aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 11 of 52Next

Przecież nic takiego nie powstanie, bądźmy realistami.

Już z taką datą będą kręcić dla innych nastolatków niż poprzednio, nie mogą dłużej czekać 🙂

Domem Star Wars jest teraz Disney+ i przede wszystkim budowane wokół Mando / Ahsoki / reszty bohaterów z animacji uniwersum.

Gdyby miał powstać flm kinowy, to znalibyśmy reżysera, tytuł, zarys fabuły. Oczywiście w niczym nie przeszkadzałoby, by tak jak przy Rogue Squadron spuścić projekt w toalecie, ale skoro nawet tego nie mamy, to tym bardziej są to zwykłe bujdy.

A ja strzelam, że jednak zamierzają przycisnąć Waititiego. Co szczególnie mnie nie cieszy.

Cytat z Mierzwiak data wrzesień 15, 2022, 21:11

Gdyby miał powstać flm kinowy, to znalibyśmy reżysera, tytuł, zarys fabuły. Oczywiście w niczym nie przeszkadzałoby, by tak jak przy Rogue Squadron spuścić projekt w toalecie, ale skoro nawet tego nie mamy, to tym bardziej są to zwykłe bujdy.

Lucas sprzedał firmę w 2012 roku. Force Awakens miało premierę 3 lata później. Tutaj mamy ponad 3 lata. A pracę nad scenariuszem zakładam trwają jakiś czas. Mają więc jeszcze mnóstwo czasu na pre-produkcję.

Cytat z Szaman data wrzesień 15, 2022, 21:14

A ja strzelam, że jednak zamierzają przycisnąć Waititiego. Co szczególnie mnie nie cieszy.

Mnie też nie. Dobrze się dzisiaj bawiłem na powtórce Love and Thunder, ale wolałbym żeby już się trzymał z dala od blockbusterów, co najwyżej wskoczył na plan Mandaloriana.

A właśnie, czy po gorszym odbiorze nowego Thora będą chcieli ryzykować kolejną wojnę z twitterem?

Cytat z robgordon data wrzesień 15, 2022, 21:28

Lucas sprzedał firmę w 2012 roku. Force Awakens miało premierę 3 lata później.

Zgadza się, tylko że Epizod VII został ogłoszony razem z kupnem Lucasfilm przez Disneya.

Według mnie te daty to zwykła zasłona dymna mająca przykryć fakt, że jako seria kinowa marka znalazła się w nieciekawym miejscu i jednak Trylogia Sequeli, tak ogólnie, po prostu rozczarowała widzów.

Ten 2025 rok ogłoszono już w 2020. Discussing Film z dupy wyjęło stare ogłoszenie, aby zrobić sobie nośnego twitta. Tej daty nie ma w dzisiejszych ogłoszeniach. Wybaczcie za pomyłkę 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

To był pewnie tweet na zasadzie: "Usunęli film Star Wars z kalendarium w 2023, to następonym filmem będzie ten zapowiedziany kiedyś na 2025. Zróbmy z tego tweeta xD"

Zacznijmy od tego, że usunięcie Rogue Squadron z kalendarza to też żaden news.

O tym że film został odłożony na czas nieokreślony pisano w listopadzie 2021, więc to chyba oczywiste, że skoro nie ma daty, to nie ma dla niego miejsca w kalendarzu?

Myślę, że obecnie Disney po prostu szuka pomysłu na kinową serię. I póki nie znajda właściwej drogi (przynajmniej w ich mniemaniu) to możemy jeszcze trochę poczekać. Szkoda trochę. Dla mnie istotą SW są właśnie produkcje tworzone na duży ekran.
Z serialami mi jakoś na razie nie po drodze. W połowie pierwszego sezonu Mandaloriana zacząłem przysypiać (co zważywszy na format odcinków wiele mówi o mojej reakcji), więc odpuściłem. Boba mnie jakoś nie zainteresował, a pierwszy odcinek Obi-Wana nie zachęcił. Ostatnia nadzieja to "Andor". Co będzie jeśli i tutaj się nie zgramy? Wolę nie myśleć.

Można strzelić sobie w łeb

Albo przenieść się w czasie i powstrzymać Jona Favreau przed nakręceniem pierwszego Iron Mana 🙂 MCU wychowało pokolenie easter eggów.

Mimo wielu wad i tak ją lubię. 😛

Co do easter eggów - jeżeli serial ma niewiele do zaoferowania (She-Hulk), to powinien mieć przynajmniej jakieś easter-eggi. Mam nadzieję, że Andor nie będzie serialem, który ich potrzebuje. 😉

Tylko niestety zadowolenie z samych ester eggow na zasadzie, że mogło być nic innego, prowadzi do właśnie produkcji opartych na niczym innym.

Przy wszystkich wadach - to Rings of Power robią świetnie. Opowiadają historię, własną, a pełna są ester eggow dla fanów i to nie rzucanych w twarz a pochowanych wszędzie na ekranie że przez tydzień można szukać i szukać. To jest dobre podejście. Randolph prezentuje podejście fanserwisowe, ogłupiające odbiorcę i w pełni nastawione przeciwko opowieści.

W komentarzu na YouTube Vadera i Gwiazdę Śmierci (w zasadzie główny wątek filmu!!!) w Rogue One Randolph nazwała easter eggami. Ona nie prezentuje podejścia fanserwisowego, ona zwyczajnie nie ma pojęcia o czym mówi.

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 16, 2022, 15:59

Mimo wielu wad i tak ją lubię. 😛

Co do easter eggów - jeżeli serial ma niewiele do zaoferowania (She-Hulk), to powinien mieć przynajmniej jakieś easter-eggi. Mam nadzieję, że Andor nie będzie serialem, który ich potrzebuje. 😉

A ja nie mam zielonego pojęcia dlaczego akurat ona, jako właściwie jedyna z całej masy internetowych scooperów, opanowała w takim stopniu to forum 😉

Z innej beczki. Co powiecie na pierwsze opinie o Andorze?

Sugerują najlepszy serial SW, wyjątkowo czekam mimo całej mojej niechęci do tego uniwersum i trzymam kciuki, że nie zawiedzie.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z robgordon data wrzesień 17, 2022, 11:18

Z innej beczki. Co powiecie na pierwsze opinie o Andorze?

Jeśli ktoś narzeka na wolno rozwijającą się fabułę to dla mnie najlepszy znak.

Zdecydowałem się jednak obejrzeć serial Rebels i po pierwszym sezonie jestem bardzo zadowolony. Nie jest to poziom Wojen klonów, ale to wciąż fajne Star Wars czerpiące z najlepszych wzorców i przy okazji kolejne przypomnienie o kupie jaką jest Kenobi.

Pamiętacie tego pana z Zemsty Sithów?

Otóż w Rebels przedstawiciel tej samej rasy jest ścigającym pozostałych przy życiu Jedi Wielkim Inkwizytorem, charyzmatyczną, stanowiącą wyzwanie dla bohaterów postacią której głosu użyczył Jason Isaacs:

Natomiast tak TĘ SAMĄ postać przedstawiono w Kenobim:

Brak sów 🙂

Sowy zawsze spoko 😉

PreviousPage 11 of 52Next