aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 35 of 52Next

Ja po obejrzeniu trzeciego odcinka

Na plus, jako że to odcinek retrospektywny, krótki powrót Carrie Ann-Moss, reszta to konkretny żart.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Po trzecim odcinku, najgorszym w historii seriali Star Wars, ten wypada odczuwalnie lepiej, ale dalej jest słabiutko. Nudne dialogi, przez cały odcinek biegają po lesie, zła staje się nagle z dupy dobra, a ja to wszystko mam gdzieś. Nie mówiąc o defekowaniu na kanon, w tym odcinku pojawia się znany z prequeli Ki-Adi-Mundi.

Żyję dla opinii o tym cudownym serialu 🙂

Tutaj z kolei próbeczka z RT na temat niesławnego już 3. odcinka:

Patrzę i nie wierzę, ale ci recenzenci przestawiają podobny poziom intelektualny co twórcy serialu, więc co się dziwić, kiedyś były czasy:

Dziwię się że to Jodie Turner-Smith wystąpiła o rozwód a nie Joshua Jackson 😛

Nawet nie wiedziałem, że byli małżeństwem. Z perspektywy kinomana wydaja się być z zupełnie różnych epok 🙂

Jackson jest fanem czekolady, już znalazł pocieszenie w ramionach Lupity 😉

Okeeeej?

https://comicbookmovie.com/tv/star-wars/the-acolyte-star-amandla-stenberg-releases-song-in-response-to-racist-backlash-a211591#gs.akgw1h

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

😀 😀 😀

https://twitter.com/mynerdyhome/status/1805825133614879109

Tymczasem w komiksach które należą do kanonu dalsze, bzdurne przygody Qi'ry którą w Solo zagrała Emilia Clarke:

Between 3 ABY and 4 ABYLady Qi'ra, the leader of Crimson Dawnplotted to destroy the Sith Lords Darth Sidious and Darth Vader by having them trapped inside the Fermata Cage. In order to achieve this, she had the Cage recovered by "the Archivist" and the Knights of Ren, who had also stolen the Screaming Key from Fortress Vader. To lure Vader and Sidious into a confrontation and then trap them in the Cage, Qi'ra created a rumor that a Sith Lord had been trapped inside the Cage.

Już myślałem, że sobie głupi łeb odetnie, ale niestety. Ale i tak najlepszy odcinek przynajmniej było kilka niezłych walk na miecze, reszta tradycyjnie do dupy.

Rzuciłem okiem na ostatni odcinek i walki na miecze faktycznie wyszły im nieźle, o wiele lepiej niż w Kenobim czy Ahsoce.

Poniższy gif idealnie ilustruje problem jaki miewam z mieczami u Disneya - wcześniej każdy miecz świetlny miał biały rdzeń, tylko otoczka była w innym kolorze, to zresztą coś, czego sami się trzymają, ale właśnie nie zawsze, co widać w The Acolyte. To potęguje wrażenie, że aktorzy machają nieobrobionymi LEDami.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Może dałoby się zmianę wytłumaczyć… postępem technologicznym?

Nie bardzo, w drugim sezonie Mandaloriana (akcja po Powrocie Jedi) jest podobny problem - rdzeń jest niby biały, ale w ruchu ten efekt znika:

Powinno to wyglądać tak:

Ech, zajebista jest ta walka z Maulem…

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Star Wars: The Bad Batch (S3, finałowy sezon)

Nikt tu nie ogląda ale dla formalności zaraportuję, że spin-off Clone Wars dostał satysfakcjonujące zakończenie. Przy okazji serial posłużył niejako za kontynuację Ataku klonów: w finale pierwszego sezonu Imperium ostrzelało miasto na planecie Kamino całkowicie niszcząc fabrykę klonów, a w tym sezonie więziona w tajnej bazie Imperium Nala Se (patrz: screen poniżej) poświęciła życie detonując bombę i niszcząc wyniki badań projektu Nekromanta, który miał szczególne znaczenie dla Imperatora.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Acolyte z pewnością też nikt nie ogląda, a tu w ostatnim odcinku takie klimaty

Spojrzała!

A taka refleksja mnie naszła, że Trekkies mogą sobie olać dowolny film lub serial bez większych problemów (spadki filmów spod szyldu Abramsa, przeciętna popularność seriali z ostatnich 20 lat, od Enterprise, po Discovery).

Jeśli robią to Starwarsowicze, to jest afera. Wszystko przez gębę jaką wielbiciele mieczy świetlnych pozwolili sobie doprawić przez korpo dział marketingu- Trekkies to ci oświeceni, którzy pozwolili na międzyrasowy pocałunek w telewizji lat 60-tych, Jedi to piwniczaki ściągający figurki zamiast majtek.

PreviousPage 35 of 52Next