aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 36 of 52Next

The Acolyte sięgnęło takiego dna w przedostatnim odcinku, że nawet Grace skapitulowała 🙂

A co wymyślili?

Długo pisać więc zostawiam Jeremy'ego i jego całkiem zwięzłą, a przy tym zabawną recenzję:

To niewątpliwie jest osiągnięcie pokazanie wydarzeń niesławnego 3 odcinka z innej perspektywy, a mimo to powtórzenie połowy scen. Wyjaśnienie tej tajemnicy, której wszyscy przynajmniej średnio inteligentni ludzie się spodziewali od drugiego odcinka, wyjątkowo nawet jak na ten serial idiotyczne. Jeszcze chcą pokazać, że Jedi są tu czemuś winni, choć wydarzenia wskazują na coś zupełnie odwrotnego. No i mamy scenę jak wiedźma wchodzi do umysłu młodego Jedi i dość hmm mocno go nagabuje. A że w zeszłym odcinku była ta scena kąpieli którą pokazałem, może to grube ale, że czuć tu doświadczenie showrunnerki w roli osobistej asystentki Harveya Weinsteina.

Finał The Acolyte już straszy na D+.

Spoiler
Dobra bliźniaczka przeszła na ciemną stronę i udusiła Mistrza Squid Game'a, zła ma amnezję i nie pamięta nawet że ma siostrę bo Sith wyczyścił jej pamięć a żona showrunnerki ukryła prawdę o wydarzeniach sprzed 16 lat (kiedy to Jedi i tak ukryli prawdę o tamtych wydarzeniach) i zrzuciła całą winę na Mistrza Squid Game'a, bo jak wiecie Jedi nie robią nic innego tylko spiskują i tuszują mordy których się dopuścili. Jest i bezużyteczne, trzysekundowe cameo Yody i, zdaje się, Dartha Plagueisa o którym w Zemście Sithów opowiadał Anakinowi Palpatine.

Jak to czytam to po prostu Dynastia albo Dallas 🙂

Aha, z serialu dowiadujemy się, że w wyniku przejścia na ciemną stronę miecz w czasie rzeczywistym zmienia kolor z niebieskiego na czerwony.

Nikt nie powiedział Anakinowi :/

W starym kanonie było coś o "płaczącym krysztale", albo może już mam majaki od tych upałów 🙂 I rzeczywiście miecz zmieniał kolor, ale nie mam pojęcia czy wymyślili to przed czy po Zemście Sithów. Rzecz do sprawdzenia, ale jestem zbyt leniwy 🙂

Spoko, ale jeśli nie było tego w jednym filmie / serialu, to nie powinno być i w innym. No chyba że Gwiezdne Bliźniaczki Olsen są takie wyjątkowe 🙂

A no racja, dla mnie to nadal głupie.

Kurna mamy kolejny raz potwierdzenie że ten serial nie ma sensu, Mistrz Squid Game (przy okazji jedyny sensowny aktor w tym serialu, szkoda jego starań na ten szajs) nic złego nie zrobił, ale starają się nas przekonać, że jest inaczej, aj szkoda na to tracić czas.

Perełki tego odcinka:

Sama walka była ok, ale to slow -mo

Rzeczona zmiana koloru miecza

https://twitter.com/orangypops/status/1813395543994835271

Mogliby się zdecydować, czy traktują miecz świetlny jako magiczny artefakt, czy jako nożyczki i latarkę 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Odważnie zmierzają ku przekroczeniu granicy za którą zlinczowano Mroczne Widmo w 1999 roku. Albo wyjdzie coś mega infantylnego, albo wszyscy pokochamy ich jak dzieciaki ze Stranger Things. Jak myślicie? 🙂

Odpowiem po pierwszym zwiastunie 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Szaman data lipiec 21, 2024, 20:55

Odważnie zmierzają ku przekroczeniu granicy za którą zlinczowano Mroczne Widmo w 1999 roku. Albo wyjdzie coś mega infantylnego, albo wszyscy pokochamy ich jak dzieciaki ze Stranger Things. Jak myślicie? 🙂

Odniesieniem do Skeleton Crew mają być raczej familijne produkcje. Bohaterami ST są co prawda dzieciaki (przynajmniej w pierwszych sezonach) ale jednak nie nazwałbym tego serialu familijnym. Ale jeśli będzie to coś w stylu i na poziomie Super 8, to jak dla mnie spoko.

W trzecim tygodniu, po 4. odcinku, The Acolyte wyleciało z rankingu oglądalności oryginalnych produkcji Nielsena i to pomimo tego, że miejsce 10 miało wynik tylko 298 milionów obejrzanych minut.

Dla porównania Andor (który jak wiemy nie był niestety porażającym hitem i nigdy nie trafił na ogólną listę Top 10) również na liście produkcji oryginalnych:

• Po 5 odcinku: 356 milionów minut
  • 6: 405 mln
  • 7: 418 mln
  • 8: 385 mln
  • 9: poza listą (10 miejsce miało 441 mln)
  • 10: 420 mln
  • 11: 455 mln
  • 12: 674 mln
robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z robgordon data lipiec 22, 2024, 09:25

Odniesieniem do Skeleton Crew mają być raczej familijne produkcje.

A odniesieniem dla The Acolyte miało być Frozen i Kill Bill. Niech spierniczają z tymi ich porównaniami bo się słabo robi.

Cytat z Mierzwiak data lipiec 21, 2024, 20:50

https://twitter.com/theacolytealex/status/1814695886884159823

Panie znowu oszukujo! Miała być szkieletowa załoga, a jest grupa dzieciaków i 2 czaszki. 1/10 bez oglądania zwiastuna.

😀

PreviousPage 36 of 52Next