Obejrzałem pilota "Scrubs". I natychmiast sobie przypomniałem, za co tak bardzo lubię ten serial 🙂
Obejrzałem pilota "Scrubs". I natychmiast sobie przypomniałem, za co tak bardzo lubię ten serial 🙂
Cytat z Kuba data 15 czerwca, 2022, 21:19Cytat z robgordon data czerwiec 15, 2022, 16:12Ktoś obejrzał "Schody"? Jestem ciekaw opinii.
[spoiler title=""]
[/spoiler]
Widziałem pilot. Bardzo rzetelna i solidna robota, ale zabrakło mi nutki czegoś więcej, czegoś co sprawiłoby że od razu odpalilbym kolejny epizod. Na pewno wyróżnić należy od razu aktorstwo Colina.
Za to ciekawe są ostatnie wypowiedzi gościa którego Colin portretuje, szczególnie że dość mocno porusza temat tego jak moralnie właściwe jest krecenie fabuł o życiu prostych, ciągle żyjących, ludzi. Jestem ciekaw czy jego wypowiedzi nakłonią innych w podobnej sytuacji do zabierania głosu.
Cytat z robgordon data czerwiec 15, 2022, 16:12Ktoś obejrzał "Schody"? Jestem ciekaw opinii.
Spoiler...gdy historia jest niewyjaśniona. Choć o tym przyznam, do samego końca ostatniego odcinka, nie wiedziałem.
Widziałem pilot. Bardzo rzetelna i solidna robota, ale zabrakło mi nutki czegoś więcej, czegoś co sprawiłoby że od razu odpalilbym kolejny epizod. Na pewno wyróżnić należy od razu aktorstwo Colina.
Za to ciekawe są ostatnie wypowiedzi gościa którego Colin portretuje, szczególnie że dość mocno porusza temat tego jak moralnie właściwe jest krecenie fabuł o życiu prostych, ciągle żyjących, ludzi. Jestem ciekaw czy jego wypowiedzi nakłonią innych w podobnej sytuacji do zabierania głosu.
Cytat z Szaman data 16 czerwca, 2022, 12:55Cytat z robgordon data czerwiec 15, 2022, 18:06Obejrzałem pilota "Scrubs". I natychmiast sobie przypomniałem, za co tak bardzo lubię ten serial
Jakoś i ja zaplątałem się na pilot Scrubs. Włączyłem na chwilę, zostałem na całość i doznałem ataku nostalgii 🙂 I przypomniałem sobie jak uwielbiam McGinleya, mam gdzieś, że chyba zawsze gra po prostu siebie 🙂
Cytat z robgordon data czerwiec 15, 2022, 18:06Obejrzałem pilota "Scrubs". I natychmiast sobie przypomniałem, za co tak bardzo lubię ten serial
Jakoś i ja zaplątałem się na pilot Scrubs. Włączyłem na chwilę, zostałem na całość i doznałem ataku nostalgii 🙂 I przypomniałem sobie jak uwielbiam McGinleya, mam gdzieś, że chyba zawsze gra po prostu siebie 🙂
Cytat z robgordon data 16 czerwca, 2022, 14:48Tak, uwielbiam Coxa. Jak zresztą całą resztę 🙂 To jeden z najlepszych, obok "Friends" casting do serialu komediowego ever.
Tak, uwielbiam Coxa. Jak zresztą całą resztę 🙂 To jeden z najlepszych, obok "Friends" casting do serialu komediowego ever.
Cytat z Szaman data 16 czerwca, 2022, 17:38Obejrzałem piloty Hawkeye oraz Falcon i Zimowy Żołnierz. Po Obi Wanie mam wrażenie takie jakbym oglądał Top Gun i Top Gunner od Asylum 🙂 Obydwa piloty z MCU bardzo zgrabne, z jakąś reżyserią, pomysłami na sceny, toczącą się fabułą. Ale jestem pewien, że na ich korzyść działa po prostu mielizna realizatorska serialu z którym obcowałem przez ostatnie dwa dni.
Podobało mi się jak serial o Falconie stawia sobie pytania o codzienność i podejmuje rękawice, aby na nie odpowiedzieć. Czyli w sumie świat nie wie co zrobić z ludźmi po Blipie, ani z superbohaterami na emeryturze, więc po prostu przystawia im dawne normy, bo tak jest najłatwiej. Podobała mi się tonacja Hawkeye'a która jest lekka, ale jednocześnie zupełnie pozbawiona śmieszków, w dodatku przyprószona nowojorską Wigilią.
Obejrzałem piloty Hawkeye oraz Falcon i Zimowy Żołnierz. Po Obi Wanie mam wrażenie takie jakbym oglądał Top Gun i Top Gunner od Asylum 🙂 Obydwa piloty z MCU bardzo zgrabne, z jakąś reżyserią, pomysłami na sceny, toczącą się fabułą. Ale jestem pewien, że na ich korzyść działa po prostu mielizna realizatorska serialu z którym obcowałem przez ostatnie dwa dni.
Podobało mi się jak serial o Falconie stawia sobie pytania o codzienność i podejmuje rękawice, aby na nie odpowiedzieć. Czyli w sumie świat nie wie co zrobić z ludźmi po Blipie, ani z superbohaterami na emeryturze, więc po prostu przystawia im dawne normy, bo tak jest najłatwiej. Podobała mi się tonacja Hawkeye'a która jest lekka, ale jednocześnie zupełnie pozbawiona śmieszków, w dodatku przyprószona nowojorską Wigilią.
Cytat z Kuba data 16 czerwca, 2022, 21:21Ciągle uważam, że Falcon pozostaje w TOP 5 projektów MCU i jest zdecydowanie najlepszą rzeczą od czasu Infinity War (nie żeby z mojej strony to była duża pochwała). Nawet jeśli finał pod kątem rozwiązania pewnych watkow zawodzi oraz prezentuje dość niepokojące moralnie spostrzeżenia.
Nie zmienia to jednak faktu, że przez 5 godzin to świetna historia, zwłaszcza pod kątem realizacji, aktorstwa czy nawet, o dziwo, reżyserii a i historia nie zawodzi. Dramatycznie nic aż do MoM potem w 4 Fazie tak nie wybrzmiało a Sam wskoczył do mojej topki ulubionych postaci.
Za to do Hawkeya mam zerowa tolerancję, również do aspektów realizacyjnych, chociaż fakt, że pilot był porządny. Potem jest tragedia na każdej płaszczyźnie. Nawet Loki jest lepszy bo koniec końców to bezbolesna marveloza która niezbyt się różni od filmów Faz 1 i 2 a jej największym problemem jest niewytłumaczalne rozpisanie tego na serial.
A nic z tego i tak nie zawodzi równie mocno co Moon Knight.
Ciągle uważam, że Falcon pozostaje w TOP 5 projektów MCU i jest zdecydowanie najlepszą rzeczą od czasu Infinity War (nie żeby z mojej strony to była duża pochwała). Nawet jeśli finał pod kątem rozwiązania pewnych watkow zawodzi oraz prezentuje dość niepokojące moralnie spostrzeżenia.
Nie zmienia to jednak faktu, że przez 5 godzin to świetna historia, zwłaszcza pod kątem realizacji, aktorstwa czy nawet, o dziwo, reżyserii a i historia nie zawodzi. Dramatycznie nic aż do MoM potem w 4 Fazie tak nie wybrzmiało a Sam wskoczył do mojej topki ulubionych postaci.
Za to do Hawkeya mam zerowa tolerancję, również do aspektów realizacyjnych, chociaż fakt, że pilot był porządny. Potem jest tragedia na każdej płaszczyźnie. Nawet Loki jest lepszy bo koniec końców to bezbolesna marveloza która niezbyt się różni od filmów Faz 1 i 2 a jej największym problemem jest niewytłumaczalne rozpisanie tego na serial.
A nic z tego i tak nie zawodzi równie mocno co Moon Knight.
Cytat z Kuba data 17 czerwca, 2022, 05:11https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/game-of-thrones-jon-snow-spinoff-1235167415/
Mój boże
https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/game-of-thrones-jon-snow-spinoff-1235167415/
Mój boże
Cytat z Szaman data 18 czerwca, 2022, 14:12To mówicie, że tylko pilot Moon Knighta jest dobry? Szkoda, bo świetnie się na nim bawiłem dzięki pięknie szarżującemu Isaacowi, jak i pościgowi z Georgem Michaelem.
To mówicie, że tylko pilot Moon Knighta jest dobry? Szkoda, bo świetnie się na nim bawiłem dzięki pięknie szarżującemu Isaacowi, jak i pościgowi z Georgem Michaelem.
Cytat z Mierzwiak data 18 czerwca, 2022, 14:37Szaman dorwał się do szwedzkiego stołu i próbuje wszystkiego 🙂
Szaman dorwał się do szwedzkiego stołu i próbuje wszystkiego 🙂
Cytat z Mierzwiak data 20 czerwca, 2022, 08:47Nie, pewnie ten sitcom z Zendayą w którym jej rodzice to szpiedzy 😀
Nie, pewnie ten sitcom z Zendayą w którym jej rodzice to szpiedzy 😀
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2022, 18:06Ech, w drugim odcinku Hawkeye z 10 minut bierze udział w turnieju inscenizacji rycerskich, stoją i gadają, a papież Polak mówi "rozumiesz to?" po polsku do gwiazdy Marvela. Ocena na Imdb- 7,6. Jestem coraz bliżej sięgnięcia po "Hawkeye- All Kingpin scenes" na You Tubie 🙂
Ech, w drugim odcinku Hawkeye z 10 minut bierze udział w turnieju inscenizacji rycerskich, stoją i gadają, a papież Polak mówi "rozumiesz to?" po polsku do gwiazdy Marvela. Ocena na Imdb- 7,6. Jestem coraz bliżej sięgnięcia po "Hawkeye- All Kingpin scenes" na You Tubie 🙂
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2022, 21:46Dobra, obejrzałem jednak te sceny z Kingpinem. Były piorunująco żenujące. Jeśli pod czymś takim podpisuje się Kevin Feige, to wolałem tego scancelowanego typa od Whedona, co zabraniał figurek z Czarną Wdową. Nie zamierzam tego dalej oglądać.
[spoiler title=""] Vince przeżywa strzał z łuku w okolice serca, przygniecenie samochodem, porażenie prądem i wybuch granatu. Wszystko w tej samej walce. Wyglądało to jak z parodii ZAZ-u.
[/spoiler]
Dobra, obejrzałem jednak te sceny z Kingpinem. Były piorunująco żenujące. Jeśli pod czymś takim podpisuje się Kevin Feige, to wolałem tego scancelowanego typa od Whedona, co zabraniał figurek z Czarną Wdową. Nie zamierzam tego dalej oglądać.
Cytat z Szaman data 27 czerwca, 2022, 16:15https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1541438644959027205?t=T5tvvbBqp3lKYyJd2RSb9A&s=19
The official poster for #StrangerThings4 Vol. 2
Read our Vol. 1 review: https://t.co/jbDnbMZNQf pic.twitter.com/jigST1LYVj
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 27, 2022
Cytat z Szaman data 28 czerwca, 2022, 18:26Zaczynam postrzegać te ekrany jako spełnienie moich najgorszych obaw co do przyszłości kina.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1541831797767643141?t=8HMRCuOydc9gq-6L-a2NHQ&s=19
Zaczynam postrzegać te ekrany jako spełnienie moich najgorszych obaw co do przyszłości kina.
‘PERCY JACKSON AND THE OLYMPIANS’ will use ILM’s StageCraft Volume technology, previously used on ‘The Mandalorian’, #ObiWanKenobi and #ThorLoveandThunder
(Source: https://t.co/AKwP7Zetyl) pic.twitter.com/pCv8Lv8lW3
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 28, 2022
Cytat z Szaman data 28 czerwca, 2022, 19:41https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1541853781004001282
Kyle MacLachlan has been cast in the live-action ‘FALLOUT’ series for Amazon.
(Source: https://t.co/wE9uum4Jjd) pic.twitter.com/yOrP9gsV7g
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 28, 2022