Star Wars
Cytat z Janko data 12 czerwca, 2024, 18:43Ja po obejrzeniu trzeciego odcinka
https://www.youtube.com/watch?v=U4dY52NiYvU
Na plus, jako że to odcinek retrospektywny, krótki powrót Carrie Ann-Moss, reszta to konkretny żart.
Ja po obejrzeniu trzeciego odcinka
Na plus, jako że to odcinek retrospektywny, krótki powrót Carrie Ann-Moss, reszta to konkretny żart.
Cytat z Janko data 19 czerwca, 2024, 20:02Po trzecim odcinku, najgorszym w historii seriali Star Wars, ten wypada odczuwalnie lepiej, ale dalej jest słabiutko. Nudne dialogi, przez cały odcinek biegają po lesie, zła staje się nagle z dupy dobra, a ja to wszystko mam gdzieś. Nie mówiąc o defekowaniu na kanon, w tym odcinku pojawia się znany z prequeli Ki-Adi-Mundi.
Po trzecim odcinku, najgorszym w historii seriali Star Wars, ten wypada odczuwalnie lepiej, ale dalej jest słabiutko. Nudne dialogi, przez cały odcinek biegają po lesie, zła staje się nagle z dupy dobra, a ja to wszystko mam gdzieś. Nie mówiąc o defekowaniu na kanon, w tym odcinku pojawia się znany z prequeli Ki-Adi-Mundi.
Cytat z Mierzwiak data 19 czerwca, 2024, 20:25Żyję dla opinii o tym cudownym serialu 🙂
Tutaj z kolei próbeczka z RT na temat niesławnego już 3. odcinka:
Żyję dla opinii o tym cudownym serialu 🙂
Tutaj z kolei próbeczka z RT na temat niesławnego już 3. odcinka:

Cytat z Janko data 19 czerwca, 2024, 21:08Patrzę i nie wierzę, ale ci recenzenci przestawiają podobny poziom intelektualny co twórcy serialu, więc co się dziwić, kiedyś były czasy:
https://www.youtube.com/watch?v=qCtwjmuXu2E
Patrzę i nie wierzę, ale ci recenzenci przestawiają podobny poziom intelektualny co twórcy serialu, więc co się dziwić, kiedyś były czasy:
Cytat z Szaman data 19 czerwca, 2024, 21:51Nawet nie wiedziałem, że byli małżeństwem. Z perspektywy kinomana wydaja się być z zupełnie różnych epok 🙂
Nawet nie wiedziałem, że byli małżeństwem. Z perspektywy kinomana wydaja się być z zupełnie różnych epok 🙂
Cytat z Szaman data 24 czerwca, 2024, 19:27https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1805303746064253004
Ben Mendelsohn will return as Krennic in ‘ANDOR’ Season 2.
(Source: https://t.co/4sZly5SSUe) pic.twitter.com/jcunmL0Ohq
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 24, 2024
Cytat z Mierzwiak data 26 czerwca, 2024, 09:22😀 😀 😀
https://twitter.com/mynerdyhome/status/1805825133614879109
Tymczasem w komiksach które należą do kanonu dalsze, bzdurne przygody Qi'ry którą w Solo zagrała Emilia Clarke:
Between 3 ABY and 4 ABY, Lady Qi'ra, the leader of Crimson Dawn, plotted to destroy the Sith Lords Darth Sidious and Darth Vader by having them trapped inside the Fermata Cage. In order to achieve this, she had the Cage recovered by "the Archivist" and the Knights of Ren, who had also stolen the Screaming Key from Fortress Vader. To lure Vader and Sidious into a confrontation and then trap them in the Cage, Qi'ra created a rumor that a Sith Lord had been trapped inside the Cage.
😀 😀 😀
https://twitter.com/mynerdyhome/status/1805825133614879109
Tymczasem w komiksach które należą do kanonu dalsze, bzdurne przygody Qi'ry którą w Solo zagrała Emilia Clarke:
Between 3 ABY and 4 ABY, Lady Qi'ra, the leader of Crimson Dawn, plotted to destroy the Sith Lords Darth Sidious and Darth Vader by having them trapped inside the Fermata Cage. In order to achieve this, she had the Cage recovered by "the Archivist" and the Knights of Ren, who had also stolen the Screaming Key from Fortress Vader. To lure Vader and Sidious into a confrontation and then trap them in the Cage, Qi'ra created a rumor that a Sith Lord had been trapped inside the Cage.
Cytat z Janko data 26 czerwca, 2024, 16:26Już myślałem, że sobie głupi łeb odetnie, ale niestety. Ale i tak najlepszy odcinek przynajmniej było kilka niezłych walk na miecze, reszta tradycyjnie do dupy.
Już myślałem, że sobie głupi łeb odetnie, ale niestety. Ale i tak najlepszy odcinek przynajmniej było kilka niezłych walk na miecze, reszta tradycyjnie do dupy.
Cytat z Mierzwiak data 27 czerwca, 2024, 09:15Rzuciłem okiem na ostatni odcinek i walki na miecze faktycznie wyszły im nieźle, o wiele lepiej niż w Kenobim czy Ahsoce.
Rzuciłem okiem na ostatni odcinek i walki na miecze faktycznie wyszły im nieźle, o wiele lepiej niż w Kenobim czy Ahsoce.
Cytat z Mierzwiak data 28 czerwca, 2024, 10:40Poniższy gif idealnie ilustruje problem jaki miewam z mieczami u Disneya - wcześniej każdy miecz świetlny miał biały rdzeń, tylko otoczka była w innym kolorze, to zresztą coś, czego sami się trzymają, ale właśnie nie zawsze, co widać w The Acolyte. To potęguje wrażenie, że aktorzy machają nieobrobionymi LEDami.
Poniższy gif idealnie ilustruje problem jaki miewam z mieczami u Disneya - wcześniej każdy miecz świetlny miał biały rdzeń, tylko otoczka była w innym kolorze, to zresztą coś, czego sami się trzymają, ale właśnie nie zawsze, co widać w The Acolyte. To potęguje wrażenie, że aktorzy machają nieobrobionymi LEDami.

Cytat z Mierzwiak data 28 czerwca, 2024, 13:21Nie bardzo, w drugim sezonie Mandaloriana (akcja po Powrocie Jedi) jest podobny problem - rdzeń jest niby biały, ale w ruchu ten efekt znika:
Powinno to wyglądać tak:
Nie bardzo, w drugim sezonie Mandaloriana (akcja po Powrocie Jedi) jest podobny problem - rdzeń jest niby biały, ale w ruchu ten efekt znika:

Powinno to wyglądać tak:

Cytat z Mierzwiak data 6 lipca, 2024, 18:20Star Wars: The Bad Batch (S3, finałowy sezon)
Nikt tu nie ogląda ale dla formalności zaraportuję, że spin-off Clone Wars dostał satysfakcjonujące zakończenie. Przy okazji serial posłużył niejako za kontynuację Ataku klonów: w finale pierwszego sezonu Imperium ostrzelało miasto na planecie Kamino całkowicie niszcząc fabrykę klonów, a w tym sezonie więziona w tajnej bazie Imperium Nala Se (patrz: screen poniżej) poświęciła życie detonując bombę i niszcząc wyniki badań projektu Nekromanta, który miał szczególne znaczenie dla Imperatora.
Star Wars: The Bad Batch (S3, finałowy sezon)
Nikt tu nie ogląda ale dla formalności zaraportuję, że spin-off Clone Wars dostał satysfakcjonujące zakończenie. Przy okazji serial posłużył niejako za kontynuację Ataku klonów: w finale pierwszego sezonu Imperium ostrzelało miasto na planecie Kamino całkowicie niszcząc fabrykę klonów, a w tym sezonie więziona w tajnej bazie Imperium Nala Se (patrz: screen poniżej) poświęciła życie detonując bombę i niszcząc wyniki badań projektu Nekromanta, który miał szczególne znaczenie dla Imperatora.

Cytat z Janko data 6 lipca, 2024, 23:20Acolyte z pewnością też nikt nie ogląda, a tu w ostatnim odcinku takie klimaty
https://www.youtube.com/watch?v=WOCzo_4Bu1M
Acolyte z pewnością też nikt nie ogląda, a tu w ostatnim odcinku takie klimaty
Cytat z Szaman data 7 lipca, 2024, 07:14A taka refleksja mnie naszła, że Trekkies mogą sobie olać dowolny film lub serial bez większych problemów (spadki filmów spod szyldu Abramsa, przeciętna popularność seriali z ostatnich 20 lat, od Enterprise, po Discovery).
Jeśli robią to Starwarsowicze, to jest afera. Wszystko przez gębę jaką wielbiciele mieczy świetlnych pozwolili sobie doprawić przez korpo dział marketingu- Trekkies to ci oświeceni, którzy pozwolili na międzyrasowy pocałunek w telewizji lat 60-tych, Jedi to piwniczaki ściągający figurki zamiast majtek.
A taka refleksja mnie naszła, że Trekkies mogą sobie olać dowolny film lub serial bez większych problemów (spadki filmów spod szyldu Abramsa, przeciętna popularność seriali z ostatnich 20 lat, od Enterprise, po Discovery).
Jeśli robią to Starwarsowicze, to jest afera. Wszystko przez gębę jaką wielbiciele mieczy świetlnych pozwolili sobie doprawić przez korpo dział marketingu- Trekkies to ci oświeceni, którzy pozwolili na międzyrasowy pocałunek w telewizji lat 60-tych, Jedi to piwniczaki ściągający figurki zamiast majtek.