aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 14 of 52Next

Możecie w ogóle poczekać, aż nadgonię? Jestem na piątym odcinku dopiero.

Odpowiem zbiorowo, że się nie da 😛

Postać

Spoiler
Serkisa
ma na imię Kino. To najmocniejszy artystyczny manifest w historii tej marki i potężny meta komentarz odnośnie poziomu serialu.

Nie wiem jak oni to robią, ale w jakiś sposób z tygodnia na tydzień pod tym czy innym względem Andor przeskakuje kolejne, zawieszone sobie coraz wyżej poprzeczki.

Tym razem rozwalcował mnie pomysł 

Spoiler
tortur przy użyciu odgłosów agonii obcej rasy, w tym dzieci, której holokaust zafundowało Imperium.

To tylko kolejny z długiej już listy sposóbów w jakie ten serial czyni Imperium niezwykle realistyczną, groźną organizacją. To już nie jest tylko przerysowany Imperator, Darth Vader i całe tłumy bezimiennych, ciamajdowatych szturmowców, ale dokładne spełnienie pierwotnych inspiracji Lucasa, jakimi były nazistowskie Niemcy.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jedyny serial na który liczę, że powtórzy sukces Andora. Ale obsada kompletnie mnie nie przekonuje.

Trinity na pokładzie

Już chyba mało kto o tym pamiętał

Mierzwiak

STOP IT

ONE WAY OUT!

Mierzwiak

Andy Serkis daje w ostatnim odcinku najlepszą rolę w SW od lat. Skarsgard drugą. Dwie fantastyczne kreacje będące uwiecznieniem rewelacyjnie budowanego serialu, znakomicie napisanego i jeszcze lepiej wyreżyserowanego. Niezwykła jest konsekwencja tego projektu, niezwykle jest jego wykonanie. Nie mogę wyjść z zachwytu.

Mierzwiak

Dla mnie pod względem reżyserii, aktorstwa i scenopisarstwa to jest najlepsze co przytrafiło się tej marce.

Serkis i Skarsgard wyborni, ale nie zapominałbym o fantastycznej O'Reilly.

Doskonała była na końcu odcinka ta wizualna reprezentacja relacji ale i sytuacji dwójki bohaterów, gdzie jeden tkwił w kontrolowanej przez drugiego windzie.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Czyżby coś się szykowało?

Pisali już dziś w paru miejscach, że Ghibli coś kombinuje z Disneyem w temacie Star Wars.

Zbyt dobrze w państwie starwarsowym być nie może 🙂

Fajny wywiad z Gilroyem odnośnie najlepszej odsłony marki od czasów ESB:

https://www.rollingstone.com/tv-movies/tv-movie-features/andor-explained-season-1-finale-season-2-preview-1234626573/

Cała animacja trwa dwie minuty, jest bardzo prosta i nie wiem co o niej myśleć. Grogu broni się przed covidem, a potem covid przeprasza, że tak nabałaganił 🙂 Może ktoś dostrzeże w tym piękno.

To są Dust Bunnies z Mój sąsiad Totoro, były też w Spirited Away. 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Też nie wiem co o tym myśleć, ot taka popierdółka w sumie bez treści.

OK, wiem co myśleć: to wygląda jak narysowane na tablecie dla zabicia czasu w trakcie jazdy pociągiem do pracy.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
PreviousPage 14 of 52Next