Star Wars
Cytat z Szaman data 24 grudnia, 2021, 07:05https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1474141440913682433?t=iul1j6gCk2DLM--zwVUB4A&s=19
Pojawiły się nieoficjalne doniesienia o kolejnym projekcie #StarWars. Do sieci przedostało się logo tajemniczego projektu zatytułowanego „Star Wars: Tales of the Jedi”.https://t.co/8TdhUqwMVy
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) December 23, 2021
Cytat z Mierzwiak data 25 grudnia, 2021, 13:00Ale co brzmi? Bo ja tam nie widzę nic poza tytułem który nic nie mówi 😛
Star Wars o Jedi? Odkrywcze 🙂
Ale co brzmi? Bo ja tam nie widzę nic poza tytułem który nic nie mówi 😛
Star Wars o Jedi? Odkrywcze 🙂
Cytat z Mierzwiak data 25 grudnia, 2021, 13:09Epizody VII-IX?
W Mandalorianie nie było Jedi?
Nadchodzący serial Ahsoka?
Epizody VII-IX?
W Mandalorianie nie było Jedi?
Nadchodzący serial Ahsoka?
Cytat z Kuba data 25 grudnia, 2021, 13:13Epizody VII i IX w ramach bycia o Jedi pokazały bardzo fajny wątek Luka. W Mandalorianie było cameo, Ahsoka będzie o jednym Jedi polującym na admirała w okresie po Imperium.
Okej, będąc czepliwym to tak, jakiś Jedi jest zawsze. Ale to takie bieda wydanie z ciężarem historii położonym i tak na wszystko inne. W filmowo telewizyjnych produkcjach Jedi jako ten prastary zakon praktycznie nie istnieją. Nie dostajemy od prequeli niczego pokazującego okres ich świetności czy więcej niż jednego na krzyż. Poza Last Jedi zupełnie w uniwersum nie istnieje otaczający ich mistycyzm czy tajemnica. Pojawiają się po to aby pomachać mieczem. Faktycznie, spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału.
Epizody VII i IX w ramach bycia o Jedi pokazały bardzo fajny wątek Luka. W Mandalorianie było cameo, Ahsoka będzie o jednym Jedi polującym na admirała w okresie po Imperium.
Okej, będąc czepliwym to tak, jakiś Jedi jest zawsze. Ale to takie bieda wydanie z ciężarem historii położonym i tak na wszystko inne. W filmowo telewizyjnych produkcjach Jedi jako ten prastary zakon praktycznie nie istnieją. Nie dostajemy od prequeli niczego pokazującego okres ich świetności czy więcej niż jednego na krzyż. Poza Last Jedi zupełnie w uniwersum nie istnieje otaczający ich mistycyzm czy tajemnica. Pojawiają się po to aby pomachać mieczem. Faktycznie, spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału.
Cytat z Mierzwiak data 25 grudnia, 2021, 13:21Cytat z Kuba data grudzień 25, 2021, 13:13Faktycznie, spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału.
Nie napisałem że to co było to spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału, po prostu nie widzę powodu by wyciągać jakiekolwiek wnioski na podstawie samego tytułu, który znając internet może zaraz okazać się fejkiem.
Cytat z Kuba data grudzień 25, 2021, 13:13Faktycznie, spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału.
Nie napisałem że to co było to spełnienie marzeń i dogłębne wykorzystanie potencjału, po prostu nie widzę powodu by wyciągać jakiekolwiek wnioski na podstawie samego tytułu, który znając internet może zaraz okazać się fejkiem.
Cytat z Szaman data 12 maja, 2022, 12:36Niby zaczęło się pisać
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1524712213214380032?t=KJoxg_FoMlMm2VNn9I_oPQ&s=19
Niby zaczęło się pisać
Ponad rok po zaangażowaniu się w projekt kolejnego kinowego filmu osadzonego w uniwersum „Gwiezdnych wojen”, którego produkcją zajmie się Kevin Feige, scenarzysta Michael Waldron ujawnił, jak idą prace nad tajemniczą produkcją.https://t.co/ccwTi7WaFH
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) May 12, 2022
Cytat z Mierzwiak data 12 maja, 2022, 12:50Ciekawe czy ma już więcej stron niż Rian Johnson do swojej trylogii 🙂
Ciekawe czy ma już więcej stron niż Rian Johnson do swojej trylogii 🙂
Cytat z Szaman data 16 maja, 2022, 15:37https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1526198327909437446?t=RWWCx9GGofuBuOIl-d2slA&s=19
20 years ago today, ‘ATTACK OF THE CLONES’ released in theaters. pic.twitter.com/rbcxbmZgVr
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 16, 2022
Cytat z Szaman data 19 maja, 2022, 09:30Refleksyjna Kennedy
https://www.filmweb.pl/news/%22Gwiezdne+wojny%22%3A+koniec+recasting%C3%B3w+i+koniec+sagi+Skywalker%C3%B3w-146519
Refleksyjna Kennedy
Cytat z Mierzwiak data 26 maja, 2022, 20:36Podoba mi się, widać że za wzór oparto stylistykę z Rogue One. Wgląd w zwykłe życie i politykę w czasach Imperium sprawia tu ciekawsze wrażenie niż wszystkie pozostałe seriale SW razem wzięte.
Podoba mi się, widać że za wzór oparto stylistykę z Rogue One. Wgląd w zwykłe życie i politykę w czasach Imperium sprawia tu ciekawsze wrażenie niż wszystkie pozostałe seriale SW razem wzięte.
Cytat z Szaman data 26 maja, 2022, 20:57Wygląda lepiej niż Kenobi, ale też nie do końca leżą mi te wyprane barwy. Nie ma też takiego haczyka jakim jest McGregor.
To co, chcecie zrobić wyjątek i pisać o serialach ze Star Wars we wspólnym temacie?
Wygląda lepiej niż Kenobi, ale też nie do końca leżą mi te wyprane barwy. Nie ma też takiego haczyka jakim jest McGregor.
To co, chcecie zrobić wyjątek i pisać o serialach ze Star Wars we wspólnym temacie?
Cytat z Mierzwiak data 26 maja, 2022, 21:50Wiem że wcześniej sam pisałem o Obi-wanie w temacie o serialach, ale skoro te wszystkie produkcje tak ściśle łączą się z filmami i należą do kanonu to lepiej pisać tutaj, choćby i dla zachowania porządku.
Wiem że wcześniej sam pisałem o Obi-wanie w temacie o serialach, ale skoro te wszystkie produkcje tak ściśle łączą się z filmami i należą do kanonu to lepiej pisać tutaj, choćby i dla zachowania porządku.
Cytat z Marek Pilarski data 26 maja, 2022, 21:59Dla mnie ok
Dla mnie ok
Cytat z Kuba data 27 maja, 2022, 08:55To tu się pośmieje z zapowiedzi Skeleton Crew 😉
A tak serio zaczynam dochodzić do wniosku, że nowym planem Disneya będzie udawanie, że sequele nie istnieją a okres 30 lat po Powrocie Jedi rozciągnie się w nieskończoność. Cały opis tego serialu jak i udział braci F wręcz krzyczy w twarz, że będą to uczniowie szkoły Luka. Fakt, że Ahsoka i Ezra Bridges niedługo będą wesoło sobie egzyzstować w tym świecie też powinien wywrócić do góry nogami to co wiemy o sytuacji przed sequelami.
Moja jedyna wiara jest ciągle w "Acolyte" o którym jest praktycznie cisza. A serial 100 lat przed Widmem, o Jedi u szczytu ich potęgi. Oczywiście, nie wierzę, że Yoda, Darth Plagueis i inni się nie pojawia, ale nadal brzmi to świeżo.
Andor wygląda jak coś z historią, coś z pomysłem na siebie i coś faktycznie dobrze wykonanego, nawet jak nadal identycznego kolorystycznie, niemniej pozostaje milionową historia o Rebelii i Imperium.
To tu się pośmieje z zapowiedzi Skeleton Crew 😉
A tak serio zaczynam dochodzić do wniosku, że nowym planem Disneya będzie udawanie, że sequele nie istnieją a okres 30 lat po Powrocie Jedi rozciągnie się w nieskończoność. Cały opis tego serialu jak i udział braci F wręcz krzyczy w twarz, że będą to uczniowie szkoły Luka. Fakt, że Ahsoka i Ezra Bridges niedługo będą wesoło sobie egzyzstować w tym świecie też powinien wywrócić do góry nogami to co wiemy o sytuacji przed sequelami.
Moja jedyna wiara jest ciągle w "Acolyte" o którym jest praktycznie cisza. A serial 100 lat przed Widmem, o Jedi u szczytu ich potęgi. Oczywiście, nie wierzę, że Yoda, Darth Plagueis i inni się nie pojawia, ale nadal brzmi to świeżo.
Andor wygląda jak coś z historią, coś z pomysłem na siebie i coś faktycznie dobrze wykonanego, nawet jak nadal identycznego kolorystycznie, niemniej pozostaje milionową historia o Rebelii i Imperium.