aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 3 of 52Next

Brzmi jak w końcu coś co mógłbym chcieć obejrzeć.

Ale co brzmi? Bo ja tam nie widzę nic poza tytułem który nic nie mówi 😛

Star Wars o Jedi? Odkrywcze 🙂

A kiedy ostatnio było coś o Jedi? Lub w planach jest coś o Jedi?

Epizody VII-IX?

W Mandalorianie nie było Jedi?

Nadchodzący serial Ahsoka?

Epizody VII i IX w ramach bycia o Jedi pokazały bardzo fajny wątek Luka. W Mandalorianie było cameo, Ahsoka będzie o jednym Jedi polującym na admirała w okresie po Imperium.

Okej, będąc czepliwym to tak, jakiś Jedi jest zawsze. Ale to takie bieda wydanie z ciężarem historii położonym i tak na wszystko inne. W filmowo telewizyjnych produkcjach Jedi jako ten prastary zakon praktycznie nie istnieją. Nie dostajemy od prequeli niczego pokazującego okres ich świetności czy więcej niż jednego na krzyż. Poza Last Jedi zupełnie w uniwersum nie istnieje otaczający ich mistycyzm czy tajemnica. Pojawiają się po to aby pomachać mieczem. Faktycznie, spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału.

Cytat z Kuba data grudzień 25, 2021, 13:13

Faktycznie, spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału.

Nie napisałem że to co było to spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału, po prostu nie widzę powodu by wyciągać jakiekolwiek wnioski na podstawie samego tytułu, który znając internet może zaraz okazać się fejkiem.

Niby zaczęło się pisać

Ciekawe czy ma już więcej stron niż Rian Johnson do swojej trylogii 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Refleksyjna Kennedy

https://www.filmweb.pl/news/%22Gwiezdne+wojny%22%3A+koniec+recasting%C3%B3w+i+koniec+sagi+Skywalker%C3%B3w-146519

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Raczej refluksyjna.

Alec Guinness, czekamy.

Podoba mi się, widać że za wzór oparto stylistykę z Rogue One. Wgląd w zwykłe życie i politykę w czasach Imperium sprawia tu ciekawsze wrażenie niż wszystkie pozostałe seriale SW razem wzięte.

Wygląda milion razy lepiej od Boby czy Kenobiego.

Nadal nie zamierzam tego tykać.

Wygląda lepiej niż Kenobi, ale też nie do końca leżą mi te wyprane barwy. Nie ma też takiego haczyka jakim jest McGregor.

To co, chcecie zrobić wyjątek i pisać o serialach ze Star Wars we wspólnym temacie?

Wiem że wcześniej sam pisałem o Obi-wanie w temacie o serialach, ale skoro te wszystkie produkcje tak ściśle łączą się z filmami i należą do kanonu to lepiej pisać tutaj, choćby i dla zachowania porządku.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dla mnie ok

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

To tu się pośmieje z zapowiedzi Skeleton Crew 😉

A tak serio zaczynam dochodzić do wniosku, że nowym planem Disneya będzie udawanie, że sequele nie istnieją a okres 30 lat po Powrocie Jedi rozciągnie się w nieskończoność. Cały opis tego serialu jak i udział braci F wręcz krzyczy w twarz, że będą to uczniowie szkoły Luka. Fakt, że Ahsoka i Ezra Bridges niedługo będą wesoło sobie egzyzstować w tym świecie też powinien wywrócić do góry nogami to co wiemy o sytuacji przed sequelami.

Moja jedyna wiara jest ciągle w "Acolyte" o którym jest praktycznie cisza. A serial 100 lat przed Widmem, o Jedi u szczytu ich potęgi. Oczywiście, nie wierzę, że Yoda, Darth Plagueis i inni się nie pojawia, ale nadal brzmi to świeżo.

Andor wygląda jak coś z historią, coś z pomysłem na siebie i coś faktycznie dobrze wykonanego, nawet jak nadal identycznego kolorystycznie, niemniej pozostaje milionową historia o Rebelii i Imperium.

PreviousPage 3 of 52Next