aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 6 of 52Next

To było nawet w tym montażu na początku 1 odcinka, więc stawiam, że Liam jest szykowany na finał sezonu.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 16, 2022, 10:39

Tak, wciąż mamy dekadę między tym serialem a EIII oraz te 6 czy 8 lat do EIV, no ale jak widać to już jest problem.

9 lat do EIV.

Jakbyście się zastanawiali skąd tysiąc nieścisłości z EIII.

Kanał Geeks + Gamers? Szanujmy się, błagam.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Aż mnie ciarki przeszły. Brakuje Nerdotica

Mierzwiak

O co chodzi z tym kanałem? Bo już się robię boomerem 😀

Nie mam pojęcia co to za kanał (tego drugiego też nie nzam), pierwszy raz mi cos z niego wyskoczyło. Wrzucam ze względu na to, o czym opowiada autor (czyli o tym, że showrunner serialu i scenarzysta nie oglądali Zemsty Sithów, którego Obi-Wan Kenobi jest bezpośrednią kontynuacją).

Cytat z Szaman data czerwiec 16, 2022, 18:14

O co chodzi z tym kanałem? Bo już się robię boomerem 😀

Takie forum KMF jutubowych kanałów.

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba
Cytat z Juby data czerwiec 16, 2022, 18:16

Nie mam pojęcia co to za kanał (tego drugiego też nie nzam), pierwszy raz mi cos z niego wyskoczyło. Wrzucam ze względu na to, o czym opowiada autor (czyli o tym, że showrunner serialu i scenarzysta nie oglądali Zemsty Sithów, którego Obi-Wan Kenobi jest bezpośrednią kontynuacją).

Tu akurat trafili, ale w ramach przestrogi zarówno ten kanał jak i wspominany przeze mnie Nerdotica (oraz ich partnerzy, łatwo poznać bo ich materiały mają wszystko identyczne) lepiej omijać, pomijając poziom rozwoju i poglądu na świat na poziomie co większych kwiatków z KMF to ich materiały słyną z braku rzetelności, przekłamania i podpinania faktów pod tezę, z dosłownym przeistaczaniem faktycznych wypowiedzi.

Obecnie wszyscy są liderami w walce z woke Hollywood i niszczeniem marek w imieniu poprawności politycznej 🙂

Mierzwiak

Premiera Disney+ umożliwiła mi coś, co od dawna chciałem zrobić - wziąłem się za serial animowany Clone Wars.

Co ciekawe, jego właściwa kolejność to miejscami niezły bałagan, przykładowo pierwszym odcinkiem tak naprawdę jest SO2E16, drugim S01E16, trzecim film kinowy (też jest na platformie), a czwartym S03E01 🙂 Pełna lista tutaj:

Star Wars: The Clone Wars Chronological Episode Order

Jest to dobrze wyreżyserowane, mimo prostej, stylizowanej animacji bardzo dobre wizualnie (zaskakująco sporo tu zabawy oświetleniem czy kompozycją kadru, ogółem jest więcej niż spójnie z Trylogią Prequeli) i z bardzo fajną muzyką, słowem: niemal totalna odwrotność nieszczęsnego serialu o Kenobim.

Informacja z żadnego pierwszoligowego źródła ale całkiem solidnego - Vader ma się pojawić w Ahsoce.

Tutaj akurat mogli iść za animacją/grą, a żeby zostać z Maulem w Kenobim to już nie łaska.

Ale - z tego co wiem - wątek Ahsoki i Vadera w wersji animowanej nie został zamknięty, a Kenobiego i Maula owszem 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A jest to jakkolwiek poruszane w serialu aktorskim?

Nie ma ani słowa o Maulu w tym serialu. Pojawia się jedynie w montażu przypominającym wydarzenia z Mrocznego Widma. Jeśli jednak kierować się logiką, że nie chcą kopiować już raz pokazanych wydarzeń to uwaga Mierzwiaka jest słuszna.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

O, to jest to o czym pisałem, dobry kierunek. Oby tylko w przeciwieństwie do Kenobiego, znalazł się dobry budżet i scenarzyści.

Bo ja wiem czy taki dobry? Całkiem fajnej fabuły pierwszej części (w stosunku do której Kenobi jest mocno wtórny, tak swoją drogą) już nie zrealizują, w dodatku dużymi krokami zbliża się jej kontynuacja.

Mam wrażenie, że za dużo już jest przenoszenia do świata filmów / seriali rzeczy, które do tej pory funkcjonowały sobie na uboczu i tam było im bardzo dobrze. Marvelizacja Star Wars to coś, co w ogóle tej serii nie jest potrzebne, mało tego, to coś, co moim zdaniem w ogóle do niej nie pasuje.

Przypomnijcie mi, bo mam dziurę w pamięci, Vader nie wie na tym etapie, że jego dzieci przeżyły? Zatem

Spoiler
Jaki sens do cholery ma plan Siostry w którym z zemsty zabije ona jego syna? Jak Vader miałby przejąć się śmiercią kogoś o czyim istnieniu nie ma pojęcia?

Finał średni i nawet jakoś mocno mnie nie żenował, nie zmienił jednak mojej negatywnej oceny serialu o której pisałem już wcześniej. To wygląda po prostu jakby w ostatniej chwili wywalono do kosza inną fabułę (były przecież informacje od THR o rogaczu z mechanicznymi nogami) i zastąpiono ją czymś naprędce skleconym przy pomocy Haydena Christensena. Kłaniają się przecież Force Awakens i Rise of Skywalker.

Mogę z dobroci serca kupić wytłumaczenie dlaczego kolejna dekada była dla Obi Wana czasem względnego spokoju, szkoda, że nie zadbano o jakiś klej przy wątkach Luke'a i Lei.

3/10 dla całego sezonu.

Camea są tylko uwiecznienie tego czym są obecnie Star Warsy

PreviousPage 6 of 52Next