Star Wars
Cytat z Mierzwiak data 31 lipca, 2024, 11:26Cytat z Mierzwiak data lipiec 22, 2024, 15:18W trzecim tygodniu, po 4. odcinku, The Acolyte wyleciało z rankingu oglądalności oryginalnych produkcji Nielsena i to pomimo tego, że miejsce 10 miało wynik tylko 298 milionów obejrzanych minut.
Piąty, chyba zgodnie przez wszystkich uznany za najlepszy odcinek (ten z kilkoma walkami na miecze), znowu poza Top 10!
Cytat z Mierzwiak data lipiec 22, 2024, 15:18W trzecim tygodniu, po 4. odcinku, The Acolyte wyleciało z rankingu oglądalności oryginalnych produkcji Nielsena i to pomimo tego, że miejsce 10 miało wynik tylko 298 milionów obejrzanych minut.
Piąty, chyba zgodnie przez wszystkich uznany za najlepszy odcinek (ten z kilkoma walkami na miecze), znowu poza Top 10!
Cytat z Szaman data 31 lipca, 2024, 16:58https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1818665835893838179?t=hPZcz_BfFOXJZdCSJRnD1w&s=19
First look at Jon Watts’ ‘STAR WARS: SKELETON CREW’
Premiering December 3 on Disney+ pic.twitter.com/jmTBE4sMI8
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 31, 2024
Cytat z Mierzwiak data 31 lipca, 2024, 22:11Nawet "rowerki" mają. Ciekawe czy będą grać w Dungeons & Dragons na dolnym pokładzie.
Nawet "rowerki" mają. Ciekawe czy będą grać w Dungeons & Dragons na dolnym pokładzie.
Cytat z Szaman data 3 sierpnia, 2024, 06:38https://twitter.com/DEADLINE/status/1819572597132300426?t=2UBhKaO9bUi5j9KkrwyaaQ&s=19
Star Wars Project 'Lando' Not Moving Forward, Says Director Justin Simien https://t.co/0whvPEQh8o
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) August 3, 2024
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2024, 08:42Plus plakat
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1822113849408950553
Plus plakat
First poster for ‘STAR WARS: SKELETON CREW’
Premiering December 3 on Disney+ pic.twitter.com/mXe9jViQJ9
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 10, 2024
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2024, 08:56Przemyślany zwiastun układający odpowiednio dobrane ujęcia, dialogi i muzykę w sympatyczne kino Nowej Przygody. Odstaje tylko kilka money shotów przypominających, że to Star Wars z Disney Plus leżące obok Ahsoki. Tylko, no właśnie, ten serial wchodzi w złym momencie, wydaje się ciepły, niewinny i wychodzi na bardzo zniechęconego widza, na niezbyt lubiany, przekopany teren.
Przemyślany zwiastun układający odpowiednio dobrane ujęcia, dialogi i muzykę w sympatyczne kino Nowej Przygody. Odstaje tylko kilka money shotów przypominających, że to Star Wars z Disney Plus leżące obok Ahsoki. Tylko, no właśnie, ten serial wchodzi w złym momencie, wydaje się ciepły, niewinny i wychodzi na bardzo zniechęconego widza, na niezbyt lubiany, przekopany teren.
Cytat z Mierzwiak data 10 sierpnia, 2024, 10:36Fuuuuuuuj.
Po raz kolejny coś, co powinno zostać w świecie kreskówek Lucasfilm robi w formie live-action.
Fuuuuuuuj.
Po raz kolejny coś, co powinno zostać w świecie kreskówek Lucasfilm robi w formie live-action.
Cytat z robgordon data 10 sierpnia, 2024, 19:22I jeszcze jedno. Czy w trakcie tej sceny, gdy jeden z młodych bohaterów mówi „We’re Lost”, tylko mnie przypomniało się to?
https://youtu.be/kl0b4k2GWKs?si=v63AVjE9TBzMyg_F
I jeszcze jedno. Czy w trakcie tej sceny, gdy jeden z młodych bohaterów mówi „We’re Lost”, tylko mnie przypomniało się to?
Cytat z Mierzwiak data 10 sierpnia, 2024, 19:41Nie, ale tak jak nie skojarzyło mi się to żartobliwie z Tropic Thunder tak samo nie kojarzy się to z Gwiezdnymi Wojnami.
Ten szkolny autobus, te rowerki i to amerykańskie przedmieście przerysowane na sci-fajową modłę są zwyczajnie straszne.
Nie, ale tak jak nie skojarzyło mi się to żartobliwie z Tropic Thunder tak samo nie kojarzy się to z Gwiezdnymi Wojnami.
Ten szkolny autobus, te rowerki i to amerykańskie przedmieście przerysowane na sci-fajową modłę są zwyczajnie straszne.
Cytat z robgordon data 10 sierpnia, 2024, 21:46Zawsze uważałem, że wielką zaletą tego świata jest to, że jest on nieskończenie pojemny, dzięki czemu można opowiadać w jego ramach przeróżne historie, również gatunkowo. Skoro nie kojarzy Ci się z Gwiezdnymi Wojnami, to dla mnie bardzo dobry znak. Bo to oznacza, że ktoś tam próbuje wyjść poza utarte ścieżki.
Zawsze uważałem, że wielką zaletą tego świata jest to, że jest on nieskończenie pojemny, dzięki czemu można opowiadać w jego ramach przeróżne historie, również gatunkowo. Skoro nie kojarzy Ci się z Gwiezdnymi Wojnami, to dla mnie bardzo dobry znak. Bo to oznacza, że ktoś tam próbuje wyjść poza utarte ścieżki.
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2024, 21:49Moim zdaniem to Star Trek jest tym pojemnym światem, Star Warsom próbuje się to wcisnąć do gardła i obdziera je z tożsamości. To w Star Treku Kirk i Spock mogliby wejść do baru Cycate Tornado na granicy z Meksykiem, gdzie nocą okazałoby się, że muszą walczyć z wampirami 🙂
Moim zdaniem to Star Trek jest tym pojemnym światem, Star Warsom próbuje się to wcisnąć do gardła i obdziera je z tożsamości. To w Star Treku Kirk i Spock mogliby wejść do baru Cycate Tornado na granicy z Meksykiem, gdzie nocą okazałoby się, że muszą walczyć z wampirami 🙂
Cytat z robgordon data 10 sierpnia, 2024, 22:22Kompletnie się nie zgadzam. Tzn. Star Trek też. Nie wiem dlaczego Star Wars miałyby się ograniczać do Jedi i machania mieczem świetlnym. To byłoby ogromne marnotrawstwo tego świata. Zresztą w grach, komiksach i książkach można, a w serialach i filmach to już nie?
Kompletnie się nie zgadzam. Tzn. Star Trek też. Nie wiem dlaczego Star Wars miałyby się ograniczać do Jedi i machania mieczem świetlnym. To byłoby ogromne marnotrawstwo tego świata. Zresztą w grach, komiksach i książkach można, a w serialach i filmach to już nie?
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2024, 22:38Wydaje mi się, że przy Star Treku już sam telewizyjny rodowód, podróże w czasie i polityczne rozgrywki tworzyły inny klimacik, niż u konkurencji. Ale mogę się mylić. Widać to było po np po tym jak wielu zaskoczyła polityka i senackie sceny w prequelach.
Wydaje mi się, że przy Star Treku już sam telewizyjny rodowód, podróże w czasie i polityczne rozgrywki tworzyły inny klimacik, niż u konkurencji. Ale mogę się mylić. Widać to było po np po tym jak wielu zaskoczyła polityka i senackie sceny w prequelach.
Cytat z robgordon data 10 sierpnia, 2024, 22:45Uważam, że większość dotychczasowych wyborów bohaterów seriali SW była trafiona (zawiodła niestety jakość wykonania; zapewne też, w przypadku gdyby odniosłyby spodziewany sukces, Disney zrealizowałby z 1-2 odważniejsze produkcje). Jednak wszystkie te seriale (poza Andorem) wyglądają jak ciąg dalszy tej samej i takiej samej historii. Czekam na odważniejsze sięgnięcie nie tylko po nieznanych bohaterów w nieznanych światach, ale też po nieznane dotąd w świecie SW gatunki i rozwiązania realizacyjne.
Uważam, że większość dotychczasowych wyborów bohaterów seriali SW była trafiona (zawiodła niestety jakość wykonania; zapewne też, w przypadku gdyby odniosłyby spodziewany sukces, Disney zrealizowałby z 1-2 odważniejsze produkcje). Jednak wszystkie te seriale (poza Andorem) wyglądają jak ciąg dalszy tej samej i takiej samej historii. Czekam na odważniejsze sięgnięcie nie tylko po nieznanych bohaterów w nieznanych światach, ale też po nieznane dotąd w świecie SW gatunki i rozwiązania realizacyjne.
Cytat z Mierzwiak data 10 sierpnia, 2024, 22:46Cytat z robgordon data sierpień 10, 2024, 22:22Nie wiem dlaczego Star Wars miałyby się ograniczać do Jedi i machania mieczem świetlnym.
Ale zauważyłeś, że Jude Law gra tu rycerza Jedi? 😉
Niczego takiego nie napisałem, zresztą Andor, bez Jedi i machania mieczami, to dla mnie produkcja wybitna i rzecz w 100% przesiąknięta klimatem SW. Tu go nie widzę.
Ten trailer wygląda jak produkcja z MCU, a kosmiczne "amerykańskie miasteczko" jak miejscówka którą mogliby odwiedzić Strażnicy galaktyki albo inne The Marvels. Świat SW jest nieskończenie pojemny, zgadza się, ale coś mi tu nie leży w kreacji świata właśnie.
Cytat z robgordon data sierpień 10, 2024, 22:22Nie wiem dlaczego Star Wars miałyby się ograniczać do Jedi i machania mieczem świetlnym.
Ale zauważyłeś, że Jude Law gra tu rycerza Jedi? 😉
Niczego takiego nie napisałem, zresztą Andor, bez Jedi i machania mieczami, to dla mnie produkcja wybitna i rzecz w 100% przesiąknięta klimatem SW. Tu go nie widzę.
Ten trailer wygląda jak produkcja z MCU, a kosmiczne "amerykańskie miasteczko" jak miejscówka którą mogliby odwiedzić Strażnicy galaktyki albo inne The Marvels. Świat SW jest nieskończenie pojemny, zgadza się, ale coś mi tu nie leży w kreacji świata właśnie.
Cytat z robgordon data 10 sierpnia, 2024, 22:49Cytat z Szaman data sierpień 10, 2024, 22:38Wydaje mi się, że przy Star Treku już sam telewizyjny rodowód, podróże w czasie i polityczne rozgrywki tworzyły inny klimacik, niż u konkurencji. Ale mogę się mylić. Widać to było po np po tym jak wielu zaskoczyła polityka i senackie sceny w prequelach.
Zaskoczyła 2 dekady temu. Na dodatek politykę połączono z kinem dla dzieci. To nie był dobry pomysł.
Cytat z Szaman data sierpień 10, 2024, 22:38Wydaje mi się, że przy Star Treku już sam telewizyjny rodowód, podróże w czasie i polityczne rozgrywki tworzyły inny klimacik, niż u konkurencji. Ale mogę się mylić. Widać to było po np po tym jak wielu zaskoczyła polityka i senackie sceny w prequelach.
Zaskoczyła 2 dekady temu. Na dodatek politykę połączono z kinem dla dzieci. To nie był dobry pomysł.