Star Wars
Cytat z Szaman data 15 września, 2022, 21:06Już z taką datą będą kręcić dla innych nastolatków niż poprzednio, nie mogą dłużej czekać 🙂
Już z taką datą będą kręcić dla innych nastolatków niż poprzednio, nie mogą dłużej czekać 🙂
Cytat z Mierzwiak data 15 września, 2022, 21:11Domem Star Wars jest teraz Disney+ i przede wszystkim budowane wokół Mando / Ahsoki / reszty bohaterów z animacji uniwersum.
Gdyby miał powstać flm kinowy, to znalibyśmy reżysera, tytuł, zarys fabuły. Oczywiście w niczym nie przeszkadzałoby, by tak jak przy Rogue Squadron spuścić projekt w toalecie, ale skoro nawet tego nie mamy, to tym bardziej są to zwykłe bujdy.
Domem Star Wars jest teraz Disney+ i przede wszystkim budowane wokół Mando / Ahsoki / reszty bohaterów z animacji uniwersum.
Gdyby miał powstać flm kinowy, to znalibyśmy reżysera, tytuł, zarys fabuły. Oczywiście w niczym nie przeszkadzałoby, by tak jak przy Rogue Squadron spuścić projekt w toalecie, ale skoro nawet tego nie mamy, to tym bardziej są to zwykłe bujdy.
Cytat z Szaman data 15 września, 2022, 21:14A ja strzelam, że jednak zamierzają przycisnąć Waititiego. Co szczególnie mnie nie cieszy.
A ja strzelam, że jednak zamierzają przycisnąć Waititiego. Co szczególnie mnie nie cieszy.
Cytat z robgordon data 15 września, 2022, 21:28Cytat z Mierzwiak data wrzesień 15, 2022, 21:11Gdyby miał powstać flm kinowy, to znalibyśmy reżysera, tytuł, zarys fabuły. Oczywiście w niczym nie przeszkadzałoby, by tak jak przy Rogue Squadron spuścić projekt w toalecie, ale skoro nawet tego nie mamy, to tym bardziej są to zwykłe bujdy.
Lucas sprzedał firmę w 2012 roku. Force Awakens miało premierę 3 lata później. Tutaj mamy ponad 3 lata. A pracę nad scenariuszem zakładam trwają jakiś czas. Mają więc jeszcze mnóstwo czasu na pre-produkcję.
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 15, 2022, 21:11Gdyby miał powstać flm kinowy, to znalibyśmy reżysera, tytuł, zarys fabuły. Oczywiście w niczym nie przeszkadzałoby, by tak jak przy Rogue Squadron spuścić projekt w toalecie, ale skoro nawet tego nie mamy, to tym bardziej są to zwykłe bujdy.
Lucas sprzedał firmę w 2012 roku. Force Awakens miało premierę 3 lata później. Tutaj mamy ponad 3 lata. A pracę nad scenariuszem zakładam trwają jakiś czas. Mają więc jeszcze mnóstwo czasu na pre-produkcję.
Cytat z Mierzwiak data 15 września, 2022, 21:33Cytat z Szaman data wrzesień 15, 2022, 21:14A ja strzelam, że jednak zamierzają przycisnąć Waititiego. Co szczególnie mnie nie cieszy.
Mnie też nie. Dobrze się dzisiaj bawiłem na powtórce Love and Thunder, ale wolałbym żeby już się trzymał z dala od blockbusterów, co najwyżej wskoczył na plan Mandaloriana.
A właśnie, czy po gorszym odbiorze nowego Thora będą chcieli ryzykować kolejną wojnę z twitterem?
Cytat z robgordon data wrzesień 15, 2022, 21:28
Lucas sprzedał firmę w 2012 roku. Force Awakens miało premierę 3 lata później.
Zgadza się, tylko że Epizod VII został ogłoszony razem z kupnem Lucasfilm przez Disneya.
Według mnie te daty to zwykła zasłona dymna mająca przykryć fakt, że jako seria kinowa marka znalazła się w nieciekawym miejscu i jednak Trylogia Sequeli, tak ogólnie, po prostu rozczarowała widzów.
Cytat z Szaman data wrzesień 15, 2022, 21:14A ja strzelam, że jednak zamierzają przycisnąć Waititiego. Co szczególnie mnie nie cieszy.
Mnie też nie. Dobrze się dzisiaj bawiłem na powtórce Love and Thunder, ale wolałbym żeby już się trzymał z dala od blockbusterów, co najwyżej wskoczył na plan Mandaloriana.
A właśnie, czy po gorszym odbiorze nowego Thora będą chcieli ryzykować kolejną wojnę z twitterem?
Cytat z robgordon data wrzesień 15, 2022, 21:28
Lucas sprzedał firmę w 2012 roku. Force Awakens miało premierę 3 lata później.
Zgadza się, tylko że Epizod VII został ogłoszony razem z kupnem Lucasfilm przez Disneya.
Według mnie te daty to zwykła zasłona dymna mająca przykryć fakt, że jako seria kinowa marka znalazła się w nieciekawym miejscu i jednak Trylogia Sequeli, tak ogólnie, po prostu rozczarowała widzów.
Cytat z Szaman data 15 września, 2022, 21:46Ten 2025 rok ogłoszono już w 2020. Discussing Film z dupy wyjęło stare ogłoszenie, aby zrobić sobie nośnego twitta. Tej daty nie ma w dzisiejszych ogłoszeniach. Wybaczcie za pomyłkę 🙂
Ten 2025 rok ogłoszono już w 2020. Discussing Film z dupy wyjęło stare ogłoszenie, aby zrobić sobie nośnego twitta. Tej daty nie ma w dzisiejszych ogłoszeniach. Wybaczcie za pomyłkę 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 15 września, 2022, 21:59To był pewnie tweet na zasadzie: "Usunęli film Star Wars z kalendarium w 2023, to następonym filmem będzie ten zapowiedziany kiedyś na 2025. Zróbmy z tego tweeta xD"
To był pewnie tweet na zasadzie: "Usunęli film Star Wars z kalendarium w 2023, to następonym filmem będzie ten zapowiedziany kiedyś na 2025. Zróbmy z tego tweeta xD"
Cytat z Mierzwiak data 15 września, 2022, 22:24Zacznijmy od tego, że usunięcie Rogue Squadron z kalendarza to też żaden news.
O tym że film został odłożony na czas nieokreślony pisano w listopadzie 2021, więc to chyba oczywiste, że skoro nie ma daty, to nie ma dla niego miejsca w kalendarzu?
Zacznijmy od tego, że usunięcie Rogue Squadron z kalendarza to też żaden news.
O tym że film został odłożony na czas nieokreślony pisano w listopadzie 2021, więc to chyba oczywiste, że skoro nie ma daty, to nie ma dla niego miejsca w kalendarzu?
Cytat z robgordon data 15 września, 2022, 22:58Myślę, że obecnie Disney po prostu szuka pomysłu na kinową serię. I póki nie znajda właściwej drogi (przynajmniej w ich mniemaniu) to możemy jeszcze trochę poczekać. Szkoda trochę. Dla mnie istotą SW są właśnie produkcje tworzone na duży ekran.
Z serialami mi jakoś na razie nie po drodze. W połowie pierwszego sezonu Mandaloriana zacząłem przysypiać (co zważywszy na format odcinków wiele mówi o mojej reakcji), więc odpuściłem. Boba mnie jakoś nie zainteresował, a pierwszy odcinek Obi-Wana nie zachęcił. Ostatnia nadzieja to "Andor". Co będzie jeśli i tutaj się nie zgramy? Wolę nie myśleć.
Myślę, że obecnie Disney po prostu szuka pomysłu na kinową serię. I póki nie znajda właściwej drogi (przynajmniej w ich mniemaniu) to możemy jeszcze trochę poczekać. Szkoda trochę. Dla mnie istotą SW są właśnie produkcje tworzone na duży ekran.
Z serialami mi jakoś na razie nie po drodze. W połowie pierwszego sezonu Mandaloriana zacząłem przysypiać (co zważywszy na format odcinków wiele mówi o mojej reakcji), więc odpuściłem. Boba mnie jakoś nie zainteresował, a pierwszy odcinek Obi-Wana nie zachęcił. Ostatnia nadzieja to "Andor". Co będzie jeśli i tutaj się nie zgramy? Wolę nie myśleć.
Cytat z Kuba data 16 września, 2022, 15:36https://twitter.com/YrOnlyHope/status/1570756199746007046?t=1YH-vA6af_FS8_EMgGBNYA&s=19
Można strzelić sobie w łeb
Jfc, this is sad, depressing, but not all that unexpected. Oh no Jar Jar doesn’t show up, what will us grown ass adults do?! Ugh fandompic.twitter.com/FQIpQ9lZMf
— Rodrigo Perez (@YrOnlyHope) September 16, 2022
Można strzelić sobie w łeb
Cytat z Szaman data 16 września, 2022, 15:42Albo przenieść się w czasie i powstrzymać Jona Favreau przed nakręceniem pierwszego Iron Mana 🙂 MCU wychowało pokolenie easter eggów.
Albo przenieść się w czasie i powstrzymać Jona Favreau przed nakręceniem pierwszego Iron Mana 🙂 MCU wychowało pokolenie easter eggów.
Cytat z Marek Pilarski data 16 września, 2022, 15:59Mimo wielu wad i tak ją lubię. 😛
Co do easter eggów - jeżeli serial ma niewiele do zaoferowania (She-Hulk), to powinien mieć przynajmniej jakieś easter-eggi. Mam nadzieję, że Andor nie będzie serialem, który ich potrzebuje. 😉
Mimo wielu wad i tak ją lubię. 😛
Co do easter eggów - jeżeli serial ma niewiele do zaoferowania (She-Hulk), to powinien mieć przynajmniej jakieś easter-eggi. Mam nadzieję, że Andor nie będzie serialem, który ich potrzebuje. 😉
Cytat z Kuba data 16 września, 2022, 16:32Tylko niestety zadowolenie z samych ester eggow na zasadzie, że mogło być nic innego, prowadzi do właśnie produkcji opartych na niczym innym.
Przy wszystkich wadach - to Rings of Power robią świetnie. Opowiadają historię, własną, a pełna są ester eggow dla fanów i to nie rzucanych w twarz a pochowanych wszędzie na ekranie że przez tydzień można szukać i szukać. To jest dobre podejście. Randolph prezentuje podejście fanserwisowe, ogłupiające odbiorcę i w pełni nastawione przeciwko opowieści.
Tylko niestety zadowolenie z samych ester eggow na zasadzie, że mogło być nic innego, prowadzi do właśnie produkcji opartych na niczym innym.
Przy wszystkich wadach - to Rings of Power robią świetnie. Opowiadają historię, własną, a pełna są ester eggow dla fanów i to nie rzucanych w twarz a pochowanych wszędzie na ekranie że przez tydzień można szukać i szukać. To jest dobre podejście. Randolph prezentuje podejście fanserwisowe, ogłupiające odbiorcę i w pełni nastawione przeciwko opowieści.
Cytat z Mierzwiak data 16 września, 2022, 17:14W komentarzu na YouTube Vadera i Gwiazdę Śmierci (w zasadzie główny wątek filmu!!!) w Rogue One Randolph nazwała easter eggami. Ona nie prezentuje podejścia fanserwisowego, ona zwyczajnie nie ma pojęcia o czym mówi.
W komentarzu na YouTube Vadera i Gwiazdę Śmierci (w zasadzie główny wątek filmu!!!) w Rogue One Randolph nazwała easter eggami. Ona nie prezentuje podejścia fanserwisowego, ona zwyczajnie nie ma pojęcia o czym mówi.
Cytat z robgordon data 17 września, 2022, 11:17Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 16, 2022, 15:59Mimo wielu wad i tak ją lubię.
Co do easter eggów - jeżeli serial ma niewiele do zaoferowania (She-Hulk), to powinien mieć przynajmniej jakieś easter-eggi. Mam nadzieję, że Andor nie będzie serialem, który ich potrzebuje.
A ja nie mam zielonego pojęcia dlaczego akurat ona, jako właściwie jedyna z całej masy internetowych scooperów, opanowała w takim stopniu to forum 😉
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 16, 2022, 15:59Mimo wielu wad i tak ją lubię.
Co do easter eggów - jeżeli serial ma niewiele do zaoferowania (She-Hulk), to powinien mieć przynajmniej jakieś easter-eggi. Mam nadzieję, że Andor nie będzie serialem, który ich potrzebuje.
A ja nie mam zielonego pojęcia dlaczego akurat ona, jako właściwie jedyna z całej masy internetowych scooperów, opanowała w takim stopniu to forum 😉
Cytat z Kuba data 17 września, 2022, 11:18Sugerują najlepszy serial SW, wyjątkowo czekam mimo całej mojej niechęci do tego uniwersum i trzymam kciuki, że nie zawiedzie.
Sugerują najlepszy serial SW, wyjątkowo czekam mimo całej mojej niechęci do tego uniwersum i trzymam kciuki, że nie zawiedzie.
Cytat z Mierzwiak data 17 września, 2022, 12:55Cytat z robgordon data wrzesień 17, 2022, 11:18Z innej beczki. Co powiecie na pierwsze opinie o Andorze?
Jeśli ktoś narzeka na wolno rozwijającą się fabułę to dla mnie najlepszy znak.
Zdecydowałem się jednak obejrzeć serial Rebels i po pierwszym sezonie jestem bardzo zadowolony. Nie jest to poziom Wojen klonów, ale to wciąż fajne Star Wars czerpiące z najlepszych wzorców i przy okazji kolejne przypomnienie o kupie jaką jest Kenobi.
Pamiętacie tego pana z Zemsty Sithów?
Otóż w Rebels przedstawiciel tej samej rasy jest ścigającym pozostałych przy życiu Jedi Wielkim Inkwizytorem, charyzmatyczną, stanowiącą wyzwanie dla bohaterów postacią której głosu użyczył Jason Isaacs:
Natomiast tak TĘ SAMĄ postać przedstawiono w Kenobim:
Brak sów 🙂
Cytat z robgordon data wrzesień 17, 2022, 11:18Z innej beczki. Co powiecie na pierwsze opinie o Andorze?
Jeśli ktoś narzeka na wolno rozwijającą się fabułę to dla mnie najlepszy znak.
Zdecydowałem się jednak obejrzeć serial Rebels i po pierwszym sezonie jestem bardzo zadowolony. Nie jest to poziom Wojen klonów, ale to wciąż fajne Star Wars czerpiące z najlepszych wzorców i przy okazji kolejne przypomnienie o kupie jaką jest Kenobi.
Pamiętacie tego pana z Zemsty Sithów?

Otóż w Rebels przedstawiciel tej samej rasy jest ścigającym pozostałych przy życiu Jedi Wielkim Inkwizytorem, charyzmatyczną, stanowiącą wyzwanie dla bohaterów postacią której głosu użyczył Jason Isaacs:

Natomiast tak TĘ SAMĄ postać przedstawiono w Kenobim:

Brak sów 🙂