Opinie o serialach
Cytat z Szaman data 30 sierpnia, 2022, 19:18https://twitter.com/Variety/status/1564674573261586442
Ben Kingsley to Reprise Trevor Slattery Role in Marvel Studios’ Wonder Man Series at Disney+ (EXCLUSIVE) https://t.co/xZ6CH8NXYC
— Variety (@Variety) August 30, 2022
Cytat z Szaman data 31 sierpnia, 2022, 22:29Za długo trwała atmosfera sukcesu 🙂
https://twitter.com/DEADLINE/status/1565086946417942535?t=m6k2ElOeNcc2JMur0R7S_Q&s=19
Za długo trwała atmosfera sukcesu 🙂
‘House Of The Dragon’: Showrunner Miguel Sapochnik Steps Down Ahead Of Season 2 https://t.co/qrs0FoaN1A
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) August 31, 2022
Cytat z Szaman data 2 września, 2022, 14:09https://twitter.com/DEADLINE/status/1565686341899362306?t=uUnYM-9axCFEWChXjEl6-g&s=19
Netflix Drama ‘The Crown’ Finds Its William And Kate: Two Actors To Play Prince & Newcomer Cast As Kate Middleton In Season 6 https://t.co/j3Mu4tw2RG
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) September 2, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 2 września, 2022, 14:24Mogliby w końcu wypuścić zwiastun piątego sezonu.
Mogliby w końcu wypuścić zwiastun piątego sezonu.
Cytat z Fandorin data 2 września, 2022, 22:40Cytat z Kuba data sierpień 30, 2022, 19:09Drugi odcinek House of Dragon jeszcze lepszy. Ale jest w nim scena w której chciałbym się dowiedzieć jak prowadzono aktorkę bo jest bardzo niekomfortowa.
Fabularnie coraz lepiej, operatorka też się poprawiła i jest kilka kadrów wywołujących efekt WOW (CGI niestety momentami ciągle zgrzyta). Uważam też, że Matt Smith nie odnajduje się w swojej roli. A reszta? Super. Bardzo cieszy że Paddy Considine i Rhys Ifans dostali takie role które dają im tyle możliwości. Młode aktorki coraz bardziej zaskakują, Alcock idzie ramię w ramię z weteranami. Ogląda się to świetnie, bardzo dobry powrót do korzeni tego co czyniło GoT ciekawym.
A mnie trochę zaczyna rozczarowywać ten serial. Zobaczymy, może jeszcze się to jakoś rozwinie, ale póki co jest dużo skromniej niż w GoT. Mam na myśli skalę wydarzeń, rozmach wykreowanego świata. Przez większość czasu postaci, jak w jakimś teatrze TV, siedzą w ciemnych pomieszczeniach i rozmawiają. Nie znam książek, może one też były dużo skromniejsze od oryginalnej sagi, ale znając Martina mogę przypuszczać, że przynajmniej intrygi i rozgrywki personalne były wciągające i miały jakąś dynamikę. W serialu na razie jest z tym słabo. Niby stawka jest duża, ale brakuje mi w tym napięcia; nie ma nawet startu do spisków i gierek Littlefingera, Varysa i innych bohaterów Gry o Tron.
Aktorsko jest OK. Zgadzam się, co do Matta Smitha; to świetny aktor (w Doctor Who!), ale w tej roli (a może w tej stylistyce) się nie odnajduje.
Z innej beczki: oglądaliście kiedyś Królestwo von Triera?
Pamiętam, że te ćwierć wieku temu robiło na mnie duże wrażenie, ale czy dzisiaj jeszcze jakoś się to ogląda? Lars w końcu dotrzymał słowa i wrócił do tego tematu. Z jakim skutkiem?
https://www.youtube.com/watch?v=35Uu-FuntCU
Cytat z Kuba data sierpień 30, 2022, 19:09Drugi odcinek House of Dragon jeszcze lepszy. Ale jest w nim scena w której chciałbym się dowiedzieć jak prowadzono aktorkę bo jest bardzo niekomfortowa.
Fabularnie coraz lepiej, operatorka też się poprawiła i jest kilka kadrów wywołujących efekt WOW (CGI niestety momentami ciągle zgrzyta). Uważam też, że Matt Smith nie odnajduje się w swojej roli. A reszta? Super. Bardzo cieszy że Paddy Considine i Rhys Ifans dostali takie role które dają im tyle możliwości. Młode aktorki coraz bardziej zaskakują, Alcock idzie ramię w ramię z weteranami. Ogląda się to świetnie, bardzo dobry powrót do korzeni tego co czyniło GoT ciekawym.
A mnie trochę zaczyna rozczarowywać ten serial. Zobaczymy, może jeszcze się to jakoś rozwinie, ale póki co jest dużo skromniej niż w GoT. Mam na myśli skalę wydarzeń, rozmach wykreowanego świata. Przez większość czasu postaci, jak w jakimś teatrze TV, siedzą w ciemnych pomieszczeniach i rozmawiają. Nie znam książek, może one też były dużo skromniejsze od oryginalnej sagi, ale znając Martina mogę przypuszczać, że przynajmniej intrygi i rozgrywki personalne były wciągające i miały jakąś dynamikę. W serialu na razie jest z tym słabo. Niby stawka jest duża, ale brakuje mi w tym napięcia; nie ma nawet startu do spisków i gierek Littlefingera, Varysa i innych bohaterów Gry o Tron.
Aktorsko jest OK. Zgadzam się, co do Matta Smitha; to świetny aktor (w Doctor Who!), ale w tej roli (a może w tej stylistyce) się nie odnajduje.
Z innej beczki: oglądaliście kiedyś Królestwo von Triera?
Pamiętam, że te ćwierć wieku temu robiło na mnie duże wrażenie, ale czy dzisiaj jeszcze jakoś się to ogląda? Lars w końcu dotrzymał słowa i wrócił do tego tematu. Z jakim skutkiem?
Cytat z Mierzwiak data 2 września, 2022, 22:42Akurat wczoraj oglądałem tę czołówkę.
Widziałem fragmenty Królestwa gdy leciało - jeśli się nie mylę - nocą na TVP2, niesamowicie dziwaczne, niepokojące (zmutowane "dziecko"!) i absurdalne to było. Czytałem recenzję nowego sezonu, ponoć Lars nakręcił komedię.
Akurat wczoraj oglądałem tę czołówkę.
Widziałem fragmenty Królestwa gdy leciało - jeśli się nie mylę - nocą na TVP2, niesamowicie dziwaczne, niepokojące (zmutowane "dziecko"!) i absurdalne to było. Czytałem recenzję nowego sezonu, ponoć Lars nakręcił komedię.
Cytat z Fandorin data 2 września, 2022, 22:57No cóż, nawet jeśli 3. sezon nie da rady, to przynajmniej powtórka 1. i 2. zapowiada się ciekawie.
Jest to gdzieś dostępne w streamingu? Dobrze, że mam na dvd.
No cóż, nawet jeśli 3. sezon nie da rady, to przynajmniej powtórka 1. i 2. zapowiada się ciekawie.
Jest to gdzieś dostępne w streamingu? Dobrze, że mam na dvd.
Cytat z Mierzwiak data 2 września, 2022, 23:15Cytat z Fandorin data wrzesień 2, 2022, 22:57Jest to gdzieś dostępne w streamingu?
Nie u nas.
Google przypomniało mi, że był jeszcze beznadziejny "remake" sygnowany nazwiskiem Stephena Kinga.
Cytat z Fandorin data wrzesień 2, 2022, 22:57Jest to gdzieś dostępne w streamingu?
Nie u nas.
Google przypomniało mi, że był jeszcze beznadziejny "remake" sygnowany nazwiskiem Stephena Kinga.
Cytat z robgordon data 2 września, 2022, 23:26Von Triera omijam z daleka. Ale pamiętam, że o "Królestwie" swego czasu, w kręgach znajomych widzów poszukujących, było bardzo głośno.
Von Triera omijam z daleka. Ale pamiętam, że o "Królestwie" swego czasu, w kręgach znajomych widzów poszukujących, było bardzo głośno.
Cytat z Szaman data 3 września, 2022, 09:04https://twitter.com/film_org_pl/status/1565973010321969153
Serial tworzy Noah Hawley. #Alien https://t.co/fMtsaDcq7Q
— film.org.pl (@film_org_pl) September 3, 2022
Cytat z robgordon data 3 września, 2022, 09:14Tak btw, koleżanka akurat jest w Szwajcarii. I na FB wrzuciła foty z The Museum HR Giger Bar. Fajne eksponaty.
Tak btw, koleżanka akurat jest w Szwajcarii. I na FB wrzuciła foty z The Museum HR Giger Bar. Fajne eksponaty.
Cytat z Szaman data 4 września, 2022, 10:30Odpadłem po pierwszym odcinku, ale widziałem scenę o której od kilku dni głośno w sieci. To ma być serial komediowy, więc chyba przesadzają z wnioskami w niektórych zakamarkach sieci, nie jest to raczej dowód, że Marvel zaczyna obniżać swoją grupę docelową z już i tak mało imponujących 15 do 13 lat, ale... Mimo wszystko zabawnie to wygląda w zestawieniu z tym, że na temat MCU mają wypowiadać się legendy kina, a stanie w niebieskiej hali ma być lepszym sposobem na emeryturę niż granie w komedyjkach o seniorach.
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1566348697956491264
Odpadłem po pierwszym odcinku, ale widziałem scenę o której od kilku dni głośno w sieci. To ma być serial komediowy, więc chyba przesadzają z wnioskami w niektórych zakamarkach sieci, nie jest to raczej dowód, że Marvel zaczyna obniżać swoją grupę docelową z już i tak mało imponujących 15 do 13 lat, ale... Mimo wszystko zabawnie to wygląda w zestawieniu z tym, że na temat MCU mają wypowiadać się legendy kina, a stanie w niebieskiej hali ma być lepszym sposobem na emeryturę niż granie w komedyjkach o seniorach.
Krótka historia o tym, jak powstała najlepsza scena w historii telewizji.#SheHulk pic.twitter.com/1ma2fpQzfB
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) September 4, 2022
Cytat z Mierzwiak data 4 września, 2022, 10:34Ludzie w sieci: wszystkie produkcje Marvela są takie same!
Marvel: *robi coś nowego, w zupełnie innym stylu, z nieobecnym do tej pory humorem*
Ludzie w sieci:
Ludzie w sieci: wszystkie produkcje Marvela są takie same!
Marvel: *robi coś nowego, w zupełnie innym stylu, z nieobecnym do tej pory humorem*
Ludzie w sieci:

Cytat z Szaman data 4 września, 2022, 10:36A właśnie, celna uwaga. Jeszcze do niedawna modne było wskazywanie na żonglerkę podgatunkową (heist movie, buddy cop movie itd), ale trafiono na ścianę gdy doszło do żonglowania sitcomem.
A właśnie, celna uwaga. Jeszcze do niedawna modne było wskazywanie na żonglerkę podgatunkową (heist movie, buddy cop movie itd), ale trafiono na ścianę gdy doszło do żonglowania sitcomem.
Cytat z Marek Pilarski data 4 września, 2022, 13:35Cały serial jest utrzymany w lekkim tonie, a sceny po napisach pełniły do tej pory wyłącznie funkcje humorystyczne (już nawet nie pamiętam, co było na końcu drugiego odcinka), więc nie rozumiem narzekań akurat na tę scenę. Dwie babki po prostu dobrze się bawią, i tyle. A zrobiło się dodatkowo głośno, bo wytępuje popularna obecnie w Ameryce raperka.
Jak miałbym już się do czegoś przyczepić w tym odcinku, to do fatalnych wątków sądowych, które są poprowadzone tak, jakby były odzwierciedleniem wyobrażenia nastolatków o tym, jak wyglądają przesłuchania świadków, itd., niż dorosłych ludzi. Albo jakby były napisane głównie z myślą o dzieciach i nastolatkach - są niepoważne, głupkowate i pozbawione większej wagi.
Cały serial jest utrzymany w lekkim tonie, a sceny po napisach pełniły do tej pory wyłącznie funkcje humorystyczne (już nawet nie pamiętam, co było na końcu drugiego odcinka), więc nie rozumiem narzekań akurat na tę scenę. Dwie babki po prostu dobrze się bawią, i tyle. A zrobiło się dodatkowo głośno, bo wytępuje popularna obecnie w Ameryce raperka.
Jak miałbym już się do czegoś przyczepić w tym odcinku, to do fatalnych wątków sądowych, które są poprowadzone tak, jakby były odzwierciedleniem wyobrażenia nastolatków o tym, jak wyglądają przesłuchania świadków, itd., niż dorosłych ludzi. Albo jakby były napisane głównie z myślą o dzieciach i nastolatkach - są niepoważne, głupkowate i pozbawione większej wagi.
Cytat z Mierzwiak data 4 września, 2022, 15:12Ja bym się przyczepił tylko do tego, że taka scena z twerkowaniem byłaby na miejscu bardziej z dekadę temu a nie dzisiaj no ale niech mają 🙂
Ja bym się przyczepił tylko do tego, że taka scena z twerkowaniem byłaby na miejscu bardziej z dekadę temu a nie dzisiaj no ale niech mają 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 4 września, 2022, 16:19i z Miley Cyrus. 😛
i z Miley Cyrus. 😛
Cytat z Janko data 4 września, 2022, 17:05Ja niestety jakimś cudem to oglądam i potwierdzam, że to najgorsze co Marvel zrobił w MCU. Nie będę więcej o tym szajsie pisać, jeden gość świetnie to podsumował
https://www.youtube.com/watch?v=feX0eHz1L5o
Ja niestety jakimś cudem to oglądam i potwierdzam, że to najgorsze co Marvel zrobił w MCU. Nie będę więcej o tym szajsie pisać, jeden gość świetnie to podsumował